Mitsubishi Eclipse Cross 2021: Specificaties, wijzigingen, releasedatum

De komende Mitsubishi Eclipse Cross 2021 is een compacte crossover die plaats biedt aan vijf passagiers. De fabrikant heeft grote plannen voor dit model. Het wordt dit jaar een van de meest aantrekkelijke modellen. Het komt later in 2020 aan. Deze crossover begint nog steeds onder de Nissan Rogue, Honda CR-V en Hyundai Tucson.

Het ontwerp ziet er uniek uit en Mitsubishi biedt ook een geweldige garantie. Helaas ondergaat het model 2021 geen grote revisie. Het huidige model heeft al de laatste versnaperingen geïntroduceerd. De compacte crossover biedt een uitstekende rijkwaliteit en uitstekend comfort. Eclipse Cross zal qua prestaties geen nieuwe motoren lanceren.

Mitsubishi Eclipse Cross 2021: Specificaties, wijzigingen, releasedatum

Mitsubishi Eclipse Cross 2021 biedt een uniek ontwerp

De binnenkomende compacte crossover behoudt zijn unieke ontwerp. De buitenkant ziet er erg expressief uit, vooral het voorpaneel. Het opvallende design wordt benadrukt door sportieve koplampen en een aantrekkelijke grille. De Mitsubishi Eclipse Cross 2021 draait op hetzelfde platform als voorheen. Dezelfde architectuur ondersteunt echter de huidige SUV van Mitsubishi Outlander.

Al met al is het sportieve design grotendeels behouden gebleven. Mitsubishi heeft al een facelift voor 2020 geïntroduceerd. Om deze reden blijft het model 2021 intact. Aflopende achterkant en extra chromen accenten zijn op het eerste gezicht goed te zien. De achterlichten zijn verdeeld en individuele lichtstrips in het achterglas zien er ’s nachts perfect uit.

✓ U kunt ook controleren:

Mitsubishi Eclipse Cross 2021: Specificaties, wijzigingen, releasedatum

Interieurs

De gloednieuwe Mitsubishi Eclipse Cross 2021 biedt veel comfort. Het interieur oogt zeer modern en praktisch. Het interieur is eenvoudig en de kajuit is ruim. Mitsubishi biedt ook een indrukwekkende lijst met standaardfuncties. Een 7,0-inch infotainmentscherm is standaard. Apple CarPlay en Android Auto worden ook standaard aangeboden.

Aan de andere kant zijn lederen bekleding en een panoramisch zonnedak optioneel voor het basismodel. Mitsubishi introduceert de bijgewerkte versie van het Rockford Fosgate-geluidssysteem. De achterste verstelbare stoelen zijn zo praktisch dat u de volgorde van het interieur kunt wijzigen. Eclipse Cross biedt plaats aan vijf passagiers op de twee rijen stoelen.

Mitsubishi Eclipse Cross 2021: Specificaties, wijzigingen, releasedatum

Motorspecificaties, transmissie, brandstofverbruik

Onder de motorkap biedt deze compacte crossover een enkele aandrijfeenheid. Het is dezelfde 1,5-liter viercilindermotor. Deze motor is uitgerust met een turbolader en een CVT-transmissie. Ook de voorwielaandrijving behoort tot de standaarduitrusting. Het vermogen is 152 pk en een koppel van 184 lb-ft. De configuratie met vierwielaandrijving is optioneel op het basismodel.

Zoals je kunt zien, biedt de Mitsubishi Eclipse Cross 2021 niet veel prestaties. De focus ligt op brandstofverbruik. Deze crossover levert 26 mpg in de stad en 29 mpg op de snelweg. Deze viercilindermotor kan tot 1.500 pond trekken. In bepaalde markten biedt Eclipse Cross een dieselmotor aan. Het is een 2,2 liter turbodieselmotor. Deze motor komt echter niet aan in de Verenigde Staten.

Mitsubishi Eclipse Cross 2021: Specificaties, wijzigingen, releasedatum

Mitsubishi Eclipse Cross 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de toekomstige Mitsubishi Eclipse Cross 2021 begint bij 23.500 euro. Er zijn maximaal vier uitrustingsvarianten. De SEL-hoes met het hoogste bereik kost 33.000 euro.