Mitsubishi Colt 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Oudere generaties weten heel goed wat een legende dit naambord is. Het was een van de eerste Mitsubishi-modellen die wereldwijd aan populariteit won. Chauffeurs waardeerden het feit dat dit een van de zeldzame stadsauto’s was die echt leuk was. Er is echter veel veranderd door de jaren heen en de huidige situatie is helemaal niet zo geweldig. Toch kan het snel veranderen als we allerlei geruchten horen over de Mitsubishi Colt 2022 .

Het grootste probleem met het huidige model is dat het huidige model veel te oud is om te concurreren in veeleisendere markten. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het maar in een paar markten wordt aangeboden, zoals Taiwan. Dat zou echter snel kunnen veranderen, aangezien we berichten horen over het herontwerp voor volgend jaar. Toch moet u weten dat als het nieuwe model binnenkort op de markt komt, het onwaarschijnlijk is dat het te veel gemeen heeft met zijn voorgangers.

Mitsubishi Colt 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mitsubishi Colt 2022 herontwerp

Deze herinrichting is meer dan nodig. Simpel gezegd, de huidige generatie bestaat al sinds 2007 en is ondanks de updates nog steeds ver achterhaald ten opzichte van de concurrentie. Dus wat kunnen we verwachten van de Mitsubishi Colt 2022 ? Het is moeilijk om op dit moment iets meer te zeggen, maar we zijn er vrij zeker van dat het nieuwe model er aanzienlijk anders uit zou zien.

Het eerste dat bij me opkomt is dat Mitsubishi zich nu aan het oriënteren is op SUV’s en cross-overs. De dagen dat deze autofabrikant geweldige sportwagens produceerde, zijn allang voorbij. We gaan er dus vanuit dat de nieuwe Mitsubishi Colt in 2022 als kleine crossover zou kunnen komen. Bovendien maakt Mitsubishi geen deel uit van de Renault Nissan Alliance, dus het lijdt geen twijfel dat het veel onderdelen zou delen met deze twee automerken. We gaan ervan uit dat het een cross-over in een kleine stad is, terwijl elektrificatie iets anders is dat in je opkomt.

Mitsubishi Colt 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Volledig elektrische Mitsubishi Colt 2022

Dit is een van de dingen die in je opkomen. Het is gewoon een kwestie van jou wanneer Mitsubishi een volledig nieuwe, volledig elektrische auto zal lanceren en dit naamplaatje zou perfect zijn voor de gelegenheid. We verwachten ook dat de technologie wordt gedeeld met enkele van de huidige EV’s die de Alliantie aanbiedt. Het eerste model dat in me opkomt is Renault Zoe.

De reden waarom we denken dat dit een goede aanpak is, is het feit dat Zoe een vergelijkbaar voertuig is met Colt, een kleine stadsauto. Dus de Colt zou dezelfde technologie kunnen gebruiken, vooral degene die twee jaar geleden werd geïntroduceerd. Dit omvat een relatief krachtige elektromotor van 100 kW (136 pk) in combinatie met een batterij van 52 kWh die op één lading iets minder dan 300 mijl zou moeten afleggen.

✓ U kunt ook controleren:

Ontwerp op basis van bladeren

Sommige bronnen suggereren dat de Mitsubishi Colt 2022 aanzienlijk groter zou kunnen zijn en een meer luxe benadering zou hebben. Dit leidt ons naar de iconische Nissan Leaf, die al een decennium bestaat. Natuurlijk is de huidige generatie veel jonger en heeft ze behoorlijk respectabele prestaties en technologie. Dus we konden dezelfde aanpak zien als bij de nieuwe Outlander, waarbij mechanica werd gedeeld met de nieuwe Rogue.

Mitsubishi Colt 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Mitsubishi Colt 2022 zou in dit geval dezelfde technologie hebben als Leaf, maar waarschijnlijk in een iets andere lay-out. Een vijfdeurs hatchback zouden we niet verwachten. In plaats daarvan verwachten we liever een typische cross-over, vergelijkbaar met de komende Nissan Ariya. Op dit moment zijn de officieren nog steeds kalm, dus je moet voorzichtig zijn met dit scenario.

Ontwerp en functies

De vorige generaties Cold waren op twee manieren geweldig. Ze waren zeer betrouwbaar en erg leuk om te rijden. We verwachten niet minder van de nieuwe Mitsubishi Colt 2022 . Wat het exterieurontwerp betreft, zijn we veel dichter bij het eerste scenario van het zien van een kleine stadsrenner. Uiteraard gebaseerd op de eigentijdse vormentaal van het merk, maar ook veel exclusieve details zijn vanzelfsprekend. Mitsubishi heeft immers een in het oog springend design nodig dat een stukje roem terug kan brengen dat dit merk in het verleden heeft onderscheiden.

De Japanse fabrikant moet ook een doordacht interieur bieden. Dat is nooit Mitsubishi’s sterkste punt geweest, maar dingen moeten veranderen. We vertrouwen op edele materialen, goed vakmanschap en vooral op voldoende ruimte en goede ergonomie.

Mitsubishi Colt 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mitsubishi Colt 2022 releasedatum en prijs

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende rapporten die suggereren dat de Mitsubishi Colt 2022 al volgend jaar volledig nieuw op de markt zou kunnen komen. De ambtenaren zwijgen echter over dit alles, dus we raden u aan gereserveerd te blijven. Aan de andere kant zijn er geen rapporten die suggereren dat het huidige model dat in bepaalde delen van de wereld beschikbaar is, zal worden stopgezet. We zouden dus gemakkelijk zonder wijzigingen kunnen eindigen ten opzichte van het 2021-model.