Mitsubishi ASX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Mitsubishi ASX 2022 is een klein crossover-netwerk dat beschikbaar is voor beperkte markten. Nou, je kunt het elders onder een ander naambord vinden. Het maakt deel uit van de Mitsubishi RVR-familie en van de Outlander Sport, het bekendere voertuig voor kopers in Noord-Amerika. Het voertuig is dit seizoen met een paar dingen bijgewerkt. De huidige generatie is meer dan 10 jaar oud. De allereerste RVR werd gelanceerd in 1991 en zes jaar nadat we de tweede serie zagen, die tot 2010 duurde. De vierde generatie zou dus binnen afzienbare tijd kunnen worden geïntroduceerd.

In de tussentijd komt de 2022 YM ongewijzigd met kleine updates van het kleurenpalet en de trimlijnen. We zagen de Limited en Black Editions bij Outlander Sport. Nu zullen de Mitsubishi ASX 2022 en RVR ook een paar nieuwe producten naar hun fans brengen. De concurrentie is hevig en we zullen zien hoe de crossover strijdt om zijn plaats met Suzuki Vitara, Ford Kuga, Nissan Qashqai, Peugeot 2008 …

Specificaties:

De Mitsubishi RVR, het belangrijkste naambord dat zowel ASX als Outlander Sport omvat, zal vier benzine- en drie oliebranders hebben. Allemaal turbodiesels. Een 2,0-liter benzinemotor is de meest voorkomende aandrijflijn die u zult vinden. De Mitsubishi ASX 2022 levert 148 pk en een koppel van 145 lb-ft. Het is ook beschikbaar in de basisversie van de Outlander Sport in de VS. De motor is gekoppeld aan een CVT-transmissie en brengt het vermogen over op de voorwielen. Het brandstofverbruik is niet indrukwekkend voor zo’n klein model.

De Mitsubishi ASX 2022 is optioneel verkrijgbaar met een benzinemotor van 1,6 liter, de goedkoopste versie op de markt. Nou, niet al te veel kopers zullen blij zijn met zijn prestaties. De setup is goed voor 115 pk en 110 lb-ft. De ingenieurs koppelden hem aan een handgeschakelde versnellingsbak en de cross-over accelereert in 11,5 seconden van 0 naar 100 mph.

✓ U kunt ook controleren:

Toen de RVR in de nieuwe generatie kwam, was er een 1,8 liter viercilinder benzineconfiguratie beschikbaar. Het bedrijf liet echter de motor vallen en kon deze nu ophalen voor de Mitsubishi ASX 2022 . Met 150 pk is dat een mooie optie. De krachtigste configuratie is gecentreerd rond een molen van 2,4 liter. Met 170 pk en 170 lb-ft koppel biedt hij een soepele rit en krachtige acceleratie. In de VS is dit de motor voor de Outlander Sport GT, die uitsluitend met vierwielaandrijving werkt.

Diesel motoren

Buiten de VS (niet beschikbaar voor Outlander Sport) kunnen we enkele populaire setups vinden op basis van dieselgeneratoren. Een 1,6-liter is de instapmolen. Deze turbodiesel is goed voor 110 pk en 200 lb-ft koppel. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is een krachtrouter. De DI-D Cleartec configuratie is zeer efficiënt en verbruikt op de openbare weg slechts 4,2 liter olie per 100 km. Dat is 55 mpg in Amerikaanse eenheden.

Een 1,8 liter turbodiesel verhoogt het vermogen tot 150 pk en 230 lb-ft. Het verbruikt meer brandstof, maar verkort de tijd van 0-60 mph tot 9 seconden. De dieselmotor die we het meest tegenkomen is een 2.2 liter turbo vier. Hij is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak, brengt het vermogen over op alle wielen en verbruikt 6 liter brandstof per 100 km (gecombineerd). Dat is ongeveer 39 mpg.

Mitsubishi ASX 2022 Hybrid

Het bedrijf overweegt niet om op korte termijn een hybride motor toe te voegen. Outlander is een van de meest efficiënte systemen ter wereld, maar zijn kleine broertje levert zelfs in de basisvorm mooie resultaten op. Op de compacte crossover verbetert de hybride setup zowel de prestaties als het brandstofverbruik. Het is niet vereist voor de kleine auto. Wie meer vermogen nodig heeft, kan kiezen voor een grotere SUV terwijl het verbruik al op een hoog niveau ligt. De enige reden dat we de Mitsubishi ASX 2022 Hybrid te zien kregen, is vanwege de uitstoot van dieselfabrieken. Dit systeem zou zeker de hoeveelheid gas die de motor uitstraalt verminderen.

Waar kun je de Mitsubishi ASX 2022 kopen?

Mitsubishi-fans zijn eraan gewend geraakt om dezelfde voertuigen onder verschillende naamplaten in verschillende markten te zien. De RVR is het basismodel dat in 2010 op de markt kwam. Dit was het merk voor Japan, Korea en Canada, terwijl kopers in andere Aziatische landen, Europa en Zuid-Amerika het als ASX konden vinden. Outlander Sport voegde zich al snel bij de Amerikaanse line-up. Dus als u op zoek bent naar de Mitsubishi ASX 2022, dan vindt u deze in Europa, Australië, Zuidoost-Azië en Nieuw-Zeeland. De meeste units voor Zuid-Amerika worden in Brazilië geproduceerd. Voor de rest van de wereld komt de ASX uit China en Indonesië. De Amerikaanse fabriek is gevestigd in Illinois, terwijl de Japanse markt wordt gedekt door binnenlandse fabrieken.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com