Mitsubishi ASX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

De Mitsubishi ASX zit al meer dan een decennium in de huidige generatie en het merk probeert het relevant te houden met verschillende facelifts. Het model heeft onlangs een grote update gekregen die probeert zijn leeftijd te verbergen achter het frisse gezicht en nieuwe apparatuur totdat het volledig opnieuw is ontworpen. Mitsubishi zei onlangs dat de gloednieuwe versie aan de gang is, maar het is nog minstens 18 maanden verwijderd van zijn debuut. Ondertussen zal de volgende Mitsubishi ASX 2021 blijven bloeien op de laatste upgrade-ronde.

De ASX kreeg een nieuwe front-end behandeling en een nieuwe motor voor de laatste update. De nieuwe upgrade-ronde bracht ook het verbeterde voicing-systeem en nieuwe apparatuurgroepen. De volgende versie zou alles op dezelfde plaats moeten houden terwijl de beschikbaarheid van de apparaten stoort. Mitsubishi zal ook nieuwe kleuren en wielontwerpen aanbieden.

Mitsubishi ASX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Mitsubishi ASX 2021: ontwerp

Dankzij de recente volledige facelift ziet de Mitsubishi ASX er nieuwer uit dan hij in werkelijkheid is, maar het wordt duidelijker als je achter het stuur zit. Het model draagt ​​het nieuwste front-end ontwerp van het merk, dat ook wordt gebruikt voor de Triton-pickup. Het karakteristieke ontwerp van het merk “Dynamic Shield” op de voorkant wordt gemengd met tweetraps koplampen die populair zijn geworden in de branche.

Hoewel de voorkant overeenkomt met de nieuwe stijltaal van het merk, zijn het profiel en de achterkant van het model bekend van de vorige updates.

✓ U kunt ook controleren:

De Mitsubishi ASX 2021 behoudt het stijlthema van de huidige versie, terwijl er nieuwe wiel- en kleuropties beschikbaar zouden moeten zijn. 

Binnenuitrusting, uitrusting:

Hoewel de recente update aanzienlijke ontwerpwijzigingen met zich meebracht, waren er veel minder verbeteringen in de cabine van het model. Het model behield hetzelfde ontwerp, dezelfde bedieningselementen en instrumenten in de cabine en voegde het verbeterde 8.0-inch touchscreen-infotainmentsysteem toe. De Mitsubishi ASX 2021 zal blijven gedijen bij de laatste update en er zullen geen nieuwe upgrades in de cabine van het model zijn.  

De Mitsubishi ASX 2021 heeft comfortabele voorstoelen en logisch geplaatste bedieningselementen. Elke versie krijgt een modern infotainmentsysteem met een 8,0-inch touchscreen en ondersteuning voor Apple Car Play en Android Auto. De ASX heeft ook minstens vier luidsprekers, waaronder digitale radio, USB en Bluetooth-connectiviteit. De basis ASX is ook uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen en LED-verlichting. Op beveiligingsniveau is er een automatische noodremfunctie met voetgangers- en fietserdetectie. De hogere klassen omvatten aanvullende actieve veiligheidsuitrusting zoals waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, rijstrookwisselassistent, bewaking van de dode hoek met waarschuwing voor achteruitrijden en achteruitrijsensoren.

Die Mittelklasse-Verkleidungen bieten außerdem schlüssellosen Zugang und Zündung, spezielle Verkleidungsakzente, Sichtschutzglas, verbesserte Polster und vieles mehr.

Der ASX mit Top-Reichweite verfügt über ein Panorama-Schiebedach, Lederpolster, beheizte Vordersitze, Navigation, ein erstklassiges Rockford Fosgate-Soundsystem und vieles mehr.

Mitsubishi ASX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Mitsubishi ASX 2021: aandrijflijn

De Mitsubishi ASX 2021 zou moeten terugkeren met dezelfde benzinemotoren als vermeld in de rapporten. De laatste update bracht de nieuwe 2,4-liter motor, terwijl modellen met lagere specificaties een 2.0-liter motor blijven gebruiken.

Een 2.0 liter viercilinder basisbenzine levert 110 kW (147 pk) en een koppel van 197 Nm. Dit apparaat moet weer beschikbaar zijn met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een continu variabele transmissie. Kopers kunnen overstappen op een krachtigere en relevantere 2,4-liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 123 kW (164 pk) en een koppel van 222 Nm. Het model is verkrijgbaar met twee- en vierwielaandrijving.

Achter het stuur zit de ASX zelfverzekerd en comfortabel, maar niet zoveel als nieuwere en veeleisende concurrenten. Het model heeft een nauwkeurige besturing en levert een gemiddeld brandstofverbruik. Verschillende concurrenten bieden een efficiëntere en krachtigere optie voor turbomotoren.

Mitsubishi ASX 2021: release, prijs  

Mitsubishi heeft de releasedatum en prijs van de volgende Mitsubishi ASX 2021 nog niet vrijgegeven. Het model moet het gebruikelijke verkoopschema van het merk volgen en aan het einde van het jaar worden uitgebracht. De prijs moet dicht bij het huidige bereik blijven. De huidige versie is beschikbaar in het Duits vanaf 24.000 euro.