MINI Cooper SE 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De MINI Cooper SE Electric Hatchback kreeg in februari van dit jaar een reeks kleine updates, waarvan de verkoop in maart begon. De incrementele update, een soort facelift, geeft de Honda e-rivaal een opnieuw ontworpen voorkant voor een sportievere look.

jbfgrksu- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Voor de Verenigde Staten

naar de am MINI Cooper SE 2022 Verbeteringen die zijn aangebracht, zijn onder meer bijgewerkte voor- en achterbumpers, side scuttles en grille, Piano Black MINI-emblemen en modelplaten, en het meerkleurige dak. De Cooper Electric krijgt de geel geaccentueerde “S” en de gesloten grille. Andere wielopties zijn 16″ Victory Spoke Black, 17″ Scissor Spoke 2 Tone Wheel en 17″ Tentacle Spoke Black. Volgens MINI krijgen de 2022-modellen luchtgordijnen op de bumper en het weglaten van de mistlampen verbetert de helderheid aan de voorkant en bevordert de aerodynamica.

yzvkdgvj- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Tot de interieurupgrades behoren een nieuw stuurwieldesign, een nieuw centraal instrumentenbord met een 8,8-inch scherm, Lane Departure Warning, een verwarmd stuurwiel en standaard Sirius-satellietradio.

Iets beter bereik

Er zijn geen mechanische updates voor het eerste elektrische voertuig van het merk in deze update, dus de 181 pk/199 lb-ft elektromotor blijft het elektrische luik in 6,9 seconden van 0-100 km/u lanceren. Het bescheiden 28,9 kWh/32,6 kWh netto/bruto batterijpakket zorgt voor een iets beter bereik in het model van 2022. Het gecombineerde EPA-bereik is 114 mijl (183 km), 4 mijl of 3,6% hoger dan voorheen. Aangezien de MINI Cooper SE een stadsauto is, is het significante cijfer 197 km EPA stadsbereik (4,7% verbetering). In Europa heeft de Cooper SE een actieradius van 203 tot 234 km in de WLTP-cyclus.

prijs

MINI Cooper 2022-variant prijs in de VS
MINI Cooper SE Klassiek $29.900
MINI Cooper SE-handtekening $ 33.900
MINI Cooper SE cult $36.900

Prijzen zijn exclusief de extra bestemmings- en administratiekosten van $ 850.

Ondanks de herzieningen, MINI Cooper SE 2022 niet duur. Het is de goedkoopste nieuwe elektrische auto die je in de Verenigde Staten kunt kopen. Bij $ 30.750 (inclusief de bestemmingsvergoeding), daalt de prijs tot $ 23.250 nadat het federale belastingkrediet van $ 7.500 is toegepast op de aankoop of lease van het kleine elektrische voertuig.

De Cooper SE begint bij € 32.500 in Duitsland voordat het € 9.000 tegoed de prijs naar € 23.500 brengt. Helaas kan hij niet dezelfde titel dragen als zijn Amerikaanse tegenhanger aan de overkant, aangezien de Dacia Spring EV op de Duitse markt verkrijgbaar is tegen een postcreditprijs van 11.490 euro.

✓ U kunt ook controleren:

individualisering

Op het gebied van maatwerk voegt een speciale editie Electric Collection de optie toe van een nieuwe koetswerkkleur: Island Blue Metallic. Zwarte spiegelkappen, 17-inch lichtmetalen velgen in de “Electric”-editie en glanzende inzetstukken in pianozwart op de grille, koplamp- en achterlichtranden, MINI-logo’s en deurgrepen ronden de exterieurupdates af.

Kopers die kiezen voor de Electric Collection-variant van de MINI Cooper SE krijgen adaptieve LED-koplampen, sportstoelen, een antracietkleurige hemelbekleding, een verwarmd stuurwiel en een connected navigatiepakket met de optie om een ​​head-up display en draadloos opladen te bestellen.

Meerkleurige dak optie.

In Europa heeft Mini de aanpassingsoptie “Multitone Roof” voor de Cooper SE geïntroduceerd. Dankzij een uniek nat-in-nat schilderproces kunnen kopers het dak in drie kleuren laten ontwerpen. De aanpassingsoptie “Multitone Roof” was voorheen alleen beschikbaar op de ICE-modellen.

kfduqyni- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het dak is afgewerkt met drie verschillende tinten donker San Marino Blue, Pearly Aqua en Jet Black, die de indruk wekken van vloeiende kleurovergangen. Deze speciale verftechniek, ontwikkeld in de fabriek van Mini in Oxford, schildert eerst het dak in Pearly Aqua, waarbij San Marino Blue op het voorste deel van het dak en Jet Black op de achterkant wordt aangebracht.

Daktent optie.

Kopers in Europa kunnen nu de Mini Cooper SE hebben met een op maat gemaakt daktentdragersysteem. De tent is ontworpen voor mensen die graag buiten kamperen en kan op het dak van de Mini Cooper SE worden gemonteerd met een imperiaal die beschikbaar is in de lijst met optionele accessoires.

tuiektvh- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Na montage op het dak gaat de hele behuizing van de daktent open door de veiligheidsvergrendelingen los te maken, waardoor de tentconstructie omhoog komt – een taak die wordt uitgevoerd door de gasveren. De hele tent verwelkomt je dan met twee slaapplaatsen en ramen erin. Deze laatste kan indien nodig worden geopend en hebben extra klamboes ervoor. De structuur wordt ook geleverd met een opvouwbare aluminium ladder met acht sporten.

MINI Electric 2022 krijgt cabrio-optie

En hoewel de huidige MINI Cooper SE alleen verkrijgbaar is als hardtop, heeft MINI bevestigd dat het model van de volgende generatie met elektrische aandrijving in 2025 zal worden onthuld.

“Het succesverhaal van de MINI Cabrio zal doorgaan”, aldus de verrassende aankondiging van het merk op 12 mei. De ontwikkeling van een opvolger van de open vierzitter is een uitgemaakte zaak. Bernd Körber, hoofd van het merk MINI, merkt op dat de cabrio een trouwe aanhang heeft, wat het bedrijf overtuigt van het toekomstige succes van het cabrio-concept.

Zelfs in koude klimaten zoals Duitsland was bijna elke vijfde verkochte MINI een cabriolet (verkoop 2020). Daarnaast heeft MINI aangekondigd dat het in 2030 een volledig elektrisch merk zal zijn. Het toevoegen van de cabrioletvariant aan zijn elektrische portfolio is een manier om de funfactor van het merk te behouden.

Wereldwijde verkoop

De gelanceerde Mini Cooper SE is een redelijk succes gebleken voor de autofabrikant, niet alleen in de VS, maar in alle markten waar hij aanwezig is en niet alleen een proefballon is. Tot op heden heeft Mini wereldwijd 30.000 exemplaren van de Cooper SE verkocht. In de eerste helft van het lopende jaar droeg Mini meer dan 15 procent bij aan de verkoop van elektrische modellen.