Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken

Mini stopt met de productie van zijn langlopende stationwagen, de Clubman, en kondigt de Mini Clubman Final Edition voor 2024 aan. De eerste Mini Clubman, gelanceerd in 1969, was een stijlicoon en gaf de wereld een voorproefje van de achterdeuren ter grootte van een schuur, een kenmerk dat behouden bleef bij de lancering van de moderne Clubman in 2007.

Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken

Mini Clubman nieuwste editie

De huidige F54 Clubman werd in 2015 gelanceerd als de grootste Mini tot nu toe. Door de bescheiden groei kon het moederbedrijf BMW echter plaats maken voor vier zijdeuren en de enige achterklep missen, wat de bruikbaarheid en bruikbaarheid van de auto sterk verminderde.

Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken
Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken

Ondanks deze verbeteringen bereikte de verkoop van Clubman een hoogtepunt in 2016 en daalde in de daaropvolgende jaren. Aanhoudend zwakke verkopen dwongen Mini om de Clubman na het modeljaar 2024 uit te faseren. De Clubman 2024 Final Edition is dan ook het laatste hoera en wordt door Mini gelimiteerd tot slechts 1.969 stuks wereldwijd als eerbetoon aan het geboortejaar van de Clubman.

Mini Clubman 2024 nieuwste editie: wat is er nieuw?

De Mini Clubman Final Edition is je laatste kans om te bezitten wat volgens veel fans de gekste moderne Mini is die ooit is uitgebracht. Elk model in beperkte oplage is exclusief gespoten in Nanuq White, Melting Silver of Enigmatic Black en versierd met contrasterende Shimmer Cooper Vintage Racing Stripes op de motorkap, zijkanten en rechter gedeelde deur. Diezelfde goudtint is ook terug te vinden op de grafische patronen van de 18-inch speciale velgen, die de auto een sprankelende uitstraling geven.

Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken

De definitieve versie is gebaseerd op de Cooper S Clubman en heeft een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor onder de motorkap, die 189 pk en 206 Newtonmeter koppel levert. De motor is gekoppeld aan een 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling en voorwielaandrijving, maar vierwielaandrijving staat op het programma.

✓ U kunt ook controleren:

Onmiskenbare afwerking

De Mini Clubman Final Edition heeft alle roze details die je mag verwachten van de laatste in zijn soort. Op de achterdeuren, op het stuur en op de deurdrempels bevinden zich plaatjes met het opschrift “Final Edition”, op de zijkant van de C-stijl, op de vloermatten en op het dashboard aan de passagierszijde is het constructienummer bijgevoegd.

Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken
Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken

Het interieur is in gedempte aardetinten, met bruine koeienhuid bekleding en een nappa lederen stuurwiel. Standaarduitrusting omvat een 8,8-inch infotainment-touchscreen met de nieuwste versie van het Mini Control-systeem. Daarnaast biedt het Remote Services, Apple CarPlay-connectiviteit en een intuïtieve gebruikersinterface.

Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken
Mini Clubman 2024: prijzen en kenmerken

Mini Cooper Clubman Final Edition prijzen

Mini zal wereldwijd slechts 1.969 exemplaren van de Clubman Final Edition produceren en het is niet bekend hoeveel er beschikbaar zullen zijn voor Noord-Amerikaanse kopers. De adviesprijs zal echter zeker boven de 34.050 euro uitkomen die een reguliere Clubman kost.

Foto’s & bron: BMW AG.