MG ZS EV 2024: Prijzen en kenmerken

Sinds de wedergeboorte in 2007 heeft MG meer dan een miljoen voertuigen verkocht in het buitenland. Het ZS-model, dat als elektrische auto wordt aangeboden, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van deze mijlpaal en heeft het merk een broodnodige imagoverbetering gegeven. We verwachten veel van de volgende generatie MG ZS EV 2024. De radicale veranderingen zouden het nieuwe model nog populairder kunnen maken dan zijn voorganger in Europa, waar de vraag naar elektrische SUV’s snel toeneemt.

MG ZS EV 2024: Prijzen en kenmerken

Ontwerp en inrichting

Er wordt gezegd dat de volgende generatie MG ZS 2024 elektrische auto een strak en onderscheidend design zal hebben, geïnspireerd op de MG4 elektrische auto, in tegenstelling tot het huidige model, dat sober is en doet denken aan de Mazda CX-3 en CX-5. Het interieur zou ook de genen van de elektrische hatchback kunnen overnemen. Het interieur zou ook de genen van de elektrische hatchback kunnen overnemen, minimalistisch en elegant zijn en meer ruimte en functionaliteit bieden.

De volgende generatie ZS EV zou pijlvormige koplampen kunnen krijgen met achteruitrijlichten in de vorm van zes verticale glasvezelstrips, schuine verticale richtingaanwijzers, een gladde afwerking in plaats van de bovenste grille, een kortere motorkap, een hogere onderste grille en nieuwe 17-inch radiatoren. Onze rendering hieronder toont de verwachte designelementen.

MG ZS EV 2024: Prijzen en kenmerken

18-inch wielen, het MG iSMART infotainmentsysteem met 10,25-inch touchscreen, een 7-inch digitaal dashboard, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en een 360-graden camerasysteem zouden tot de kenmerken van de volgende generatie MG ZS EV kunnen behoren. Het MG Pilot ADAS-pakket zou nieuwe functies kunnen bevatten zoals een waarschuwing bij het openen van een portier en een aandachtswaarschuwing voor de bestuurder.

Technische gegevens

MSP-platform

Het elektrische voertuig MG ZS van de volgende generatie zal gebaseerd zijn op het modulair schaalbare platform (MSP) van het elektrische voertuig MG4. MSP is een nieuw platform met achterwielaandrijving, exclusief ontwikkeld door SAIC voor elektrische voertuigen, dat ook vierwielaandrijving mogelijk maakt met een extra motor op de vooras. Het is flexibel en geschikt voor wielbasissen van 2.650 tot 3.100 mm.

MG ZS EV 2024: Prijzen en kenmerken

Batterij en bereik

MG zou de ZS EV in 2024 op de markt kunnen brengen met een 64 kWh batterijpakket (nominaal), dat een WLTP actieradius geeft van meer dan 250 mijl, en een 77 kWh batterijpakket (nominaal), dat een hogere WLTP actieradius geeft van ongeveer 300 mijl. Terwijl het huidige model een wielbasis van 2,6 meter heeft, zal de volgende generatie ZS naar verwachting 2,7 tot 2,8 meter lang zijn. De accu’s worden dunner en platter. Door deze verbeteringen zal de volgende generatie van de ZS naar verwachting meer ruimte bieden voor passagiers en bagage op de achterbank.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Motor en turbolading

De volgende generatie ZS elektrische auto zal verkrijgbaar zijn met één of twee enkele motoren met maximaal 150 kW (201 pk) en 250 Nm (184 lb-ft) koppel. Als MG dat wil, kan later ook een prestatievariant met twee motoren met een systeemvermogen van 330 kW (443 pk) en een systeemkoppel van 600 Nm (443 lb-ft) worden aangeboden! We zeggen dit omdat het platform zeer gespecificeerd is en hetzelfde is gepland voor de MG4 tegen 2024.

MG ZS EV 2024: Prijzen en kenmerken

De prestatievariant zou MG ZS EV XPower kunnen gaan heten. De naam “XPower” staat voor MG’s erfgoed van prestaties en sportiviteit. Het bedrijf herintroduceerde de naam XPower in mei 2021 met de prestatieversie van de MG6. Nu probeert het bedrijf wereldwijde erkenning te krijgen door de MG6 XPower te integreren in het populaire open-wereld racespel Forza Horizon 5.

Het maximale laadvermogen is 11 kW (wisselstroom) of 135 kW (gelijkstroom), wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de huidige voertuigen. Een typische snellaadbeurt met 10-80% gelijkstroom duurt ongeveer 30 minuten.

Prijs en publicatiedatum

MG zal al zijn modellen vervangen, behalve de onlangs gelanceerde MG4 EV, tegen het einde van 2024, aldus Guy Pigounakis, sales manager van de lokale vestiging van het bedrijf. De volgende generatie MG ZS EV zou in de tweede helft van 2024 bij de dealers kunnen staan. De nieuwe compacte SUV, gepositioneerd boven de MG4 elektrische auto, zou tussen de €37.000 en €46.000 kunnen gaan kosten.

MG ZS EV 2024: Prijzen en kenmerken

Nieuweautos.com zegt

De volgende generatie MG ZS EV wordt een gedurfdere, meer digitale, veiligere en waarschijnlijk goedkopere elektrische SUV. Als gespecialiseerd elektrisch voertuig zal het naar verwachting aanzienlijke verbeteringen bieden op het gebied van prestaties, efficiëntie en ruimte in vergelijking met het huidige voertuig. Met een prijs van ongeveer € 37.000 zou het een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor kopers van een elektrische SUV die op zoek zijn naar een betaalbaar en ruim voertuig, en een serieuze bedreiging voor Koreaanse modellen.

Foto’s en bron: MG.