MG ZS EV 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De MG ZS EV 2022 werd gepresenteerd met een nieuwe look en rijdynamiek. MG, het historische Britse bedrijf van de Chinese groep SAIC, heeft een interessant succes geboekt bij zijn terugkeer naar de belangrijkste wereldmarkten. Het bedrijf, dat internationaal het speerpunt is geworden van zijn moederbedrijf (Australië, Europa, India …), consolideert zijn expansie vooral dankzij de goede acceptatie van een bepaald model: de ZS EV.

Deze compacte SUV is verantwoordelijk voor de succesvolle herintroductie van MG op het oude continent na anderhalf decennium, die dankzij zijn goede prijs-kwaliteitverhouding de reeds gevestigde voorstellen van andere fabrikanten tart en hem in staat heeft gesteld een groot aantal van kopers op de Noord-Europese markten.

MG ZS EV 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Ten tijde van zijn marktintroductie had het Anglo-Chinese model een elektrische aandrijving met 143 pk (105 kW) en 353 Nm koppel gekoppeld aan de vooras, waardoor het mogelijk werd om van 0 naar 100 km/u te gaan in 8,2 seconden. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van concurrenten als de Nissan LEAF of de Volkswagen ID.3 Pure Performance.

Zijn batterijpakket van 44,5 kWh capaciteit met originele CATL-cellen en vloeistofkoeling gaf hem een ​​maximaal bereik van 263 km onder de Europese WLTP-homologatiecyclus. In verhouding tot de belasting zou de SUV een maximaal vermogen van iets meer dan 50 kW in gelijkstroom kunnen bereiken en in ongeveer 43 minuten ongeveer 80% van zijn bereik terugwinnen.

MG ZS EV 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De MG ZS EV 2022 wil zijn dominantie consolideren

Hoewel de voordelen van de ZS EV 2022 vergelijkbaar zijn met die van zijn concurrenten, blijft de autonomie een beetje afstandelijk vergeleken met veel van de voorstellen die in de laatste batch zijn gedaan in de B (utility) en C (compact) segmenten. Om het concurrentievermogen van zijn belangrijkste ambassadeur te behouden, heeft MG het een herontwerp gegeven dat niet alleen het bereik vergroot, maar ook een nieuwe esthetiek met zich meebrengt.

✓ U kunt ook controleren:

Vanaf nu is de ZS EV verkrijgbaar met twee accupakketten: een met 50,3 kWh (standaard actieradius) in combinatie met een motor van 177 pk (130 kW), waarmee 320 km WLTP kan worden bereikt, en een andere met 70 kWh ( Long Range) gekoppeld aan een 204 pk (150 kW) motor, waarmee hij 440 km WLTP bereikt. De prestaties zullen in beide gevallen identiek zijn (0 tot 100 km/u in 8,6 seconden, topsnelheid 175 km/u). Daarnaast heeft het Engelse merk ook zijn laadsysteem verbeterd, want de long range variant krijgt standaard een driefasige lader met 11 kW (de standaard range blijft eenfasig op 6,6 kW). De krachtigste versie haalt maximaal 90 kW gelijkstroom.

MG ZS EV 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De lichtunits en bumpers zijn opnieuw ontworpen, terwijl de blinde grille plaats maakt voor een front uit één stuk in dezelfde kleur als de rest van de carrosserie, maar met een reeks verhoogde inkepingen die het frame nabootsen. van een traditioneel rooster. In het passagierscompartiment zijn het digitale paneel, het touchscreen en de airconditioningmodule nieuw; Daarnaast is er het MG Smart Connectivity System. Het vernieuwde model komt in oktober op de Europese markt en zal beginnen met prijzen van   30.990 euro   voor het standaardbereik en  34.990 euro   voor het lange bereik. Hij blijft beschikbaar in twee versies: Comfort en Luxury.