MG HS 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De MG HS 2022 is een kleine, lichtgewicht SUV die is ontworpen met de bedoeling hoge prestaties en efficiëntie te bieden. De MG HS werd goed ontvangen door zijn kopers omdat hij in staat was om aan hun verwachtingen van sportief rijden te voldoen. 

MG staat voor Morris Garages en werd in 1922 opgericht door William Morris. Het bedrijf bestond tot 1967 onder verschillende eigenaren, toen Rover de controle overnam. 

MG HS 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tegenwoordig is het bedrijf eigendom van SAIC, maar ze zijn vooral bekend om hun mini- en slimme auto’s. In 2004 bouwde SAIC een nieuwe fabriek in China, die de MG HS SUV produceerde.

opnieuw bekijken

Oorspronkelijk ontworpen als een kleine auto, maakte de MG HS 2022 zijn publieke debuut op de London Motor Show in 1957, waar hij de bijnaam The City kreeg. In 1961 werd de MG HS SUV omgedoopt tot “The Sports” en werd nu beschouwd als een sportieve kleine auto. 

Toen de auto werd ontwikkeld, was hij bedoeld om het gat tussen de Morris 1100 en de Triumph TR2 te vullen. Toen de MG HS voor het eerst werd gelanceerd, heette de auto ‘The Sports’, ‘Sports’ werd de naam van de auto en MG HS SUV’s werden al snel in het VK verkocht. De productie van de MG HS ging door van 1957 tot 1964 in Groot-Brittannië, Japan en China.

MG HS 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Morris werd in 1967 overgenomen door de Rover Company en de MG HS Review Top Gear bleef door de Rover Company worden gebouwd tot 1981, toen de productie stopte. De eerste exclusieve MG HS werd gemaakt in 1954, de tweede MG HS SUV werd gemaakt in 1955 en de laatste MG HS SUV werd gemaakt in 1964.

motor

De MG HS PHEV had verschillende motorvarianten die werden gebruikt. De eerste MG HS gebruikte een 1.450 cc zijkleppermotor. 

Deze motor is ontworpen door HE Simex, de hoofdingenieur van MG. De volgende motor die werd gebruikt was een 1700 cc zijkleppermotor, terwijl de laatste motor een 1700 cc zijkleppenmotor met bovenliggende nokkenas was.

remmen

Toen de eerste MG HS werd gemaakt, was deze uitgerust met trommelremmen. In 1961 kwam de MG HS met een vierwielig hydraulisch schijfremsysteem. De remmen zijn echter niet gemaakt voor de MG HS. De MG HS-remmen zijn gemaakt met behulp van een remsysteem dat werd gebruikt in de MG Midget. 

Het remsysteem was een trommelremsysteem met 4 wielen en de MG HS-remmen waren de voor- en achterschijven. De eerste MG HS werd gemaakt door de MG Company in het Verenigd Koninkrijk en de laatste MG HS SUV werd in Japan gemaakt.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

De specificaties van de MG HS 2022 hadden verschillende varianten van beveiligingsfuncties. De tweede MG HS had een lage veiligheidsgordel, terwijl de derde MG HS SUV een hoge veiligheidsgordel gebruikte en een veiligheidsglasauto was. 

MG HS 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De laatste MG HS was een wagon van veiligheidsglas.

Wielen

De eerste MG HS Fuel Average had 6,5 x 14-inch wielen met trommelremmen. De tweede MG HS gebruikte 6,5 x 14 inch wielen met schijfremmen. 

De laatste MG HS gebruikte 6,5 x 14 inch wielen met schijfremmen.

banden

De eerste MG HS Automatic werd geleverd met Dunlop radiaalbanden. De tweede MG HS pk gebruikte Goodyear radiaalbanden. Op de laatste MG HS-foto’s werden Dunlop-radiaalbanden gebruikt.

voorvering

De eerste MG HS Top Speed ​​gebruikte onafhankelijke voorwielophanging. De tweede MG HS gebruikte semi-onafhankelijke ophanging. 

Bij een semi-onafhankelijke ophanging was de voorwielophanging verbonden met de achterwielophanging. De laatste MG HS gebruikte semi-onafhankelijke ophanging.

achtervering

De eerste MG HS 2022 Mileage gebruikte semi-onafhankelijke achterwielophanging. Bij onafhankelijke achterwielophanging was de achterwielophanging onafhankelijk van de voorwielophanging. De laatste MG HS gebruikte onafhankelijke achterwielophanging.

boordcomputer

De eerste MG HS Fuel Average kwam met een boordcomputer op de console. De tweede MG HS werd geleverd met een boordcomputer op het dashboard aan de bestuurderszijde. 

De derde MG HS had zowel een boordcomputer aan de bestuurderszijde als een boordcomputer op het console. 

De eerste MG HS en de tweede MG HS waren uitgerust met elektrische ramen. De laatste MG HS kwam met handmatige ramen.

overdragen

De eerste MG HS was uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen. De tweede MG HS was uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen. De laatste MG HS was uitgerust met een automatische versnellingsbak met 4 versnellingen.

innerlijke ruimte

De eerste MG HS en de tweede MG HS waren uitgerust met zitbanken. De laatste MG HS kwam met kuipstoelen.

MG HS 2022: specificaties, prijs, releasedatum

beveiligingsfuncties

De eerste MG HS was uitgerust met veiligheidsgordels. De tweede MG HS kwam met veiligheidsgordels. 

De laatste MG HS SUV was uitgerust met veiligheidsgordels voor de voor- en achterbank. De eerste MG HS werd aangedreven door een 1,8-liter, 2,0-liter en 2,0-liter benzinemotor. De tweede MG HS werd aangedreven door een 1,8-liter, 1,8-liter en 2,0-liter benzinemotor. De laatste MG HS SUV werd aangedreven door een 1,8-liter, 1,8-liter en 2,0-liter benzinemotor.