Mercedes-Benz EQA 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Eindelijk werd de gloednieuwe Mercedes-Benz EQA 2022 aan het publiek gepresenteerd. Deze compacte crossover-EV is een stabiele partner van zijn instapmodel, de GLA-Klasse. Mercedes heeft echter veel veranderingen aangebracht om ervoor te zorgen dat je ze van elkaar kunt onderscheiden. Het is stilistisch aantrekkelijk, met een horizontale vegen voorkant en een lichtstrip die aan de achterkant gespiegeld is.

In Europa wordt deze crossover aangeboden met een aan de voorzijde gemonteerde inductiemotor die 187 pk en een koppel van 277 pond-voet kan produceren. Vergeleken met het populaire GLA250-model, dat 258 pond-voet en 221 pk levert, is de EQA een winnaar in deze categorie. De EQA zou echter ook in de Verenigde Staten kunnen worden aangeboden, maar dan met een krachtigere motor van 280 pk.

Mercedes-Benz EQA 2022 ontwerp

De nieuwe Mercedes-Benz EQA 2022 is de cross-over SUV op basis van het populaire GLA-model. Het ziet er futuristisch uit en de fabrikant heeft dit keer geweldig werk geleverd. Naast deze crossover introduceert Mercedes ook twee nieuwe modellen uit dezelfde lijn, de EQE en EQS.

Het nieuwe compacte crossover EV-model domineert zijn segment en deelt veel stilistisch DNA met het GLA-model. Over het algemeen is het ontwerp schattig, met een gebogen voorkant en een horizontale lichtbalk die aan de achterkant wordt gereflecteerd. We zagen een vergelijkbare achterkant in de nieuwste Porsche Macan en zijn broer Cayenne.

Futuristisch interieur

Binnenin doet de Mercedes-Benz EQA 2022 sterk denken aan zijn broer GLA. Over het algemeen is dat een goede zaak, want GLA heeft een van de meest geavanceerde cabines op de markt. EQA presenteert zich ook als een tweezitter SUV en biedt voldoende ruimte voor alle inzittenden. Gelukkig wordt de nieuwe EQA, in tegenstelling tot het GLA-model, geleverd met twee grotere 10-inch schermen die er veel mooier uitzien.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast presenteert het verbeterde stembesturingssysteem zich als de beste persoonlijke assistent. Mercedes-Benz heeft aan de binnenkant geoptimaliseerde kleuren en de meest populaire zijn optionele roségouden applicaties en blauwe stoffen.

Specificaties aandrijflijn

In Europa zal de aanstaande 2022 Mercedes-Benz EQA beschikbaar zijn met een aan de voorzijde gemonteerde asynchrone motor die 187 pk en een koppel van 277 pond-voet genereert. Volgens veel rapporten zal Mercedes echter ook een krachtigere versie presenteren in de VS

Volgens de ons beschikbare informatie wordt dit model standaard geleverd met vierwielaandrijving en zou minimaal 280 pk moeten leveren. Honda beweert dat EQA een actieradius van meer dan 300 mijl zal dekken met een 66,5 kWh-batterij. Wij denken echter dat een actieradius van 200 tot 250 mijl realistischer is.


Mercedes-Benz EQA 2022 releasedatum en prijs

Naast een aantrekkelijke en moderne designtaal zal de nieuwe Mercedes-Benz EQA 2022 veel geavanceerde technologie introduceren . Bovendien beschikt deze elektrische crossover over de meest geavanceerde gebruikersinterfaces op de markt. Zoals eerder vermeld, zal het in eerste instantie beschikbaar zijn in Europa en later mogelijk ook de Amerikaanse bodem bereiken.

Mercedes heeft geen informatie over de prijs vrijgegeven, maar we zijn erin geslaagd om met enkele cijfers te komen. Volgens de website van caranddriver kost de aanstaande EQA iets minder dan 58.000 euro. Modellen met meer uitrusting en krachtigere batterijen kosten natuurlijk aanzienlijk meer.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com