Mercedes G-Klasse 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het bedrijf Mercedes actualiseert regelmatig zijn iconische modellen. Deze keer hebben de Duitsers besloten om een ​​spraakmakende en stijlvolle 2022 Mercedes G-Klasse (Gelandewagen) te presenteren op het Automobile Forum in Detroit. Veranderingen in het uiterlijk van het nieuwe model zijn niet zo significant, maar de kenmerken van het interieur en de motorruimte zijn aanzienlijk verbeterd. Fabrikanten verwachten redelijkerwijs dat de verkoopcijfers van de SUV kunnen worden gehandhaafd, ondanks de solide kosten en het “voor een amateur” -ontwerp: fans van het merk waarderen nog steeds de betrouwbaarheid, status en brutaliteit, die kunnen worden begrepen door gewoon naar de auto te kijken zijn.

nnatlacn- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

Helder, maar niet onmiskenbaar, te oordelen naar de foto, zal het uiterlijk van de nieuwigheid zeker verschillen van de huidige. De combinatie van hoekige carrosseriepanelen, gespierde bodykits en merklooks creëert een gevoel van betrouwbaarheid, terwijl licht bijgewerkte reliëfs en beglazing de look frisheid geven.

wfvzstqy- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Een opvallende restyling komt tot uiting in de voorkant van de auto. Het kenmerkt zich door vierkante vormen, grote afmetingen en is vrij hoog aangezet. De voorruit in een strikt frame, licht hellend geplaatst, verandert in een rechte motorkap, waarrond driehoekige bovenste delen van spatborden met indicatoren zijn. Het deksel zelf heeft bijna geen helling en is voorzien van een verhoogd middengedeelte. Direct daaronder bevindt zich een iets opnieuw ontworpen en iets grotere grille in huisstijl met een groot merksymbool in het midden en chique ronde koplampen met dagrijverlichting en hoogwaardige LED-vulling aan de zijkanten.

✓ U kunt ook controleren:

De bodykit van Mercedes G-klasse 2022 straalt echt kracht uit, hij heeft afgeronde randen, gedurfde reliëfovergangen en een groot centraal deel met een platform voor een kentekenplaat en luchtinlaatopeningen, mistlampen en een enorme bescherming aan de onderkant.

cvrfdvlz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De laterale projectie van de nieuwe carrosserie ziet er edgy maar stijlvol uit. De massiviteit van het dak wordt benadrukt door reliëf langs de hele omtrek, en daaronder zijn er enorme ramen met de juiste vorm, ingebouwd in het vlak van de carrosseriepanelen. Het reliëf is hier overwegend geribbeld, het wordt benadrukt door drie horizontale ribbels die over de gehele lengte door de vleugels en deuren lopen. Aan de onderkant gaat het reliëf over in trapeziumvormige wielkastverlengingen en een verchroomde, niet-intrekbare voetsteun. En de look wordt aangevuld met kleine ronde spiegels, stevige deurgrepen en eenvoudige maar interessante lichtmetalen velgen.

systakbg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De achterkant van de auto is bijna doorzichtig, waar een rij remlichten boven een klein vierkant glas zit en net eronder een plastic reservewieldeksel. De achterklep opent naar links en aan de onderkant bevinden zich kleine LED-positielichten. Wat betreft de bodykit, deze is hier relatief klein, maar visueel sterk, omdat deze ook fungeert als een opstapje voor toegang tot de salon. Daarop zijn miststrips, een platform voor het nummer en een versterkte metalen plaat met offroad-apparaten.

Innerlijk

rghfruik- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het interieur van de nieuwe Mercedes Gelendvagen modeljaar 2022 is flink veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Afwerkingsmaterialen: dun maar duurzaam leer, houten en metalen inzetstukken zijn nog beter geworden, ook het multimediasysteem en de stoelen zijn opnieuw ontworpen. Over het algemeen is het ontwerp van de nieuwigheid moderner en interessanter geworden.

controle- en beheersorganen

Bij de landing wordt de bestuurder begroet door een dik driespaaks stuur met uitstulpingen op de greeppunten, lederen bekleding en een overvloed aan hulpknoppen aan de zijkanten. Direct erachter is een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel gecombineerd met een commando- en entertainmentcentrum. Iets lager, omgeven door ronde, stijlvolle deflectors, bevindt zich een airconditioning en verschillende fysieke knoppen.

De brede en vrije centrale tunnel bestaat uit een technisch paneel met een ongebruikelijke versnellingshendel op het hoofd, een organizer en een opvouwbare armsteun met daarin een koelvak.

stoelen en kofferbak

ojcaykph- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De auto heeft vijf stoelen en elk krijgt een chique lederen interieur, zachte vulling en tal van extra opties, waaronder elektrische aanpassingen op de eerste rij, uitgebreid bochtenwerk en verwarming. Achterpassagiers kunnen de autonome klimaatregeling gebruiken en hun rug iets kantelen. Het grote voordeel van de auto is dat er, zoals de proefrit aantoonde, voldoende ruimte is voor elke passagier van elke lengte. En in geavanceerde uitrustingsniveaus hebben zelfs achterpassagiers toegang tot verwarmde stoelen en ventilatie.

Het volume van de bagageruimte varieert van 500 tot 2250 liter.

Technische eigenschappen

nbuiwwab- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Volgens insider informatie zullen er in 2022 geen dieselmotoren meer onder de motorkap van de Mercedes G-Klasse (Gelandewagen) liggen. Het gamma benzinemotoren wordt vertegenwoordigd door een enkele turbokrachtcentrale met een inhoud van 4 liter voor 422 of 585 – in de geforceerde versie – krachten. Dankzij de vierwielaandrijving en een negentrapsautomaat kunt u de auto snel accelereren en de meeste on- en offroad-situaties aan. Toegegeven, het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 11,3 tot 13 liter per “honderd”, wat een serieuze indicator is.

opties en prijzen

De vanafprijs voor nieuwe artikelen is circa 15.000 euro.

wedstrijdmodellen

De stijlvolle SUV heeft een aantal concurrenten, waaronder de Porsche Cayenne Turbo dat Toyota Land Cruiser Prado, de Nissan Patrol, de Volvo XC90 en de Land Rover Discovery .