Mercedes EQT 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In mei 2021 presenteerde Daimler de Mercedes EQT, de puur elektrische variant van de Mercedes T-Klasse in een seriegericht concept. Het eindproduct zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar in de dealershowrooms in Europa verschijnen.

We hebben een realistische weergave gemaakt van de definitieve versie van de Mercedes EQT, met input van het concept, recent geïntroduceerde EQ-modellen, de Renault Kangoo E-Tech Electric, de nieuwe Citan en huidige elektrische bestelwagenontwerpen zoals de EQV. Standaard voertuigelementen zoals de voorste radioantenne, traditionele deurgrepen, locatie van de buitenspiegels, traditionele dakrails, spatbordemblemen, ruitenwissers, standaard koplampen en bumpers, en een realistisch ontwerp van lichtmetalen velgen zijn toegevoegd aan onze illustratie.

ywnlpuuw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Hier is alles wat u moet weten over de Mercedes EQT 2022 moet weten, een klein busje gericht op gezinnen die houden van weekenduitstapjes en veel bagage inpakken.

Ontwerp en kenmerken van de Mercedes EQT 2022

Met de EQT pakt Daimler de formule van de V-Klasse op in het kleinere segment en belooft een nieuwe kwaliteit. Het interieur is ruim en flexibel, zegt Daimler, en kopers kunnen de gebruikelijke normen op het gebied van veiligheid, waarde, connectiviteit en comfort verwachten.

qsbnoroa- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Zoals verwacht heeft de Mercedes EQT een compact en bochtig ontwerp. De nieuwe personenwagen belichaamt de designelementen van sensuele zuiverheid, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler. Het hoogtepunt van het sensuele oppervlakdesign is vooral het gewelfde frontgedeelte, dat het een emotionele uitstraling geeft. Een enorm V-vormig zwart paneel (gesloten grille) verbonden met dunne LED-koplampen vloeit naadloos uit de motorkap.

De Mercedes Concept EQT is 4.945 mm lang, 1.863 mm breed en 1.826 mm hoog en heeft schuifdeuren. De luxe elektrische bestelwagen heeft drie rijen stoelen en de cabine is overdag goed verlicht met natuurlijk licht dankzij een panoramisch zonnedak. De derde zitrij kan worden neergeklapt of volledig worden verwijderd.

giiwkqlx- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
ttkiddlr- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het interieurontwerp van de elektrische bestelwagen met zeven zitplaatsen is bekend en doet denken aan de compacte Mercedes-personenauto’s. Het instrumentenpaneel, de ventilatieopeningen van de airconditioning en het dashboard hebben een afgerond ontwerp gekregen dat past bij het gebogen exterieur.

Mercedes EQT specificaties

We gaan ervan uit dat de specificaties van de Mercedes EQT vergelijkbaar zijn met die van de Renault Kangoo Van E-Tech Electric uit 2022.

vqqdnuli- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Toen Renault in maart 2021 de Kangoo Van E-Tech Electric aankondigde, betekende dat de gloednieuwe elektrische bestelwagen uit te rusten met een 75 kW/245 Nm motor. Later werd echter een krachtigere motor met 90 kW / 245 Nm bevestigd. Bovendien heeft het bedrijf het batterijpakket herzien tot 45 kWh in plaats van de vorige 44 kWh-eenheid.

De 45 kWh Kangoo Van E-Tech Electric biedt een actieradius van maximaal 300 km (186 mijl) volgens de WLTP-cyclus. Een driefasige Chameleon-oplader van 11 kW is standaard, met een optionele Chameleon-oplader van 22 kW. Opladen van 15 naar 100% SoC met een 7,4 kW wallbox-oplader duurt bijna 6 uur, terwijl een 11 kW wallbox-oplader hetzelfde doet in 3 uur en 50 minuten. Bij een DC-snellaadstation is het mogelijk om het batterijpakket met 80 kW op te laden en in slechts 30 minuten een actieradius van 170 km te recupereren.

Bij de Renault EV kan de bestuurder kiezen uit drie regeneratieve modi. “B1” is een beperkte regeneratieve modus die geschikt is voor snelwegen en snelle rijstroken. Dan is er een maximale regeneratieve modus genaamd “B3”, bedoeld voor gebruik in files en op bergwegen. De derde modus is de standaard “B2” en biedt een middenweg tussen de andere twee modi. Verwacht dat dezelfde waarden beschikbaar zullen zijn voor de Mercedes EQT.

✓ U kunt ook controleren:

positionering

De Mercedes EQT, geboren in de divisie Mercedes-Benz Vans, zal het assortiment elektrische bestelwagens van de Duitse autofabrikant verder uitbreiden. De EQT moet worden gepositioneerd als instapmodel voor gezinnen en kopers van vrijetijdsauto’s in de Mercedes-Benz-familie.

bgsekqcd- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Afkomstig van het Citan-platform, zouden de T-Klasse en EQT relatief beter uitgerust en lifestyle-georiënteerd zijn, gericht op het VW Caddy-assortiment in Europa.

productie

De Mercedes T-Klasse, inclusief de Mercedes EQT, samen met de nieuwe Citan, Nissan Townstar en de derde generatie Kangoo, zal worden geproduceerd in de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance-fabriek in Maubeuge, Frankrijk, met de bestelwagens die de CMF-C delen. deel /D-platform. In november 2018 had de Renault-groep aangekondigd dat het de komende vijf jaar (2019-2023) 450 miljoen euro zou investeren in de fabriek in Maubeuge, met als doel er een Allianz ‘centre of excellence’ voor lichte bedrijfsvoertuigen van te maken. De fabriek zal deze investering ook gebruiken om Mercedes-busjes te produceren.

We verwachten dat de EQT in de tweede helft van het jaar in productie gaat. Een concurrent waar de Mercedes EQT naar uitkijkt, is de VW ID. Buzz, die in maart in première gaat.

Verkoop van Mercedes-Benz bestelwagens zal in 2021 licht verbeteren

Een persbericht van Mercedes-Benz van 7 januari 2022 informeerde dat de totale verkoop van Mercedes-Benz bestelwagens in 2021 334.210 eenheden bereikte, een stijging van 2,6%. De belangrijkste bijdragen komen uit de VS en China, die respectievelijk een groei van 4,8% en 11,3% lieten optekenen. In Europa noteerde Spanje een stijging van 23,2% in leveringen in 2021. In het persbericht staat dat er in 2021 meer dan 9.000 commerciële elektrische bestelwagens van Mercedes zijn verkocht. Dit aantal is het dubbele van het aantal elektrische bestelwagens dat Mercedes-Benz in 2020 heeft verkocht.

Veelgestelde vragen over Mercedes T-Klasse en Mercedes EQT

Wat is de Mercedes T-klasse?

Een luxe bestelwagen op basis van het Renault-Nissan-Mitsubishi CMF-C/D-platform, gericht op particuliere kopers met nieuwe voorzieningen op het gebied van comfort, gemak en veiligheid.

Wat is de releasedatum van de Mercedes EQT?

Verwacht dat de Mercedes EQT in de tweede helft van het jaar wordt gelanceerd.

Wat is de geschatte prijs van de Mercedes EQT?

Qua prijs zou Mercedes-Benz Vans de EQT al kunnen bieden vanaf zo’n 35.000 euro.