Mercedes EQB 2024: Prijzen en kenmerken

De Mercedes EQB is nog geen twee jaar oud, maar Mercedes-Benz werkt al aan een facelift en is van plan deze update binnenkort uit te brengen. Het bedrijf lanceert waarschijnlijk in het volgende modeljaar een nieuwe elektrische SUV.

Mercedes EQB 2024: Prijzen en kenmerken

Ontwerp

Spionagemedia suggereren dat de 2024 Mercedes EQB kleine designveranderingen zal hebben die typerend zijn voor de vernieuwde Mercedessen. De zwarte grille zal gelijk liggen met de koplampen aan de zijkanten, zonder uitstekende lijnen. De koplampunits zouden kunnen worden gewijzigd, hoewel de testmodellen nog geen wijzigingen laten zien of zelfs maar laten doorschemeren. Nieuwe bumpers en wielen maken waarschijnlijk ook deel uit van de nieuwe EQB. Het achterlicht krijgt een nieuwe graphic.

Binnen

Nieuw stuurwiel en vingerafdrukherkenning

Het interieur van de Mercedes EQB 2024 zal geen wereldwijde veranderingen ondergaan, maar er zal genoeg zijn om hem te onderscheiden van het huidige model. De nieuwe E-SUV wordt uitgerust met een next-generation stuurwiel en een vingerafdrukherkenningssysteem.

Op spionagefoto’s van het interieur van begin maart 2023 is te zien hoe de nieuwe EQB het stuurwiel van de volgende generatie test, dat in 2020 zijn debuut maakte in de vernieuwde E-Klasse. Het nieuwe stuurwiel vereist geen lichte beweging van het stuurwiel om ervoor te zorgen dat de bestuurder het stuurwiel vasthoudt bij het gebruik van assistentiesystemen. Capacitieve detectie via sensoren op de stuurwielrand wordt gebruikt om te bepalen of de bestuurder het stuurwiel onder controle heeft.

Mercedes EQB 2024: Prijzen en kenmerken

Geen touchpad-controller

De EQB 2024 is naar verluidt uitgerust met de nieuwste generatie MBUX (NTG7), inclusief nieuwe displaystijlen: klassiek, sportief en subtiel. Het nieuwe design en de verbeterde functies maken het telematicasysteem van de EQB naar verwachting eenvoudiger te gebruiken in de komende update. Daarnaast wordt verwacht dat draadloze bediening van Apple CarPlay en Android Auto, een extra USB-C poort, meer USB-laadvermogen en achtergrondverlichting van alle USB-poorten kopers meer gemak zullen bieden in de EQB. De nieuwste generatie MBUX zal geen touchpad-bediening hebben.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Met het nieuwe EQB telematicasysteem 2024 zullen klanten waarschijnlijk minigames kunnen spelen via de aanraakschermen en stuurwielknoppen. Zo’n functie kan handig zijn om de tijd te doden terwijl je op iemand wacht of bij een laadstation. Een andere entertainment upgrade is het optionele Burmester surround sound systeem met Dolby Atmos ondersteuning. Op het gebied van veiligheid zal het waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook veel handiger in het gebruik zijn.

Technische gegevens

Er is nog niets bekend over de specificaties van de Mercedes EQB 2024. Het huidige model is verkrijgbaar met accupakketten van 66,5 kWh en 70,5 kWh en met een enkele motor van 188 pk/284 lb-ft, een dubbele motor van 225 pk/288 lb-ft en een dubbele motor van 288 pk/384 lb-ft.

Volgens schattingen van de EPA kan de actieradius van de basis- (250+) en middenklasse (300 4MATIC) varianten toenemen tot meer dan 250 mijl. Mercedes-Benz kan in de 300 4MATIC en 350 4MATIC varianten een 70,5 kWh accupakket gebruiken in plaats van het 66,5 kWh accupakket.

Mercedes EQB 2024: Prijzen en kenmerken

Naast de grotere actieradius kunnen ook de oplaadtijden iets verbeteren. In de huidige SUV duurt het 7,75 uur om het 66,5 kWh batterijpakket van niveau 10 tot 100 procent op te laden met de AC-lader (9,6 kW). Snelladen van hetzelfde batterijpakket van niveau 10 tot 80 procent met een gelijkstroomoplader (bij 100 kW) duurt 32 minuten.

Datum van uitgifte

Er is bevestigd dat de vernieuwde Mercedes EQB zijn debuut zal maken op de IAA 2023, die plaatsvindt van 4 tot 10 september 2023. Hij zou twee tot drie dagen voor de show officieel onthuld kunnen worden.

Begin 2024 zou de nieuwe EQB als model 2024 bij de dealers kunnen staan. De productie van het vernieuwde model start naar verwachting medio december 2023. De prijzen beginnen naar verwachting rond de 53.550 euro.

Nieuweautos.com zegt

De Mercedes EQB is misschien niet de ideale elektrische auto vanwege zijn actieradius, maar het is wel de enige zevenzitter in zijn soort op de markt. Met een verbeterde actieradius en oplaadmogelijkheden, betere elektronica en stylingwijzigingen zou de elektrische SUV met drie rijen een nog aantrekkelijkere keuze moeten worden voor grote gezinnen met kinderen.