MERCEDES-BENZ VISION 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aanstaande Mercedes-Benz Vision 2021 is iets speciaals. Het is nog een concept en we kunnen het productiemodel begin 2021 verwachten. Het is een vrachtauto die er futuristisch uitziet. In tegenstelling tot de andere bestelwagens maakt deze echter gebruik van de nieuwste moderne technologieën, wat hem uniek maakt. In principe is alles op dit busje autonoom. Daarnaast levert Mercedes een volledig elektrische aandrijflijn.

De laadruimte is indrukwekkend en dit is een busje dat het werk doet en niets anders. In de rest van de recensie zul je zien hoe interessant Vision Van eigenlijk is. Daarnaast is er inzicht in hoe de toekomst er de komende jaren uit zal zien. Helaas is de prijs niet betaalbaar en heb je deze bus helemaal niet nodig, tenzij je een groot bedrijf hebt.

MERCEDES-BENZ VISION 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

VISION 2021 BUITEN EN BINNEN

Zoals u op de foto’s kunt zien, is de nieuwe Mercedes-Benz Vision 2021 een uiterst elegante bestelwagen. Het heeft een moderne vorm en een futuristisch design. Allereerst levert Mercedes een heel duidelijk ontwerp. Bovendien ziet de chromen grill er samen met de wielen echt indrukwekkend uit. Het grote voorglas oogt dominant, en er zijn ook twee drones op het dak. Elk onderdeel van deze bestelwagen ziet er rechtop uit, en we houden vooral van de blauwe lichten die overal zijn, op de grille en zelfs onder het voertuig. Ledlampjes op het radiatorrooster en op de carrosserie waarschuwen andere chauffeurs dat de drone zal starten bij de afleverstop.

Van binnen ziet het zicht er geweldig uit. Het enige is dat de chauffeur nauwelijks iets hoeft te doen. Het hele voertuig maakt gebruik van autonome machines en systemen. Een ingebouwde computer sorteert de pakketten automatisch en geeft ze zelfs aan de chauffeur. Een ander interessant kenmerk van de Vision Van is dat er geen stuur of pedalen is. De chauffeur hoeft zich alleen maar te concentreren op het afleveren van pakketten en het voertuig doet de rest van het werk.

MERCEDES-BENZ VISION 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

VOLLEDIG ELEKTRISCHE AANDRIJVING

De gloednieuwe Mercedes-Benz Vision 2021 maakt gebruik van één elektromotor. Deze motor / generator is een 75 kW-unit die niet zo krachtig is. Zijn topsnelheid is echter beperkt tot 80 km / u. Bovendien wordt Vision beoordeeld met slechts 100 pk en 200 lb-ft koppel. Veiligheid en het vervullen van taken zijn twee belangrijke zaken voor de Duitse fabrikant. Zoals ik al zei, je mag niet in dit busje rijden en als chauffeur / medewerker hoef je alleen maar af te rekenen met pakketjes.

✓ U kunt ook controleren:

MERCEDES-BENZ VISION 2021 VRACHTRUIMTE EN AFLEVERPAKKETTEN

Om de laadruimte optimaal te benutten, maakt de nieuwe Mercedes-Benz Vision 2021 gebruik van een geautomatiseerd systeem van legborden en legborden. Hierdoor gaat het laden en lossen veel sneller. Pakketten worden in bakken geplaatst en de planken lopen parallel aan de hartlijn van het voertuig. Het pakket wordt zonder mensen uitgetrokken.

Het hele systeem wordt aangestuurd via een cloud die is geïntegreerd in het managementsysteem van het bedrijf. Vision Van zal van de stoeprand naar de voordeur van de koper gaan en een paar drones inzetten. De drones kunnen elk 4,4 pond dragen en bieden een straal van 6,2 mijl.

MERCEDES-BENZ VISION 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

RELEASEDATUM EN PRIJS

Mercedes heeft zijn nieuwe strategie “adVANce” ontwikkeld, die is gebaseerd op het visieconcept. De Mercedes-Benz Vision 2021 is een hightech luxe bestelwagen die niet goedkoop zal worden. De prijs is nog niet bekend, maar de enige klanten zijn bedrijven die bezorgen. De Duitse fabrikant is van plan het leveringsniveau naar een geheel nieuw niveau te tillen. Met betrekking tot de releasedatum suggereren sommige rapporten de eerste helft van 2021 als mogelijke releasedatum.