Mercedes-Benz GLS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de belangrijkste SUV’s van dit moment is zonder twijfel de nieuwe Mercedes Benz GLS 2021 . Deze grote luxe SUV met drie rijen heeft wereldwijd een toppositie behaald. Mercedes heeft het vorig jaar opnieuw ontworpen en het nieuwe model zal nog meer luxe, verfijning en technologie brengen.

Daarnaast wordt de lijst met SUV’s het jaar daarop uitgebreid. Naast de nieuwe Mercedes-Benz GLS 2021 kunnen we ook een prestatiegerichte AMG GLS 63 S verwachten. Naast de krachtigere motor, zal de AMG GLS 63 S ook meer technici en hoogwaardige materialen huisvesten.

Mercedes-Benz GLS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLS 2021 ziet er groter uit dan voorheen

De gloednieuwe Mercedes-Benz GLS 2021 is een grote SUV die er agressiever uitziet dan de andere SUV’s in dezelfde categorie. Volgens de laatste berichten wordt deze grote SUV deze keer nog groter. Het zal drie centimeter groeien ten opzichte van het model van vorig jaar voor een totale lengte van 205 inch. Bovendien is hij langer dan de huidige Cadillac Escalade, maar nog steeds veel minder dan de Escalade ESV, die 224,3 inch meet.

Qua design wijkt dit nieuwe model niet veel af van het bekende uiterlijk van zijn voorgangers. Er zijn echter wat versnaperingen en de nieuwe GLS heeft afgeronde randen en een herzien voorpaneel. Hij rijdt ook op de stijlvolle 23-inch wielen.

✓ U kunt ook controleren:

Mercedes-Benz GLS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Kijk eerst even

De aankomende Mercedes-Benz GLS 2021 blijft een SUV-model met drie rijen dat meer ruimte biedt dan ooit tevoren. Omdat dit model vijf centimeter is gegroeid, is het comfortabeler van binnen. Dit model biedt plaats aan zeven inzittenden. Als u echter meer stoelen en plaatsen nodig heeft, zijn Lincoln Navigator, Cadillac Escalade en Infiniti QX80 de ideale keuze.

De nieuwste GLS biedt een grote lijst met standaardfuncties. Dit model heeft functies zoals airconditioning met twee zones, schuifdak, verwarmde voorstoelen, opklapbare 3-rijige stoelen, surroundzichtcamerasysteem en luchtvering.

Het infotainmentsysteem is ook bijgewerkt en ziet er indrukwekkend uit. De nieuwe GLS bundelt twee 12,3-inch schermen die over het dashboard zijn verdeeld. De automatische integratie van Apple CarPlay / Android is standaard uitgerust met het Burmester audiosysteem, navigatie en negen USB-C-aansluitingen in de hele cabine.

Mercedes-Benz GLS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLS 2021 onder de motorkap

De nieuwe herziene Mercedes-Benz GLS 2021 biedt twee motoren onder de motorkap om uit te kiezen. Het basismodel GLS 450 zal een 3.0-liter Inline-6 ​​met turbocompressor gebruiken. Deze motor heeft 362 PK. Het voedt ook het huidige model en is gekoppeld aan de 9-traps automatische transmissie, die betere prestaties biedt dan veel andere 9-traps automatische systemen op de markt. De GLS 580 is de krachtigere variant die gebruik maakt van een 4,0 liter V8 met twee turboladers en 483 pk.

Beide motoren zijn uitgerust met milde hybride technologie EQ Boost van Mercedes. Dit systeem bestaat uit een geëlektrificeerd 48-volt systeem en een geïntegreerde startgenerator die de efficiëntie verbetert. Het vierwielaandrijvingssysteem is ook standaard. Zoals bij veel nieuwe voertuigen, gebruikt de nieuwste GLS-motor een start / stop-systeem dat brandstof bespaart. Het slepen is ook goed en de nieuwe Mercedes-Benz GLS kan met beide motoren maximaal 7.700 pond trekken.

Mercedes-AMG GLS 63 2021

Er zal ook een krachtige Mercedes-AMG GLS 63 beschikbaar zijn en deze versie is de krachtigste in de GLS-lijn. Dankzij een krachtige V8-aandrijflijn levert dit model een uitstekende 603 pk. Dezelfde motor drijft het Mercedes-AMG GLE 63 S-model aan.

Mercedes-Benz GLS 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLS 2021 prijs en releasedatum

De nieuwste Mercedes-Benz GLS 2021 (MSRP) kost vanaf 71.000 euro voor een basis 450-model. Als je echter klimt naar GLS 580, die een 4,0-liter V8 met twee turboladers gebruikt, stijgt de prijs tot bijna 92.000 euro.