Mercedes-Benz GLS 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Als het gaat om het grote luxe SUV-segment, zijn er nauwelijks betere modellen dan GLS. De Mercedes-Benz GLS 2020 is weer op de markt. Deze SUV zou zijn debuut maken op de aankomende New York Auto Show. Er zijn echter al officiële foto’s gelekt. De volgende generatie GLS komt eind 2019 voor het eerst aan in India.

Een zevenzitsconfiguratie blijft behouden. Het exterieur zal tal van veranderingen en verbeteringen ondergaan. Van binnen lijkt het interieur dichter bij het GLE-model. Onder de motorkap biedt de 2020 GLS zowel V6- als V8-motoren. Er is ook een mild hybride systeem beschikbaar.

Mercedes-Benz GLS 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum


Mercedes-Benz GLS 2020 wordt geleverd met een opvallend mooi exterieur

Na de eerste foto’s ziet de Mercedes-Benz GLS 2020 er minder agressief uit. Het exterieurontwerp is schoner en heeft minder tekenlijnen. Aan de voorkant zitten nog spierplooien op de motorkap en op de nieuwe grille. De GLS van de volgende generatie wordt geleverd met gloednieuwe LED-koplampen en LED-dagrijverlichting. De bumper is ook nieuw en heeft aan beide uiteinden grotere inlaten.


De tentoongestelde wielkasten zijn verdwenen en de vorm van de SUV is behouden. Aan de achterkant zijn LED-achterlichten slanker en het ziet er erg stijlvol en stijlvol uit. GLS ziet er aan de zijkanten nu iets groter uit, maar dat is het niet. Extra panelen creëren een perfecte illusie. Lichtmetalen velgen zijn nu sportiever en zien er eersteklas uit.

✓ U kunt ook controleren:


Mercedes-Benz GLS 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het interieur is gebaseerd op het GLE-model

Als het gaat om het interieur, zal het algehele ontwerp een beetje anders zijn. De Mercedes-Benz GLS 2020 heeft nu een ontwerp gebaseerd op het GLE-model. Het nieuwe MBUX-infotainmentsysteem is beschikbaar en biedt een betere gebruikerservaring. Het stuur blijft intact en de vorm van de ventilatiesleuven is hetzelfde als voorheen.


De indeling met zeven zitplaatsen is ook behouden, maar we kunnen meer comfort en luxe verwachten. Daarnaast is de derde rij verbeterd en biedt deze meer beenruimte dan het huidige GLS-model. Mercedes biedt tal van interieurkleuren. Het meest populaire Designo-schema is weer beschikbaar.

Mercedes-Benz GLS 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Aandrijflijn opties

De gloednieuwe Mercedes-Benz GLS 2020 heeft tal van motoropties. Hybride technologie zal beschikbaar zijn, maar Mercedes zwijgt momenteel over de details. De zescilinder turbodiesel biedt echter twee verschillende services. De eerste output is 286 pk en 443 lb-ft koppel. De tweede variant produceert 340 pk en een koppel van 516 lb-ft.

Een 3.0 liter benzinemotor levert 362 pk. De krachtige Mercedes-AMG GLS is uitgerust met een krachtige 4,0-liter V8 bi-turbomotor. Dit apparaat kan tot 600 HP produceren. Een automatische transmissie met 9 versnellingen is standaard en vierwielaandrijving is beschikbaar.

Mercedes-Benz GLS 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLS 2020 prijs en releasedatum

Afhankelijk van de uitrustingsvariant ligt de prijs voor de Mercedes-Benz GLS 2020 tussen 65.000 en 94.000 euro. Deze SUV zal later dit jaar in de verkoop gaan. Deze SUV wordt geproduceerd in de Mercedes-fabriek in Alabama. De eerste start staat gepland voor India.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 stimmen, im mittleren: 4 von 5)