Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Na de vernieuwde C-Klasse sedan zou de beroemde Duitse autofabrikant in 2022 de Mercedes-Benz GLC-Klasse op een vergelijkbare manier opnieuw ontwerpen. De nieuwe SUV ziet er schattig uit en zou dezelfde technische upgrades kunnen krijgen als de C-Klasse. Dat gezegd hebbende, mogen we nog meer gemak verwachten en hetzelfde grote verticaal georiënteerde infotainmentscherm met touchscreen. Bovendien zal de GLC-Klasse worden uitgerust met geavanceerde rijhulpfuncties en biometrische authenticatiesystemen.

Mechanisch vergelijkbaar met de C-Klasse sedan, zal de nieuwste GLC hoogstwaarschijnlijk worden aangedreven door dezelfde 2,0-liter viercilinder turbomotor, 48-volt hybridesysteem en negentraps automatische transmissie. Verwacht echter meer luxe en sportieve details van de high-performance AMG-varianten.

Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLC 2022-klasse exterieur

Mercedes-Benz publiceerde twee dagen geleden een one-teaser-foto van de nieuwste GLS 2022 SUV . De foto toont een zeer slank profiel en de nieuw gevormde LED-koplampen. Interessant is dat we ook kunnen zien dat de volgende GLC nieuwe lijnen op de motorkap en de nieuwe graphics op de achterlichten zal hebben.

Aangezien dit model zich echter nog in de ontwikkelingsfase bevindt, mogen we verdere wijzigingen verwachten. In principe moeten we iets langer wachten om het eindproduct te zien. Er zijn ook krachtige AMG-varianten bevestigd en we mogen een veel sportievere styling verwachten.

Interieur upgrades

Op dit moment hebben we nog geen interieurfoto’s van de Mercedes GLC 2022 gezien . Volgens sommige geruchten mogen we echter verwachten dat de nieuwe GLC sterk zal worden beïnvloed door de nieuwe C-Klasse. Dit betekent dat de GLC-cabine volledig opnieuw zal worden uitgevonden door Mercedes. Het vlaggenschip van Mercedes heeft momenteel een grootformaat infotainmentscherm in portretformaat, dat in de middenconsole is geïntegreerd.

✓ U kunt ook controleren:

Het vergelijkbare infotainment zagen we op het onlangs gelanceerde Tesla S-model. Je kunt er zeker van uitgaan dat de nieuwe GLC hier inspiratie uit zal halen, zij het met kleinere schermen op inferieure modellen. Daarnaast zal de GLC uitgebreide rijhulpfuncties en een biometrisch authenticatiesysteem bevatten.

Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Technische gegevens over de aandrijflijn van de Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022

De nieuwste Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022 wordt alleen aangeboden met een geëlektrificeerde motor die is overgenomen van de nieuwe C-Klasse. De mild hybride variant bestaat uit een 2,0-liter viercilinder turbomotor, 48 volt hybridesysteem en een zachte negentraps automatische transmissie.

De C-Klasse met dezelfde motor ontwikkelt een vermogen van 255 pk. Op basis van de informatie die we hebben ontvangen, verwachten we echter minstens 300 paarden op de SUV-versie. Helaas wachten we nog op de cijfers voor de high-performance AMG-versie.

Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

De aanstaande Mercedes-Benz GLC-Klasse 2022 zal zeker veel wijzers delen met de onlangs gelanceerde C-Klasse. Hij heeft bijna dezelfde technische cabine en maakt gebruik van hetzelfde mild hybrid-systeem. Mercedes bevestigde dat de nieuwe GLC-klasse later in het jaar zou arriveren met veel verbeteringen.

De prijs is nog niet bepaald, maar de nieuwe GLC gaat zeker meer kosten dan de huidige, die begint bij 40.000 euro.