Mercedes-Benz GLC 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende Mercedes-Benz GLC 2021 staat voor de deur, dit keer met een kleine facelift. Het maakt deel uit van de tussentijdse versnaperingen, aangezien het model van de nieuwe generatie gepland staat voor 2022. Het bijgewerkte model zal later volgend jaar in de verkoop gaan en zeker meer verkopen genereren.

De nieuwste spionage-opnames zijn beschikbaar en de nieuwe GLC ziet er nog indrukwekkender uit. Zowel buiten als binnen introduceren ze echter slechts kleine updates. Wat de uitvoeringen betreft, is Mercedes van plan de zaken intact te houden. Dat betekent dat we in 2021 weer twee aandrijflijnopties kunnen verwachten. De tweede aandrijflijn is echter verkrijgbaar in de krachtige variant GLC43.

Mercedes-Benz GLC 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Externe facelift

De compacte crossover krijgt een nieuw gezicht. We hebben echter te maken met kleine externe wijzigingen. Zoals we al hebben geschreven, komt de nieuwe generatie GLC in 2022. Om deze reden biedt de gloednieuwe Mercedes-Benz GLC 2021 kleinere versnaperingen. Het prototypemodel werd voor de camera vastgelegd en daardoor zijn sommige dingen nu duidelijker.

De grille en koplampen zijn herzien en nieuwe dagrijlichten zijn op het eerste gezicht zichtbaar. Onder de kuip heeft de voorkuip waarschijnlijk een scherper ontwerp. Helaas is de achtersteven nog steeds een mysterie. Aan de andere kant verwachten we dezelfde soort updates. Sommige rapporten suggereren zelfs enkele nieuwe uiterlijke kenmerken die optioneel zullen zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Mercedes-Benz GLC 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

In het interieur vinden kleine updates plaats

De Mercedes-Benz GLC 2021 krijgt van binnenuit tal van technische updates. GLC krijgt niet het gloednieuwe dual screen-systeem geïntroduceerd in de A-Klasse. In plaats daarvan host GLC hetzelfde systeem dat momenteel beschikbaar is. Het grotere scherm staat nog steeds bovenaan de middelste stapel en er wordt een nieuw touchpad aangeboden. Dit touchpad maakt deel uit van de middenconsole.

Het nieuwe stuur is ook beschikbaar en het infotainmentsysteem wordt geüpdatet. De kleine crossover biedt een indrukwekkend tweekleurig interieur kleurenschema, een praktisch interieur en veel ruimte. We wachten op de officiële interieurdetails van de Duitse fabrikant.

Motorspecificaties, versnellingsbak, MPG

Het basis GLC-model gebruikt nog steeds een 2.0 liter inline vier turbomotor. Dit toestel krijgt meer vermogen, dus het vermogen van 241 pk is nu 255 pk. Bovendien levert de turbo-viermotor een koppel van 275 lb-ft. Het achterwielaangedreven systeem is standaard, terwijl u optioneel een vierwielaandrijving kunt aanschaffen. Een 9-traps automaat is erg stil en de rijkwaliteit is geweldig.

Volgens Mercedes zal de nieuwe GLC geschikt zijn voor offroad-gebruik en daarom is een Dynamic Select-rijmodus beschikbaar. Het brandstofverbruik is 21 mpg in de stad en 28 mpg op de snelweg. De krachtige GLC43 zal een 3,0-liter twin turbo gebruiken die 385 paarden produceert, een verbetering ten opzichte van de vorige 362 pk.

Mercedes-Benz GLC 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLC 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de Mercedes-Benz GLC 2021 begint nu iets onder de 46.000 euro. Deze compacte crossover neemt het op tegen de BMW X5, Audi Q5 en de nieuwe Lexus RX 350. De komende GLC zal in de tweede helft van 2020 in de verkoop gaan. Volgens talrijke rapporten zal de nieuwe generatie GLC in 2022 arriveren.