Mercedes-Benz GLB 2020: de nieuwe compacte 7-zitter van het bedrijf

De aankomende Mercedes-Benz GLB 2020 is de nieuwste kleine cross-over in het assortiment van het bedrijf. De nieuwe GLB is groter dan de kleinste GLA en kleiner dan het GLC-model. Het is gebaseerd op de nieuwe architectuur die A-Klasse- en B-Klasse-modellen ondersteunt. Optisch komt GLB heel dicht bij het concept. In tegenstelling tot zijn GLC- en GLA-broers, levert GLB een bokser-vorm.

Aan de andere kant ziet de styling er moderner uit. De hoekige aanpak doet wonderen voor de Duitse autofabrikant. Deze crossover ziet er van binnen bijzonder hoogwaardig uit. Onder de motorkap biedt de GLB 2020 tal van motoropties. Tot op heden is de AMG-variant echter slechts een speculatie.

Mercedes-Benz GLB 2020: de nieuwe compacte 7-zitter van het bedrijf


GLB 2020 is groter en bokser dan zijn broers en zussen

De gloednieuwe crossover is gebaseerd op het Ener G-Force-concept. Logischerwijs lijkt de Mercedes-Benz GLB 2020 niet precies op het concept. Het is echter een soortgelijk ontwerp en de meeste functies hebben de productie gemaakt. Sommige onderdelen zijn volledig nieuw en komen niet in de buurt van het concept. GLB ziet er minder radicaal uit en ziet er meer doosvormig uit dan de GLA- en GLC-modellen.


De ontwerptaal van Mercedes is gemakkelijk te herkennen. De styling is echter futuristischer. Het voorste deel is voorzien van geïntegreerde mistlampen en zilveren accenten. De grille met de horizontale vinnen ziet er behoorlijk geweldig uit. Tweedelige achterlichten zien er ook modern en mooi uit. De achterbumper ziet er iets schoner uit en ziet er absoluut uniek uit.

✓ U kunt ook controleren:


De verticale achterklep ziet er innovatief uit. Deze crossover is aan de zijkanten verkrijgbaar met diverse wielen. De GLB 2020 zal ook een aantal offroad-uitrusting leveren. Het omvat hogere rijhoogte, off-road banden en off-road verlichting.

Mercedes-Benz GLB 2020 afmetingen

De komende Mercedes-Benz GLB 2020 zal worden gebruikt tussen de GLA- en GLC-modellen. Dimensionaal gezien is de GLB bijna net zo groot als de GLC en groter. De afmetingen lijken erg op elkaar, maar GLB is groter dan zijn twee broers en zussen. Mercedes GLB is 182 centimeter lang, dat is 8 centimeter langer dan de kleinste GLA.


Deze crossover is 74 cm breed. De breedte van de grootste GLC is 74,4 inch. De 2020 GLB is 75 centimeter lang. Dit is een grote verandering ten opzichte van Mercedes. Ter vergelijking: GLA is 58,8 cm lang en GLC is 64,5 cm.

Mercedes-Benz GLB 2020: de nieuwe compacte 7-zitter van het bedrijf

Interieur

Het interieur van de Mercedes-Benz GLB 2020 zal van zeer hoge kwaliteit zijn. De meeste dingen komen van de bestaande Mercedes-modellen. Het interieur van de GLB is vergelijkbaar met het oorspronkelijke concept. Het dashboard is voorzien van aluminium inserts en ziet er modern uit. De middelste stapel bevat een nieuw infotainmentscherm. Het instrumentenpaneel is bijna hetzelfde als de B-Klasse-modellen. Aan de andere kant lijkt de middelste stapel dichter bij de A-Klasse.

Mercedes zal veel dingen leveren die we al in het concept hebben gezien. Sommige functies zijn echter niet inbegrepen in het aanbod. Deze omvatten nieuwe aluminium knopen en nubuck lederen bekleding. Het honingraatpatroon is helaas ook niet beschikbaar. Er komen drie rijen stoelen en een ruimte voor zeven passagiers. Het comfort is geweldig en het interieur is ruim.

Mercedes-Benz GLB 2020: de nieuwe compacte 7-zitter van het bedrijf

Een andere markt, een andere motor

De compacte crossover biedt verschillende motoropties. Een 2,0-liter viercilinder is standaard. Deze motor heeft een turbocompressor en levert 221 paarden en 258 lb-ft koppel. Bovendien is deze motor veilig voor de Noord-Amerikaanse markten. Het wordt geleverd met een automatische transmissie met 8 versnellingen. Een 4Matic AWD-systeem is standaard.

In Europa wordt de GLB uitgerust met een 1,4-liter viercilinderaandrijving. Dit apparaat levert tot 163 pk en een koppel van 184 lb-ft. Interessant is dat Mercedes hiermee een zeventraps automatische transmissie aanbiedt. Een viercilinder van 1,5 liter is in eerste instantie slechts een speculatie. Wanneer deze aankomt, levert deze dieselmotor 116 pk en 192 lb-ft twist. De laatste rapporten wijzen sterk op de krachtige AMG-variant. Het is echter onwaarschijnlijk dat AMG vóór 2020 arriveert.

Mercedes-Benz GLB 2020 prijs en releasedatum

De prijs voor de nieuwste compacte crossover van het bedrijf begint bij 35.000 euro. De Mercedes-Benz GLB 2020 wordt gebruikt tussen de GLA- en GLC-modellen. Niet alleen qua afmetingen, maar ook qua prijsstelling. De GLB zal het opnemen tegen de gevestigde Audi Q2 en nieuwe BMW X2-modellen.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 stimmen, im mittleren: 4.5 von 5)