Mercedes-Benz GLA 250 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Mercedes-Benz GLA 250 2021 wordt komend jaar grondig herzien. Op het eerste gezicht ziet dit model er opgefrist uit en introduceert het enkele van de nieuwste technologieën.

De kleinste cross-over in het segment zorgt bovendien voor een soepele en vlotte rit. Hij wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder lijnmotor met turbocompressor, die ook de CLA-klasse sedan en de GLB-klasse SUV aandrijft. In tegenstelling tot het huidige model biedt het nieuwe model meer features en een hogere vanafprijs. Dit modeljaar begint bij 37.280 euro, dat is bijna 2.000 euro meer dan de GLA 2020.

Mercedes-Benz GLA 250 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-Benz GLA 250 2021 styling-versnaperingen

Vanuit alle hoeken ziet de nieuwste Mercedes-Benz GLA 250 2021 er beter uit dan voorheen. Over het algemeen is het design geüpdatet, en vooral de korte overhangen en uitstulpingen op de motorkap vinden we mooi. Andere mooie visuele details van de nieuwe GLA zijn de dakrails en de beschermende bekleding.

Zoals je kunt zien, zijn er veel kleine cosmetische veranderingen. Er is echter een agressievere styling in de AMG Line-versie. Dit model heeft een AMG-carrosseriedesign, geperforeerde remschijven voor en een AMG-grille met diamantblokken. Mercedes zegt dat de vorm van de nieuwe GLA zal komen met gereduceerde lijnen die meer sportiviteit uitstralen.

Mercedes-Benz GLA 250 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur herbergt meer technologie

In het interieur biedt de nieuwste Mercedes-Benz GLA 250 Crossover 2021 veel nieuwe standaardfuncties om de meerkosten te rechtvaardigen. De lay-out blijft echter vrijwel hetzelfde en deze kleine cross-over biedt plaats aan vijf personen. Kortom, met de achterbank in de bovenste positie kunnen kopers 15,4 kubieke voet laadruimte krijgen in de nieuwe GLA. Toen de achterbank echter werd neergeklapt, nam het gebied toe tot 50,5 kubieke voet, wat een opmerkelijke update is van het huidige model dat 43,6 biedt. Als u binnenstapt, zult u ook het nieuwe MBUX-infotainmentsysteem van een merk opmerken. Zoals met veel van de huidige Mercedes-modellen, heeft het interieur van de komende GLA twee enorme displays.

✓ U kunt ook controleren:

De schermen meten 7,0 inch, en daarnaast kun je grotere kopen van 10,3 inch. Het middelste display is het infotainment en een ander dat dienst doet als digitaal instrumentenpaneel. Andere standaardkenmerken van de nieuwe GLA zijn de tweezone-airconditioning, Apple CarPlay / Android Auto, 8-voudig verstelbare voorstoelen met geheugen, sleutelloos contact, door de bestuurder te selecteren rijmodi en een waarschuwingssysteem voor aanrijdingen met automatische noodstop. remmen.

Mercedes-Benz GLA 250 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Motorspecificaties Mercedes-Benz GLA 250 2021

De aanstaande Mercedes-Benz GLA 250 2021 zorgt voor een vlotte en vlotte reis. Dit model maakt gebruik van een 2,0-liter in-line vier-drive-eenheid met turbocompressor onder de motorkap, die we zagen op de CLA-klasse en GLB SUV-modellen. In principe is hij in staat tot 221 pk en 258 pond-voet koppel.

Hij is ook gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie met dubbele koppeling en maakt gebruik van het FWD-systeem. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om te upgraden naar vierwielaandrijving. Na enkele recente tests klom de nieuwe Mercedes-Benz van 0 naar 100 km/u in 6,3 seconden, slechts 0,1 seconde achter het X2-model.

Releasedatum en prijs

De nieuwe Mercedes-Benz GLA 250 2021 is bevestigd en we kunnen er vanuit gaan dat dit model dit jaar op de markt komt. Vanaf de eerste officiële foto’s ziet de aankomende compacte crossover er fris uit en heeft hij een agressiever ontwerp. Het basismodel begint bij 39 280 Euro en bevat een geweldig uitrustingspakket.