Mercedes-Benz GLA 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De kleinste cross-over SUV in Duitsland, de Mercedes-Benz GLA 2022 , komt ergens in het jaar op de markt. Deze prestigieuze crossover ziet er opgefrist uit en we moeten toegeven dat dit de enige fabrikant is die voldoet aan de luisterbehoeften van zijn klanten.

Voor 2022 zal de fabrikant dit model aantrekkelijker maken met een comfortabel interieur, indrukwekkende decoratiekwaliteit en dynamische tractie-eigenschappen. Daarnaast zal de nieuwe Mercedes-Benz GLA worden uitgerust met drie verschillende motoren, wat een groot pluspunt is. Over het algemeen bieden de meeste concurrenten één of maximaal twee motorvarianten aan.

Mercedes-Benz GLA 2022 versnaperingen

De nieuwe Mercedes-Benz GLA 2022 is de kleinste cross-over SUV van deze fabrikant. Over het algemeen is hij zeer compact en ideaal voor gebruik op snelwegen en in de stad. Visueel is de nieuwigheid, die verschilt van zijn voorganger, vooral aan de voor- en achterkant te zien. Het radiatorrooster met het bedrijfslogo is aantrekkelijker en de fabrikant heeft extra zwarte inleg toegevoegd aan de deur en wielkasten. De nieuwe Mercedes GLA oogt prestigieuzer dankzij de wigvormige xenonblokken of optische LED’s met een heldere DRL. Interessant genoeg gebruikte Mercedes deze keer een stijlvolle rechthoekige spiegel en een verborgen deurkruk.

De achterkant van deze kleine crossover is ook aantrekkelijk en opnieuw ontworpen met moderne graphics. Bovendien heeft de GLA een brede bumper, een paar verticale diffusors en een plat dak dat wordt verlengd met spoilertoppen.

✓ U kunt ook controleren:

Gloednieuwe hut

De meest opvallende verandering in de Mercedes-Benz GLA 2022 zit binnenin. De eerste foto’s tonen een opnieuw ontworpen cabine en veel nieuwe elementen, waarvan de meeste zijn gekopieerd uit de nieuwste A-Klasse.

Allereerst heeft de GLA een zeer informatief instrumentenpaneel en een nieuwe set luchtsproeiers. In een topmodificatie heeft Mercedes een virtueel dashboard toegevoegd dat er ruim uitziet en in meerdere modi werkt. De nieuwe GLA beschikt in principe over een uitgebreide standaarduitrusting. Het omvat het nieuwste MBUX-systeem dat we in de S-Klasse hebben gezien, een elektrische achterklep, automatische klimaatregeling met twee zones, Apple CarPlay / Android Auto en een multifunctioneel lederen stuur met aanraaktoetsen en schakelpaddles.

Motorspecificaties Mercedes-Benz GLA 2022

Net als zijn voorganger zal ook de nieuwe Mercedes-Benz GLA 2022 met dezelfde motor werken. Dit model heeft drie motoropties. De eerste die de GLA 250 aandrijft, is een 2,0-liter turbo in-line 4 met 221 pk en 258 lb-ft koppel. Dit vermogen wordt via een 8-traps automaat met dubbele koppeling naar de voorwielen (of alle vier) geleid.

De volgende is ook een 2,0-liter turbo in-line 4, maar dit keer onder de motorkap van het GLA 35-model. Deze motor is in staat om 302 pk en 295 lb-ft koppel te produceren. De laatste motor drijft de GLA 45 aan en levert 382 pk en 354 lb-ft koppel.


Hoeveel gaat de Mercedes-Benz GLA 2022 kosten?

De Mercedes-Benz GLA 2022 begint bij 36.230 euro voor het basismodel GLA 250. Het krachtigere Mercedes-AMG-model GLA 35 begint echter bij 47.550 euro, terwijl de GLA 45 54.500 euro kost. Wat de release betreft, kunnen we verwachten dat deze vernieuwde versie ergens dit jaar uitkomt. Velen geloven dat het debuut in de zomer zal plaatsvinden.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com