Mercedes Benz G-Klasse 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De G-Klasse is de meest exclusieve serie in het SUV-portfolio van de Duitse fabrikant. Het bedrijf lanceerde vorig jaar de nieuwe generatie en we zien geen serieuze updates voor het seizoen 2020. De Mercedes Benz G-Klasse zou in 2021 wel eens bijzondere dingen kunnen brengen voor het legendarische model. De SUV is de duurste en het bedrijf biedt veel interieurverbeteringen. Andere oplossingen zijn onder meer een krachtigere motor. Ook in Europa maakt de G-Klasse gebruik van dieselmotoren.

Mercedes Benz G-Klasse 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Mercedes Benz G-Klasse 2021 wordt gebouwd in Oostenrijk. Het is een met de hand gemaakt voertuig en je moet er snel bij zijn om er een te krijgen, want de hoge prijs is ook te wijten aan de beperkte beschikbaarheid. Het doosvormige ontwerp is een van de mooiste op de markt. Je zult waarschijnlijk niet zeggen dat het de meest exclusieve is, maar het trekt wel de aandacht. Nou, voor een prijs van zes cijfers moet dat wel. Natuurlijk biedt hij ook het meest geavanceerde beveiligings- en infotainmentsysteem. Maar Mercedes houdt ook iets over voor optionele upgrades.

Komend seizoen komt het lichtere model van de G-Klasse Mini. Hij is kleiner dan zijn broer en volgens de eerste berichten klaar om het op te nemen tegen de Ford Bronco en zijn offroad-versies.

Mercedes Benz G-Klasse 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Specificaties:

Onder de motorkap van de Mercedes Benz G-Klasse 2021verbergt een 4,0 liter V8-motor die 415 pk en 450 lb-ft koppel kan produceren. Het voordeel van deze aandrijflijn ligt in het unieke turbocompressorsysteem. Dankzij de geavanceerde technologie voel je minder lag dan andere vergelijkbare toestellen. Een V8-motor is gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie die het vermogen naar alle wielen overbrengt. Offroad-capaciteiten zijn een van de kenmerken, terwijl de prestaties op de weg niet zo indrukwekkend zijn. De SUV heeft 5,5 seconden nodig om van 0 naar 60 mph te sprinten. Als u meer dan 100.000 euro voor een auto betaalt, geeft u niets om het brandstofverbruik. Met zoveel vermogen kunnen we geen hoge prestaties verwachten van de G-Klasse, die samen 16 mpg leveren.

✓ U kunt ook controleren:

De prestaties kunnen nog verbazingwekkender zijn. Opgevoerd, kan dezelfde aandrijflijn 577 pony’s retourneren en de tijd van 0-60 mph terugbrengen tot 4,6 seconden. De versie verschijnt als de Mercedes Benz G Klasse 2021 AMG 63 en brengt ook een AMG Speedshift-transmissie met negen versnellingen. Extra vermogen verspilt meer brandstof, waardoor de kilometerstand daalt tot 14 mpg gecombineerd. De maximale snelheid is beperkt tot 150 mph.

Mercedes Benz G-Klasse 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes Benz G-Klasse 2021 Diesel

Er zijn ook twee dieselmotoren voor het voertuig. In beide configuraties zien we een 3,0-liter zes-in-lijn die 280-325 pk en 450-515 lb-ft aan draaikracht ontwikkelt. Dieselmotoren zijn niet zo snel als hun benzinebroers. De beste 0-60 mph voor hen is 6,5 seconden en een topsnelheid op het G400d-model is 130 mph. Natuurlijk is het brandstofverbruik veel beter, maar nog steeds verre van het gemiddelde voor het middelgrote segment. Volgend seizoen konden we de AMG-versie van een dieselmotor zien.

Mercedes Benz G-Klasse 2021 Mini

De G-Klasse is duur, dus de Duitse autofabrikant overweegt een lichtere versie. Ford zal het doen met een gemene Bronco, en Mercedes zal een kleinere en goedkopere luxe SUV leveren. De 2021 Mercedes Benz G Class Mini zal naar verwachting in Rusland worden geproduceerd en de eerste geruchten komen in het midden van de COVID-19-pandemie. Het bedrijf heeft dit nog niet bevestigd, maar teaserbeelden beloven een interessant voertuig.

Mercedes Benz G-Klasse 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Functies en opties

Elk seizoen brengt iets nieuws voor de exclusieve SUV. De laatste update bracht een aantal dingen met zich mee. De YM 2021 kan echter een grotere upgrade krijgen. Echt leer en exclusieve details maken de cabine zo bijzonder. De boxy-look biedt extra ruimte boven je hoofd, hoewel het ontwerp niet zo esthetisch is en je de wind bij hogere snelheden kunt horen. Het dashboard is voorzien van klassieke ventilatieopeningen met een ronde vorm. Welnu, de klassieke accenten eindigen daar en de rest van de cabine biedt enkele van de meest geavanceerde functies in de auto-industrie.

Apple CarPlay en Android Auto zijn compatibel met het MBUX-systeem. Het zonnedak is standaard. Het hoogtepunt van de beveiliging is een 360 graden camera. Het Lane Departure Warning-systeem is ook beschikbaar en de bestuurder kan kiezen uit vijf rijmodi. Het exclusieve interieurpakket zal beschikbaar zijn voor 12.000 euro en nappaleer is weer een gave upgrade. Kopers kunnen de SUV ook sportiever maken met speciale uitlaatuiteinden, AMG-carrosseriestyling en unieke remkalibers.

Mercedes Benz G-Klasse 2021 prijs

De aanstaande Mini G-Wagen zal de prijs verlagen tot onder de 100.000 euro, maar zal nog steeds erg duur zijn. We weten niet precies welke opties hij heeft, maar een enorme V8 zal geen deel uitmaken van het pakket. De prijs zou dus rond de 70.000 euro kunnen liggen. Ondertussen kost de vernieuwde Mercedes Benz G-Klasse in 2021 ruim 130.000 euro en door AMG-tuning is de SUV met zo’n 160.000 euro een van de duurste voertuigen op de markt.