Mercedes-Benz EQA 2021: elektrische crossover voor het eerst bespioneerd

De splinternieuwe Mercedes-Benz EQA 2021 is een elektrische compacte schakelaar die het volgende jaar wordt gelanceerd. Als je het niet wist, is deze SUV gebaseerd op het populaire GLA-model. Mercedes-Benz EQA biedt echter een meer futuristisch ontwerp dan de GLA en is daarom uniek. Dit model is een van de tien nieuwe elektrische modellen die de Duitse fabrikant in 2025 van plan is te introduceren.

Een nieuwe hatchback van de A-Klasse staat ook op deze lijst. De nieuwe EQA-testmuilezel wordt echter gespot op de openbare weg in Scandinavië en lijkt op het conceptmodel.

Mercedes-Benz EQA 2021: elektrische crossover voor het eerst bespioneerd

Mercedes EQA 2021 draait op het MFA II-platform

Zoals eerder vermeld, is de aankomende Mercedes-Benz EQA 2021 in wezen evenredig met het nieuwste GLA-model. Bovendien zullen beide modellen veel aanwijzingen gemeen hebben. De krachtige EV-Mercedes-Benz EQA gebruikt hetzelfde MFA II-platform als de GLA met een verbrandingsmotor.

Dit verklaart gemakkelijk de algemene overeenkomsten tussen deze twee modellen. EQA zal er echter futuristischer uitzien. De voorkant van deze SUV is uitgerust met een spiraallicht dat de filosofie van de elektrische aandrijving symboliseert. De grootste aandacht voor het conceptmodel dat echt de aandacht trekt, zijn de nieuwe koplampen. De LED-koplampen zien er aantrekkelijk uit met een fascinerende spiraalvorm. Daarnaast is er een typisch Mercedes-designelement rond de lichten, waaronder de prachtige ruitvormige grille en het grote Mercedes-Benz driepuntsembleem in het midden.

✓ U kunt ook controleren:

De nieuwe Mercedes-Benz Concept EQA 2021 wordt gekenmerkt door een uitstekende aerodynamica en biedt sportieve prestaties. Er zijn twee door de bestuurder te selecteren opties, Sport en Sport Plus. Bovendien bieden beide modi een verschillende koppelverdeling van voor naar achter voor verschillende prestatiekenmerken.

Mercedes-Benz EQA 2021: elektrische crossover voor het eerst bespioneerd

Aandrijflijndetails

Onder de nieuwe Mercedes-Benz EQA 2021 bevindt zich een krachtige accu . Volgens sommige websites is deze elektrische sport-SUV leverbaar met twee elektromotoren. Er komt er een op de voorkant en een op de achteras. Deze systeemconfiguratie biedt ongeveer 270 paarden. Dankzij zijn modulaire structuur biedt de innovatieve batterij een totale capaciteit van meer dan 60 kWh, afhankelijk van het model.

Dit model kan worden opgeladen via een inductie- of thuislaadstation. Daarnaast kan hij ook snel worden opgeladen. Met de Mercedes service laadt en betaalt u direct bij verschillende laadstations. Dit systeem wordt naadloos opladen genoemd. Daarnaast heeft de Mercedes-Benz EQA 2021 een actieradius van 400 km.

Mercedes-Benz EQA 2021: elektrische crossover voor het eerst bespioneerd

Mercedes-Benz EQA 2021 prijs en aankomstdatum

De gloednieuwe Mercedes-Benz EQA 2021 introduceert een futuristische look. Volgens sommige experts zal de prijs van de gloednieuwe vlaggenschip-crossover minder dan 37.000 euro bedragen. Bovendien kost de selectie van de bovenste panelen met meer functies en waarschijnlijk een betere batterijcapaciteit ongeveer 47.000 euro.

De elektrische crossover van Mercedes-Benz EQA zal eind 2020 debuteren. De nieuwe XC40 Recharge werd enkele weken geleden gelanceerd en zal het volledig elektrische systeem gebruiken. Hierdoor wordt dit model de belangrijkste concurrent van de aankomende Mercedes-Benz EQA 2021.