Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

De Mercedes-Benz E-Klasse 2024 is de zesde generatie van de traditionele middenklasse sedan van de Duitse autofabrikant. We hebben altijd van de E-Klasse gehouden, en voor ons blijft het de middelste van het Mercedes-Benz sedan-assortiment: prestigieuzer dan de C-Klasse, maar niet zo arrogant als het vlaggenschip van de S-Klasse. Met de nieuwe E-Klasse wilde Mercedes de meest “persoonlijke” auto met de driepuntige ster creëren, terwijl hij tegelijkertijd een verbijsterend scala aan beschikbare technologieën aanbood.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

“De nieuwe E-Klasse is nog intelligenter en bereikt een nieuwe dimensie van personalisatie en interactie”, zegt Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG. “Dankzij digitale innovaties kunnen muziek, games en streaming content in de auto met bijna alle zintuigen worden ervaren.”

wat is er nieuw?

De Mercedes-Benz E-Klasse 2024 is een geheel nieuwe auto, maar behoudt het indrukwekkende ontwerp met drie dozen van zijn voorganger. Het heeft een “cab-backward” ontwerp met een lange motorkap, korte overhangen voor, iets langere overhangen achter en een iets langere wielbasis (116,5 inch) dan het vorige model. Het resultaat is een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23, identiek aan die van de vorige E-Klasse, maar nog indrukwekkender gemaakt door het grotere frontale oppervlak van het nieuwe model.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

In de VS zal de E-Klasse verkrijgbaar zijn in twee varianten: de E 350 4MATIC en de E 450 4MATIC, beide met hybride aandrijving. De E 350 4MATIC heeft een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor en een elektromotor. Hij levert 255 pk en 295 Newtonmeter koppel, terwijl het mild hybrid-systeem indien nodig nog eens 22 pk en 148 Newtonmeter koppel levert. als je bedenkt dat het maximale koppel tussen de 2.000 en 3.200 tpm wordt bereikt, is het ondanks de kleine cilinderinhoud van de viercilinder een krachtige hybride.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

De E 450 4MATIC heeft een 3,0-liter zescilinder-in-lijn turbocompressor met 375 pk en een koppel van 369 Newtonmeter. Het is ook een milde hybride met een vergelijkbare elektromotor die 22 pk en 148 lb-ft koppel levert, genoeg om eventuele turbovertraging te elimineren. De 9G-Tronic negentraps automatische transmissie is standaard en de 4MATIC vierwielaandrijving zorgt voor een betere tractie.


Luchtvering en achterasbesturing leverbaar

De Mercedes-Benz E-Klasse 2024 heeft een technologiepakket met achterwielbesturing en Airmatic luchtvering met luchtvering en adaptieve dempers. Bovendien heeft hij automatische niveauregeling, die het voertuigniveau constant houdt, zelfs bij wisselende ladingen. Het kan de rijhoogte met 0,6 inch verlagen wanneer de snelheidsmeter hoger is dan 74 mph.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

Optionele achterasbesturing draait de achterwielen in de tegenovergestelde richting van de voorwielen bij snelheden onder 60 km/u om de manoeuvreerbaarheid te verbeteren. Bij hogere snelheden draait het systeem de achterwielen in dezelfde richting voor een sportiever rijgedrag. Mercedes beweert dat E-Klasse-modellen met 4MATIC en achterwielbesturing een kleinere draaicirkel hebben van 36,5 voet (39,4 voet zonder achterwielbesturing).


MBUX superscherm

De volledig elektrische Mercedes EQS en EQE hebben het MBUX Hyperscreen, de nieuwe E-Klasse heeft het MBUX Superscreen met optioneel passagiersdisplay en augmented reality-navigatie. In combinatie met het digitale instrumentendisplay en het enorme touchscreen in het midden is de nieuwe E-Klasse een pionier op het gebied van digitaal infotainment met ingebouwde kunstmatige intelligentie. We hebben het natuurlijk niet over Skynet, maar over een digitale assistent die je rijgedrag kan onthouden.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

Als je bijvoorbeeld wilt dat de stoelverwarming en de sfeerverlichting op oranje gaan als de interieurtemperatuur onder de 50 graden Celsius zakt, kan de AI de instellingen “onthouden” en de juiste functies toepassen zonder dat je een knop hoeft in te drukken of een woord hoeft te hebben zeggen. Evenzo reageert MBUX nu op natuurlijke verzoeken zonder elke keer het wekcommando “Hey Mercedes” te onderbreken. Volgens Mercedes wordt het nieuwe MBUX-systeem meer softwaregestuurd dan voorheen, en regelt een enkele, krachtigere CPU de computerfuncties, waardoor soepelere en snellere responstijden mogelijk zijn.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

Daarnaast ondersteunt het MBUX-superscreen de installatie van apps van derden zoals Zoom, Angry Birds, de webbrowser Vivaldi en TikTok, maar ook streaming-apps zoals Spotify en Apple Music. De nieuwe E-Klasse heeft verschillende interieurcamera’s, waaronder een optionele selfie- en videocamera waarmee de bestuurder en voorpassagier foto’s en video’s kunnen maken. we zijn geen grote fans van apps voor sociale media in de auto, voornamelijk om privacy- en veiligheidsredenen. Toch is het leuk dat Mercedes probeert een unieke multimedia-ervaring in de auto te creëren.


geluid visualisatie

Alle varianten van de Mercedes E-Klasse 2024 beschikken standaard over een Burmester 4D surround audiosysteem met sound converters, Dolby Atmos en tot 21 speakers. In combinatie met de optionele actieve sfeerverlichting kunnen de inzittenden de muziek horen, voelen en zien met pulserend licht en geluid in studiokwaliteit – een primeur voor de E-Klasse.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties
Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

Daarnaast kan de passagier video’s streamen op het optionele scherm zonder de bestuurder (theoretisch) af te leiden. Het Superscreen voor de passagier is voorzien van een op een camera gebaseerde privacyfunctie die automatisch de helderheid van het scherm minimaliseert om afleiding van de bestuurder te voorkomen.


Rijhulppakket

Zoals verwacht is de Mercedes-Benz E-Klasse 2024 uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologie. Het beschikt over Automatic Emergency Brake Assist, Lane Keeping Assist, Lane Change Assist en Blind Spot Assist. Nieuw zijn Attention Assist, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist en het Parkeerpakket met achteruitrijcamera en Speed ​​Limit Assist.

Mercedes-Benz E-Klasse 2024: Interieur, motor en modificaties

Het optionele rijassistentiepakket gaat nog een stap verder en biedt onder meer een actieve stuurassistent, verbeterde rijstrookaanwijzingen, een kruispunt naderingsassistent, een remassistent en een noodremfunctie.


Prijzen voor

De Mercedes-Benz E-Klasse 2024 wordt eind 2023 gelanceerd. De fabrikant maakt binnenkort de officiële prijzen bekend, maar we verwachten een basisprijs van $ 62.000 voor de E 350 en ongeveer $ 68.000 voor de E 450. We verwachten ook dat de nieuwe E-Klasse, net als de huidige C-Klasse beschikbaar zal zijn in Uitrustingsniveaus Premium, Exclusive en Pinnacle.

Foto’s & bron: Mercedes-Benz AG.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen