Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

Er is een reden waarom Mercedes-Benz vasthoudt aan de vierde generatie C-Klasse coupé en cabriolet, ook al komt de geheel nieuwe vijfde generatie C-Klasse in 2022 aan. Het antwoord is de Mercedes-Benz CLE 2024, een geheel nieuwe naam voor de driepuntige ster die tussen de C- en E-Klasse zit, maar twee deuren minder heeft. De CLE is bedoeld om te voldoen aan de behoeften van premiumkopers die een sportievere en compactere Mercedes-coupé willen, maar die het ruime interieur van een E-Klasse vierdeurs sedan bieden.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

Mercedes-Benz CLE 2024: wat is er nieuw?

De Duitse autofabrikant omschrijft hem als “de grootste coupé in het middensegment”. De CLE is ongeveer 6,5 centimeter langer dan de vorige C-Klasse Coupé, heeft een langere wielbasis en is een centimeter groter dan de vorige E-Klasse Coupé. Door de groei en de gewijzigde verhoudingen is er achterin meer hoofd-, knie- en schouderruimte ontstaan ​​en biedt de kofferruimte plaats aan maar liefst drie golftassen.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

Daarnaast is het design van de CLE een mix van stijlelementen uit de nieuwe C- en E-klasse. Net als deze heeft de CLE een terugliggend ontwerp met kortere overhangen vooraan, langere overhangen achteraan, gespierde schouders en een verlengde motorkap. De CLE wordt aangeboden als coupé en cabriolet, en de cabriolet komt begin 2024 bij de dealers.

Krachtige hybride aandrijvingen

De Mercedes-Benz CLE 2024 debuteert in twee varianten: CLE 300 4MATIC en CLE 450 4MATIC. Beide hebben een mild hybride aandrijflijn met een vier- of zescilinder turbomotor. De M254 wordt gebruikt in de CLE 300 4MATIC, een supercharged 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 255 pk en een koppel van 295 Newtonmeter. Dezelfde motor zit ook in de huidige C 300 en E 250.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

De CLE 450 is voorzien van de M256 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor uit de E450, die 375 pk en 369 lb-ft koppel levert. Beide motoren zijn voorzien van 48-volt elektronica en een geïntegreerde startgenerator (ISG) die 23 pk en 148 lb-ft koppel levert wanneer dat nodig is – genoeg om turbovertraging te elimineren en tegelijkertijd het lage vermogen te vergroten.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

Beide CLE-varianten beschikken over vierwielaandrijving en de negentrapsautomaat 9G-TRONIC. Bij de CLE-transmissie zijn de ISG, de vermogenselektronica en de transmissiekoeler ondergebracht in een geïntegreerde module om ruimte en gewicht te besparen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Sportieve lowrider

De Mercedes-Benz CLE 2024 is geen cool ogende low rider, maar zit wel ruim een ​​halve centimeter lager dan een gewone C-Klasse sedan. De elegante tweedeurs carrosserie van de CLE 300 4MATIC verbergt een vierarmige vooras en een multilink-achteras met comfortgerichte afstemming. De CLE 450 4MATIC daarentegen heeft een steviger onderstel voor meer rijplezier.

✓ U kunt ook controleren:

Elegante en toch sportieve cabine

Terwijl de carrosserie van de CLE doet denken aan de C- en E-Klasse, is het interieur helemaal C-Klasse met zijn 12,3-inch digitale instrumentenpaneel en 11,9-inch verticaal touchscreen. Van bijzonder belang zijn de stoelen, speciaal ontworpen voor de nieuwe CLE, met geïntegreerde luidsprekers (twee per voorstoel) die een aanvulling vormen op het standaard Burmester 3D-surroundaudiosysteem met 17 luidsprekers.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

De CLE 450 4MATIC wordt standaard geleverd met het AMG Line-pakket, inclusief zwarte MB-TEX-materialen rond het instrumentenpaneel en de taillelijn. Klanten kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan interieurmaterialen en -kleuren, waaronder gewatteerd en geperforeerd nappaleer, zwart houtfineer met open poriën, aluminium inleg, walnotenhout en meer.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

Natuurlijk heeft de CLE het MBUX-infotainmentsysteem met online muziekstreaming, stemassistent, gebruikerspersonalisatie en Android-compatibiliteit voor applicaties van derden zoals Zoom, Angry Birds of TikTok (om welke reden dan ook).

Mercedes-Benz CLE 2024 veiligheidsvoorzieningen

De CLE zou geen Mercedes zijn als hij niet beschikte over de state-of-the-art veiligheidstechniek die typisch is voor Mercedes. Tot de standaard rijhulpsystemen behoren de Attention Assist, Lane Keeping Assist, Brake Assist, Speed ​​Limit Assist en een achteruitrijcamera. Met het optionele rijassistentiepakket worden extra vangnetten toegevoegd, waaronder een actieve stuurassistent, een remassistent, een rijstrookwisselassistent en een actief dodehoekwaarschuwingssysteem.

Mercedes-Benz CLE 2024: prijzen en kenmerken

Mercedes-Benz CLE 2024 lancering MSRP

Mercedes-Benz is nog niet klaar om over prijzen te praten, maar heeft beloofd vlak voor de geplande lancering instapprijzen bekend te maken. We verwachten echter dat de basisprijzen beginnen bij ongeveer € 65.000 voor de CLE 300 en rond de € 73.000 voor de CLE 450. De eerste leveringen van de CLE Hardtop Coupé beginnen begin 2024, de CLE Cabriolet volgt medio 2024.

Foto’s & bron: Mercedes-Benz AG.