Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De presentatie van de vijfde generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse 2022 vond plaats in Duitsland. Het meest populaire model van het merk (2,5 miljoen verkochte auto’s in zeven jaar tijd) werd gemoderniseerd met het oog op de ‘Senior’ S-Klasse en maakt een inhaalslag op het gebied van design, uitrusting en technologie. Samen met de sedan (body W206) werd de stationwagen (index S206) uitgebracht, die in sommige Europese landen beter verkocht wordt dan de vierdeurs.

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Carrosserieontwerp en afmetingen

De vierdeurs C-Klasse behield zijn karakteristieke silhouet met het interieur naar achteren verschoven, alleen is het nu nog verder naar achteren verschoven. Tegelijkertijd werden de afmetingen van de auto vergroot: de lengte met 65 mm (tot 4751 mm), de breedte – met 10 mm (tot 1820 mm), de wielbasis – met 25 mm (tot 2865 mm) ). Alleen de hoogte is afgenomen – het is 1438 mm (-9 mm). De afmetingen van de stationwagen zijn vergelijkbaar, maar dankzij de dakrails bereikt de hoogte 1455 mm.

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De voor- en achterverlichting van de Tseshek is ontworpen in de stijl van de nieuwe S-Klasse. De koplampen zijn standaard in diode-uitvoering, digitale lichtmodules met miljoenen draaibare spiegels zijn tegen meerprijs leverbaar. Dergelijke optica kan een virtuele rijstrook op de weg tekenen, rekening houdend met de breedte van het voertuig, en de informatie van verkeersborden projecteren. Het ontwerp van de radiatorgrille is afhankelijk van de uitvoering: het standaardpatroon wordt vervangen door lamellen in de AVANTGARDE line-versie en ruitvormige cellen in de AMG-line.

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De achterlichten hebben de bekende driehoekige vorm, de binnenste delen zitten op de kofferklep. Volgens de ontwerplijnen zijn er verschillende configuraties voor de achterbumper. De speciale vorm van de achterkant van de stationwagen verslechtert de aerodynamica – de weerstandscoëfficiënt tegen tegenstroom is 0,27, terwijl de sedan 0,24 is.

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Er zijn drie nieuwe tinten toegevoegd aan het carrosseriekleurenpalet van het model: Spectral Blue, High-Tech Silver en Opalite White. De standaard wielmaat is 17-19 inch.

✓ U kunt ook controleren:

Verbeterd interieur

Het interieur van de nieuwe Mercedes C-Klasse heeft een vergelijkbare architectuur als de S-Klasse, maar het bovenste deel van het voorpaneel en de ventilatieschotten op de Tseschek zijn anders ontworpen. Maar de multimediafunctionaliteit is bijna hetzelfde. De middenconsole wordt ingenomen door een verticale tablet van het MBUX-systeem met een diagonaal van 9,5 of 11,9 inch, gericht naar de bestuurder. Nadat de vingerafdrukken zijn gescand, wordt de toegang tot de interface van het mediacentrum geopend. Ondersteunde functies zijn onder meer spraakbesturing, MBUX Smart Home, audiostreaming, mobiel kantoor en software-updates op afstand.

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Naast het hoofdscherm wordt er gebruik gemaakt van een digitaal dashboard (formaat 10,25 of 12,3 inch) en een head-up display voor het weergeven van informatie aan boord. Uitgebreid comfortbeheer wordt uitgevoerd door het Energizing Comfort System, dat geavanceerde massageprogramma’s en een geïntegreerde Energizing Coach heeft (geeft gezondheidsaanbevelingen op basis van reisgegevens).

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Ook de elektronische assistenten zijn verbeterd. Adaptieve cruisecontrol herkent nu stilstaande voertuigen tot 100 km/u (voorheen 60 km/u), Active Steering Assist herkent rijstrookmarkeringen met een panoramische camera en Traffic Sign Assist leest informatie van borden langs de randen en boven de rijstrook.

Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Na de generatiewisseling biedt het interieur van de nieuwe Mercedes C-Klasse de passagiers meer vrijheid. De schouderbreedte is voor met 22 mm en achter met 15 mm vergroot. De hoofdruimte van de achterrijders in de sedan nam toe met 13 mm, in de stationwagen met 11 mm; de poten zijn 21 mm ruimer. De kofferbak van het T-model is met 30 liter toegenomen en heeft nu een inhoud van 490 liter (1510 liter met de achterste rij neergeklapt). De laadruimte van de sedan heeft nog een inhoud van 455 liter.

Technische gegevens voor de Mercedes-Benz C-Klasse 2022

De “vijfde” Mercedes C-Klasse zal beschikbaar zijn in de volgende klassieke versies:

  • C 180 – benzinemotor 1,5 liter, 170 pk. en 250 Nm;
  • C 200 – 1,5 liter, 204 pk en 300 Nm;
  • C 300 – 2,0 liter, 258 pk en 400 Nm;
  • C 220 d – 2.0 liter turbodiesel, 200 pk. en 440 Nm;
  • C 300 d – 2.0 liter, 265 pk en 550 Nm.
Mercedes C-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

In alle bovenstaande uitvoeringen zijn de viercilindermotoren uitgerust met een hybride EQ Boost-systeem in de vorm van een startgenerator met een vermogen van 20 pk. (200Nm). De transmissie is onbetwist – een 9-traps automatische 9G-Tronic en 4Matic vierwielaandrijving zijn optioneel alleen beschikbaar voor de wijzigingen van de Mercedes-Benz C 200 en C 300.

Ook zijn er twee plug-in hybrides in het assortiment: de benzine C 300 e en de diesel C 300 de. Beiden kregen een nieuwe batterij met een capaciteit van 25,4 kWh (in plaats van de vorige 13,5 kWh), waardoor de gangreserve voor een elektrische tractie kon worden vergroot tot 100 km. Wanneer de verbrandingsmotor uit staat, een elektromotor met een vermogen van 129 pk. en 440 Nm is in staat om de auto te versnellen tot 140 km/u.

De ophanging van de nieuwe “tseshek” is onafhankelijk: dubbele draagarmen voor en multi-link achter. Adaptieve dempers en een sportonderstel zijn tegen meerprijs leverbaar. De luchtvering is alleen ingebouwd in de accu-hybrides achter. Zwenkbare achterwielen die tot 2,5 graden kunnen worden gezwenkt zijn optioneel.

Mercedes-Benz C-Klasse 2022 releasedatum en prijs

De bestellingen voor de nieuwe C-Klasse 2022 beginnen op 30 maart en zullen deze zomer in de verkoop gaan.