Mercedes-AMG GLS63 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Dit jaar komt de nieuwe high-performance SUV Mercedes-AMG GLS63 2021 . Dit luxe model wordt aangedreven door een vuurspuwende V-8-aandrijflijn met twee turbochargers die 603 pk kunnen produceren.

Naast zijn krachtige motor heeft de nieuwe Mercedes-AMG GLS63 ook een zeer luxe en ruim interieur. In tegenstelling tot veel concurrenten in hetzelfde segment biedt de nieuwe GLS63 ruime accommodatie voor een groot gezin.

Mercedes-AMG GLS63 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Cabine biedt maximaal comfort

Wanneer je in de nieuwe Mercedes-AMG GLS63 2021 stapt , is het eerste dat opvalt dat deze SUV er helemaal niet uitziet als een normale. De fabrikant heeft veel hoogwaardige materialen toegevoegd en de cabine van de GLS63 luxer gemaakt.

Stoelen bieden echt comfort dankzij het zachte leer dat ook bijna elke vierkante centimeter van de cabine bedekt. De derde zitrij is smal voor volwassenen, maar perfect voor kinderen of kleine mensen. De laadruimte blijft hetzelfde als in de standaard GLS-Klasse. Interessant is dat de aankomende GLS63 veel standaardtechnologieën bevat. Dit keer gebruikte de fabrikant dual-screen infotainment, twee 12,3-inch schermen en de nieuwe MBUX-interface van Mercedes-Benz. Net als bij het reguliere model is de integratie van Apple CarPlay en Android Auto als 4G LTE wifi-hotspot standaard.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

Het nieuwe AMG-model van Mercedes biedt standaard verschillende rijhulpsystemen. Dit model omvat een geavanceerde semi-autonome rijmodus, standaard automatische noodremming met voetgangersdetectie, Lane Departure Warning met Lane Departure Warning en adaptieve cruisecontrol met semi-autonome rijmodus.

Mercedes-AMG GLS63 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLS63 2021 onder de motorkap

De nieuwe Mercedes-AMG GLS63 2021 is een SUV met een krachtig hybridesysteem. Over het algemeen is dit model uitgerust met een van de krachtigste motoren op de markt. Hij maakt gebruik van een 4.0 liter V8-motor met twee turbochargers die maar liefst 603 pk ontwikkelt. Naast deze motor maakt de Mercedes-AMG GLS 63 ook gebruik van een 48 volt hybride systeem met luchtvering en is gekoppeld aan een negentraps automaat. De laatste tests op het circuit hebben aangetoond dat deze SUV in slechts 3,6 seconden van 0 naar 60 kan accelereren.

Zoals u wellicht weet, kan de vorige GLS63, die wordt geleverd met dezelfde motor en 577 pk heeft, in 4,3 seconden lopen. De EPA is nog niet gepubliceerd. Het huidige model met dezelfde motor levert echter een behoorlijke 22 mpg.

Mercedes-AMG GLS63 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en kosten

Volgens ons weten zou de nieuwe Mercedes-AMG GLS63 in 2021 in het eerste kwartaal van volgend jaar te koop moeten worden aangeboden. Het aankomende model ziet er op het eerste gezicht luxueus en agressief uit. Daarnaast is het interieur wat sportiever dan dat van de reguliere GLS-Klasse van het merk Benz.

Volgens Mercedes begint de nieuwe GLS63 4Matic bij 133 095 euro. Afhankelijk van de gekozen uitrusting haalt dit model echter gemakkelijk de grens van 150.000 euro.