Mercedes-AMG GLE 63 S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het nieuwe exclusieve model Mercedes AMG GLE 63 S 2021 Coupé werd enkele dagen geleden aan het publiek gepresenteerd. Op het eerste gezicht ziet het nieuwe high-performance model er agressief en modern uit. De fabrikant gebruikte ook een krachtige motor onder de motorkap en de AMG GLE 63 S 2021 Coupé belooft 603 pk. Dit model is aangesloten op de exclusieve nieuwe AMG SPEEDSHIFT TCT 9-versnellingsbak en maakt standaard gebruik van de vierwielaandrijving.

Binnenin biedt de nieuwe AMG-versie alleen hoogwaardige materialen en technologieën. De eerste indruk is positief dankzij de exclusieve nappalederbekleding, de AMG-sportstoelen met embleem en het sportief ogende AMG-sportstuur.

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 Coupé Eerste blik

Op het eerste gezicht is het exterieurdesign van de nieuwe high-performance coupé Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 uitstekend. De voorkant ziet er sportief uit en het aankomende model heeft een nieuwe AMG-specifieke radiatorgrille in hoogglans chroom. We houden ook van de nieuwe voorbumper in jet-wing-stijl, zwarte luchtinlaten en zilverchromen frontsplitter. We kunnen niet rond het zijprofiel komen zonder de grote en elegante 22-inch AMG-wielen te zien.

Op de achterkant installeerde de fabrikant een zwarte diffuser met zilverchromen rand en twee rechthoekige, hoogglans chromen uitlaatpijpen. Het AMG-nachtpakket, dat ook beschikbaar is voor het GLB-model, is ook beschikbaar. Daarnaast bevat dit pakket getinte ruiten, een zwarte splitter aan de voorkant, inzetstukken aan de zijkant, spiegelkappen en de uitlaatpijpen in een hoogglans zwarte afwerking.

✓ U kunt ook controleren:

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Luxe en elegante hut

De cabine van de Mercedes-AMG GLE 64 S Coupé 2021 is uniek en biedt hoogwaardige materialen. Dankzij de AMG-sportstoelen van nappaleder met AMG-embleem biedt deze SUV een onvergetelijk comfort voor alle inzittenden. Bovendien zal de bestuurder volop genieten van het nieuwe AMGPerformance-stuur, dat standaard wordt geleverd met een aluminium schakelpeddel.

In de middenconsole gebruikte de Mercedes het nieuwste MBUX infotainmentsysteem in combinatie met AMG-specifieke displays. De eerste indruk binnen is positief. Wat ook opvalt zijn de sportpedalen van geborsteld roestvrij staal, de dorpels en de individueel instelbare sfeerverlichting.

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Prestaties

Het nieuwe high-performance model Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 Coupé is uitgerust met een 4,0 liter achtcilinder twin-turbo aandrijflijn en EQ Boost. Met de EQ Boost gebruikt dit model een 48-volt elektrische startgenerator die 184 lb-ft koppel en tot 21 pk toevoegt.

De totale output van dit systeem is 603 pk. Het koppel is ook hoog op 627 lb-ft en dit dier rent van 0 tot 60 mph in slechts 3,7 seconden. Deze motor is standaard uitgerust met een 9-traps AMG SPEEDSHIFT TCT en vierwielaandrijving. De beschikbare modi zijn Sport, Sport +, Comfort en RACE.

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLE 63 S 2021 Coupé releasedatum en prijs

De nieuwste Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 ziet er opgefrist uit en we mogen aannemen dat de verkoop in het najaar zal starten. De prijs is nog niet bekend, maar zal dichter bij de release worden bevestigd, aldus Mercedes.