Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

De Mercedes-AMG GLE SUV en de GLE Coupé krijgen in 2024 een vergelijkbare opfrisbeurt als de normale GLE-klasse. Concreet zijn de AMG GLE 53 en de AMG GLE 63 S, net als de niet-AMG-modellen, uitgerust met geëlektrificeerde mild hybrid-aandrijvingen. Klanten kunnen zich dus verheugen op meer vermogen, snellere acceleratie en grotere efficiëntie zonder concessies te doen aan praktische bruikbaarheid of binnenruimte. De Mercedes-AMG GLE-Klasse is in elke configuratie een competente allrounder en ondanks de hogere instapprijs een echte aanrader.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

Mercedes-AMG GLE 2024: wat is er nieuw?

Ook al is het op het eerste gezicht niet duidelijk: Mercedes-AMG heeft er alles aan gedaan om zijn supersnelle GLE-klasse in vorm te krijgen. Dat begint met een AMG-embleem op de motorkap, dat Mercedes-AMG omschrijft als een nieuw kenmerk voor alle toekomstige AMG-modellen”. Daarnaast heeft de AMG GLE 53 een nieuwe voorskirt met vernieuwd bumperdesign, luchtinlaten aan de zijkant in de vorm van jetwings en nieuw ontworpen led-achterlichten. De AMG GLE 63 S Coupé staat op unieke 22-inch wielen, die ook als optie voor de hele serie verkrijgbaar zijn. Er zijn twee nieuwe kleuren toegevoegd aan de standaard koetswerklakafwerking: alpinegrijs en schemerblauw metallic.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

Geëlektrificeerde aandrijflijnen

De Mercedes-AMG GLE 53 uit 2024 heeft een 3,0-liter zescilinder benzinemotor met turbocompressor en een elektromotor met 450 pk. Met een nieuwe software-update en een upgrade van de turbocompressor hebben de medewerkers van Mercedes-AMG echter meer koppel uit de benzinemotor geperst. In combinatie met de geïntegreerde startgenerator (ISG) heeft de AMG GLE 53 nu een koppel van 561 Newtonmeter beschikbaar.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

De AMG GLE 63 S daarentegen heeft een 4,0-liter V8 bi-turbo met 603 pk en 627 Newtonmeter koppel. Het heeft een vergelijkbare elektromotor die 21 pk en 184 lb-ft koppel toevoegt, waardoor het vermogen toeneemt tot een fascinerende 624 pk en 811 lb-ft koppel.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

Beide varianten hebben standaard AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving met volledig variabele koppelregeling en negentrapsautomaat. De GLE 63 S heeft een elektronisch sperdifferentieel op de achteras om de tractie te verbeteren.

Hoe snel rijdt de Mercedes-AMG GLE-klasse?

De basisversie van de Mercedes-AMG GLE 53 accelereert in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u en zorgt ervoor dat u nooit te laat komt bij het volgende verkeerslicht. En met een topsnelheid van 250 km/u zou het oversteken van staatsgrenzen ook een fluitje van een cent moeten zijn. Maar als u op zoek bent naar de snelste GLE, dan is de AMG GLE 63 S de juiste keuze. Hij sprint van 0 naar 100 in 3,7 seconden en haalt een topsnelheid van 174 km/u.

✓ U kunt ook controleren:

Indrukwekkende cijfers om mee te nemen

Ondanks zijn supercar-uitdagende prestatiecijfers, claimt Mercedes-AMG een maximaal trekvermogen van 7.700 lbs, wat overeenkomt met het trekgewicht van de Ford Ranger en Jeep Gladiator.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

Sportief luxe interieur

Mercedes-AMG rust de AMG GLE 53 en de AMG GLE 63 S standaard uit met meer luxe. De standaard verwarmde en geventileerde stoelen zijn exclusief verkrijgbaar in premium rundleer in nieuwe kleurencombinaties zoals bruin/zwart of beige/zwart. De AMG GLE 53 heeft een panoramisch schuifdak, verwarmde voorstoelen, een adaptieve grootlichtassistent en een Burmester-audiosysteem. Andere uitrustingskenmerken zijn onder meer een krachtig uitlaatsysteem, een standaard navigatiesysteem met MBUX Augmented Reality en een uniek stuurwiel.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

De Mercedes-AMG GLE 63 S biedt een aantal interieurverbeteringen. De SUV- en Coupé-carrosserievarianten zijn voorzien van het eigen Air Balance-pakket van het merk (een luchtzuiverings- en geursysteem), een head-updisplay, AMG-specifieke logoprojectors in de voorportieren en multicontourstoelen voorin.

Mercedes-AMG GLE 2024: prijzen en kenmerken

Mercedes-AMG GLE 2024 prijzen

Medio 2023 komen de Mercedes-AMG GLE 53 en de GLE 63 S op de markt. De adviesprijs is nog niet aangekondigd, maar we schatten dat deze zal beginnen bij ongeveer $ 81.500 voor de GLE 53 en $ 125.000 voor de GLE 63 S.

Foto’s & bron: Mercedes-Benz AG.