Mercedes AMG GLC 63 S 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Mercedes AMG GLC 63 S 2020 krijgt een flinke opknapbeurt. De komende cross-over zal worden uitgerust met nieuwe exterieurkenmerken zoals koplampen en achterlichten. Veel AMG-functies zijn ook gloednieuw.

De Duitse fabrikant zal ook nieuwe optionele fietsen, extra badges en sportievere rijstijlen introduceren. Het interieur is een kwestie van luxe en onder de motorkap wordt de GLC 63 S geleverd met een V8-motor met twee turboladers. Als je op zoek bent naar een conventionele crossover met een modern design en sportief design, dan is dit het model dat je nodig hebt. Daarnaast zijn de prestaties geweldig en is de acceleratie adembenemend. Daarnaast beloofde Merc meer technologie en deze crossover zal later in 2019 beschikbaar zijn.

Mercedes AMG GLC 63 S 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Luxe en sportief design

Geruchten kwamen uit en deze cross-over krijgt een fundamentele facelift. De Mercedes AMG GLC 63 S 2020 krijgt extra wijzigingen. Op het eerste gezicht is te zien dat dit het krachtige AMG-model is. De vormentaal is zeer herkenbaar en deze crossover is op straat merkbaar. Nieuwe koplampen en achterlichten zijn beschikbaar.

Daarnaast is het legendarische AMG-radiatorrooster opnieuw ontworpen. Het uitlaatsysteem wordt geüpgraded en Mercedes zal ook een nieuwe grijze buitenverf introduceren. Daarnaast heeft de AMG GLC 63 S nieuwe optionele 21 inch wielen. U mag ook niet veel AMG-badges missen. De voorinlaten zijn groter dan voorheen en dit model krijgt een verbeterde aerodynamica. LED-koplampen worden standaard aangeboden en zien er vierkant uit. Rechthoekige achterlichten en een schoner ontwerp van de kuip zijn de nieuwste verfrissingen. Het resultaat is een zeer aantrekkelijke en sportieve cross-over met minder houding en een agressief uiterlijk.


✓ U kunt ook controleren:

Mercedes AMG GLC 63 S 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum


Mercedes AMG GLC 63 S 2020 cabinetechnicus

Naast externe veranderingen krijgt deze sportieve crossover ook tal van interne updates. Mercedes beloofde meer technologie in de cabine. En dat is precies wat er gaat gebeuren. De Mercedes AMG GLC 63 S 2020 heeft een indrukwekkende lijst met standaard- en speciale uitrustingen. Er wordt ook een nieuw en uniek AMG-stuur aangeboden.

Technisch gezien heeft dit model een nieuw infotainmentsysteem, grotere displays en nog veel meer. De meeste hightech voorzieningen worden standaard aangeboden. Lederen stoelen zien er erg sportief en ondersteunend uit. Andere badges en nieuwe contrasterende stiksels worden ook aangeboden. De cabine ziet er echt geweldig uit en voelt ook zo aan. Comfort is gegarandeerd.


Mercedes AMG GLC 63 S 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes AMG GLC 63 S 2020 aandrijflijn

Net als het basismodel zal ook de AMG-versie dezelfde 4,0-liter V8-motor gebruiken. Deze twin-turbo-eenheid levert echter 469 pk en 479 lb-ft koppel in het basismodel. De Mercedes AMG GLC 63 S 2020 zal nog meer vermogen produceren. Dankzij de laatste aanpassingen levert de krachtige V8 503 pk en 516 lb-ft koppel.

Een automatische transmissie met 9 versnellingen is beschikbaar en ziet er erg soepel en stil uit. Deze krachtige crossover sprint in slechts 3,6 seconden van 0 naar 60 mijl per uur. Een vierwielaandrijving is standaard en biedt een geweldige rijervaring. Aan de andere kant zal het brandstofverbruik helemaal niet indrukwekkend zijn. Mercedes biedt nu ook tot zes rijmodi aan. Naast de vijf bestaande modi is er de nieuwe gladde rijmodus beschikbaar, die het rijden in de regen gemakkelijker maakt.

Mercedes AMG GLC 63 S 2020: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes AMG GLC 63 S 2020 prijs en releasedatum

Mercedes heeft al bevestigd dat zowel crossover- als coupévarianten de Amerikaanse dealers zullen raken. De nieuwe Mercedes AMG GLC 63 S 2020 komt later in 2019 aan. Hij kost ongeveer 70.000 euro en is daardoor drastisch goedkoper dan de BMW X5 M.