Mercedes AMG GLB 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende Mercedes AMG GLB 2021 is een nieuwe high-performance SUV die exclusiever zal zijn dan de reguliere GLB-versie. Dit model is van buiten en van binnen geoptimaliseerd met veel hoogwaardige materialen. Het ontwerp is sportief en agressief. Daarnaast is de cabine uitgerust met veel technici en biedt het het nieuwste MBUX-infotainmentsysteem, twee grote digitale displays en veel comfort voor alle inzittenden.

Zoals alle high-performance modellen van vandaag, zal de nieuwe AMG GLB 2021 verkrijgbaar zijn met krachtige motoren. Er komen precies twee 2.0-liter viercilinder turbomotoren met een hoog vermogen van meer dan 300 pk.

Mercedes AMG GLB 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLB 2021 ontwerp

Qua design is de nieuwste Mercedes-AMG GLB 2021 een van de luxe SUV’s uit het middensegment. Zoals u wellicht al weet, is dit model ontworpen als een militaire SUV, oorspronkelijk de G-Klasse genoemd. In de loop der jaren heeft het een legioen aan volgers verdiend, hoewel het meer offroad is dan absolute luxe. De nieuwe GLB-klasse is echter geoptimaliseerd en ziet er doosvormig en semi-robuust uit.

De GLB 35 is het basismodel dat wordt uitgerust met een unieke AMG-specifieke grille, een frontsplitter en zelfs een achterspoiler. Standaard is deze SUV echter voorzien van elegante 19 inch vijfspaaks velgen (optioneel 21 inch). Het nachtpakket voor de AMG-versies is ook beschikbaar en brengt meer hoogglans zwarte elementen samen met een zwart chromen uitlaatpijp.

✓ U kunt ook controleren:

Mercedes AMG GLB 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLB 2021 biedt een premium look binnenin

De cabine van de nieuwe Mercedes-AMG GLB 2021 ziet er eersteklas uit. Dit model heeft drie rijen stoelen die tegen elkaar zijn gedrukt en alleen passagiers op de voorste en tweede rij krijgen het meeste comfort. De derde rij is echter ideaal voor kleine mensen.

Het dashboard is schoon en het hoogtepunt van de cabine is de nieuwe MBUX-infotainmentsoftware, die spraakherkenning en bewegingsgestuurde interacties mogelijk maakt. We houden ook van het nieuwe herconfigureerbare digitale meetapparaat, dat naadloos past in een uitgebreid breedbeeld-infotainmentsysteem dat zich achter een enkele ruit bevindt. De standaarduitrusting is uitgebreid en omvat navigatie, geïntegreerde WiFi-hotspot, Apple CarPlay en Android Auto.

Mercedes AMG GLB 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn

De nieuwste Mercedes AMG GLB 2021 is verkrijgbaar met twee motoropties. Onder de motorkap van de eerste, die het GLB35-naamplaatje draagt, bevindt zich een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor die 302 pk levert. Deze aandrijflijn is standaard uitgerust met een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Volgens de laatste tests kan dit model in slechts 5,1 seconden van 0 naar 60 km / u accelereren en met 155 mph rijden.

De volgende motor drijft ook een krachtig GLB45-model aan. Deze versie zal een 2,0-liter turbocompressor gebruiken die betere prestaties levert. Volgens Mercedes levert deze aandrijflijn 382 pk. We moeten hieraan toevoegen dat deze motor geen onbekende is omdat hij ook de CLA45 sedan aandrijft.

Mercedes AMG GLB 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Beschikbaarheid en kosten van Mercedes-AMG GLB 2021

Verwacht dat de nieuwe Mercedes-AMG GLB 2021 ergens dit jaar te koop zal zijn. Volgens sommige geruchten zal het in het laatste kwartaal van 2020 aankomen. De exacte prijs is echter nog niet bekend omdat het nog te vroeg is om te voorspellen welke optiepakketten mogelijk worden aangeboden.

Volgens de website caranddriver.com begint de GLB35-versie echter bij 42.000 euro. Daarnaast wordt de GLA45 zeker veel duurder. Deze krachtige SUV van AMG zal proberen te concurreren in hetzelfde segment met de modellen Audi SQ5 en BMW X3 M40i.