Mercedes AMG GLA 45 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwste foto’s van de ongeklede Mercedes AMG GLA 45 2021- versie worden momenteel gepubliceerd. Volgens de foto’s heeft het aankomende model een vergelijkbaar ontwerp als het A45-model. Buiten zullen er echter voldoende versnaperingen zijn en het nieuwe model zal er sportiever uitzien. De cabine is ook premium en biedt meer technologie dan voorheen.

Volgens de laatste informatie is er dezelfde motor onder de motorkap die de A45- en CLA 45-modellen aandrijft. De 2,0-liter viercilinder turbomotor drijft nieuwe cross-overs aan en levert 385 pk (285 kilowatt) en 480 Nm (354 pond-voet) koppel.

Mercedes AMG GLA 45 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLA 45 2021 ontwerp

De sportieve kleine SUV Mercedes AMG GLA 45 2021 ziet er aantrekkelijk en stijlvol uit. Op het eerste gezicht zien we dat het nieuwe model veel aanwijzingen overneemt van het A35-model. Esthetisch gezien heeft het nieuwste GLA 45-model van het bedrijf verticale strepen in de grille en zijn er standaard LED-koplampen die vergelijkbaar zijn met die van het A45-model. We houden ook van de nieuwe, verfrissende look en subtiel uitlopende spatborden die dit model een beetje gespierder maken.

Mercedes gebruikt standaard de elegante 19 inch wielen in het zijprofiel. Als optie zijn echter ook 21 inch wielen leverbaar. De achterkant ziet er net zo sportief uit als de voorkant. Daarnaast werd de grootste aandacht getrokken naar een massievere dakspoiler en een opnieuw ontworpen bumper met twee 3,2-inch uitlaatpijpen.

✓ U kunt ook controleren:

Mercedes AMG GLA 45 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Kijk eerst even

De komende Mercedes AMG GLA 45 2021 levert alleen hoogwaardige materialen in het interieur. Dezelfde materialen en technologieën zijn ook te zien op de kleinere A45-hatchback. In het nieuwe crossover-model gebruikte de Duitse fabrikant echter een middenconsole in pianozwart en nappaleder rond het stuur. We zien ook hetzelfde infotainmentsysteem met twee schermen en veel digitale wijzerplaten als de A45. De kajuit is bijzonder modern en biedt voldoende ruimte voor vijf personen.

Stoelen bieden uitzonderlijk comfort en we zien gele contraststiksels en zwarte piano-inzetstukken. Mercedes installeert ook voorstoelen met grotere kussens om de inzittenden tijdens het rijden op hun plaats te houden. Optioneel kunt u ook AMG performance stoelen aanschaffen.

Mercedes AMG GLA 45 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Aandrijflijn die 382 paarden produceert

De nieuwste Mercedes-AMG GLA 45 2021 is de SUV, die is uitgerust met een krachtige aandrijflijn. Dit model wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilindermotor met turbocompressor, die ook wordt gebruikt onder voertuigen als de A45 en de CLA 45. Onder de Mercedes-AMG GLA 45 levert deze aandrijflijn echter 382 pk (285 kilowatt) en 354 pond voet (480 Newtonmeter) koppel.

Het vermogen wordt standaard overgebracht via een achttraps transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Volgens Mercedes bereikt de nieuwe GLA 45 in slechts 4,3 seconden 96 kilometer per uur. Bovendien is de topsnelheid elektronisch begrensd op 249 km / u.

Mercedes AMG GLA 45 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Mercedes-AMG GLA 45 2021 releasedatum en prijs

De prestatie-crossover Mercedes-AMG GLA 45 2021 ziet er gemeen en aantrekkelijk uit. De fabrikant zal proberen veel kopers aan te trekken. Volgens het laatste rapport komt deze SUV eind 2020 in de VS aan. De prijs is echter nog niet bekendgemaakt. De belangrijkste concurrent van dit krachtige model is de nieuwe Audi SQ3.