Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

De 2024 Mercedes-AMG EQE SUV is een gezinsvriendelijkere, maar niet minder racy versie van de uitstekende AMG EQE Sedan. Merk op dat we het bij de beschrijving van de AMG EQE SUV niet over “groter” of “forser” hebben gehad, omdat het hele EQE SUV-gamma kleiner en compacter is dan de EQE Sedan, ook al maken ze gebruik van een vergelijkbaar EVA2-platform.

Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

Toch biedt het naar voren schuivende Mercedes-Benz interieur (en het standaard vijfzits interieur van de EQE) een ruim, luxueus en technologisch geavanceerd interieur dat moderne gezinnen zullen waarderen. De AMG-sticker staat echter voor meer vermogen, snellere acceleratie en een groot aantal op de autosport geïnspireerde functies – allemaal in een praktische en stijlvolle verpakking.

De Mercedes-AMG EQE SUV 2024: Wat is er nieuw?

De Mercedes-AMG EQE SUV is de eerste volledig elektrische high-performance SUV met vijf zitplaatsen van Mercedes-Benz. Hij deelt veel van zijn hogesnelheidskenmerken met de AMG EQE Sedan, waaronder een accupakket van 90,6 kWh en door AMG getunede elektromotoren op de voor- en achteras, die samen 617 pk en 738 lb-ft koppel leveren.

Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

Met de optionele supercharger van het AMG Dynamic Plus-pakket brengt de AMG EQE SUV tot 677 pk en 738 Newtonmeter koppel op het asfalt. Daarmee heeft hij 200 pk meer dan de Mercedes-Benz EQE 500 SUV en kan hij zich meten met rivalen als de BMW iX M60 en de Audi RS e-tron GT.

Hoe snel is de Mercedes-AMG EQE SUV 2024?

Uitgerust met twee krachtige elektromotoren en de volledig variabele 4MATIC+ vierwielaandrijving accelereert de Mercedes-AMG EQE SUV in de Supercharger-modus in 3,4 seconden van nul naar 100 km/u. In de modi “Sport” en “Sport+” stuurt de transmissie meer koppel naar de achterwielen, voor het rijplezier van een krachtige auto met achterwielaandrijving. De elektronisch begrensde topsnelheid van 149 km/u en de bijpassende digitale AMG Sound Experience ondersteunen de duizelingwekkende aandrijving.

Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Bereik en laadvermogen

Mercedes-AMG belooft binnenkort officiële actieradiuscijfers vrij te geven. We gaan er echter van uit dat de AMG EQE SUV een EPA actieradius van 230 tot 250 mijl op een volle lading kan halen, wat ongeveer hetzelfde bereik is als de sedan. Als de accu’s leeg zijn, kan de auto in ongeveer 15 minuten teruggebracht worden naar een actieradius van 100 mijl met een DC-snellaadfunctie tot 170 kW.

Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

Afwerkingsopties en prijzen

De Mercedes-AMG EQE SUV 2024 is bij de dealer verkrijgbaar in twee uitrustingsvarianten: Base en Pinnacle. Hieronder vind je een korte beschrijving van de twee uitrustingsvarianten, inclusief standaarduitrusting en adviesprijs.

Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

AMG EQE SUV

De Mercedes-AMG EQE SUV is verkrijgbaar vanaf 110.450 euro en wordt geleverd met een krachtige en luxueuze uitrusting. Op de lijst staan AMG Ride Control+ luchtvering met adaptieve dempers, actieve rolstabilisatie, achterwielbesturing, digitale LED-koplampen, panoramisch zonnedak, draadloos opladen van smartphones en bekleding in echt rundnappaleder.

Mercedes-AMG EQE 2024: Prijzen en kenmerken

Het interieur is voorzien van het MBUX hyperscreen, dat zijn debuut maakte in de luxe sedan EQS. Het bestaat uit drie afzonderlijke OLED-schermen onder één ruit die zich uitstrekt van stijl tot stijl, en heeft twee 12,3-inch schermen voor de bestuurder en voorpassagier en een 17,7-inch touchscreen in het midden voor het infotainmentsysteem. Muziek wordt afgespeeld door het standaard Burmester 3D surround sound audiosysteem.

AMG EQE Pinnacle SUV

De prijzen voor de Pinnacle beginnen bij 113.750 euro. Hij biedt alle voordelen van het basismodel plus extra uitrustingsdetails zoals navigatie met augmented reality video, AMG-projectiedisplay, automatische klimaatregeling met vier zones, sfeerverlichting, geanimeerde logoprojectoren in de voorportieren en nog veel meer.

Het AMG Night Package en AMG Night Package Plus zijn als optie verkrijgbaar. De pakketten omvatten speciale 21- of 22-inchwielen en exterieuraccenten in glanzend zwart of donker chroom.