Mercedes AMG C63 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe C-Klasse werd pas onlangs gepresenteerd toen ook de Mercedes-AMG C63 tijdens proefritten werd gespot. We hebben een exclusieve weergave gemaakt en laten zien hoe de C63 eruit zou kunnen zien. Ook hebben we het laatste nieuws voor je.

De nieuwe Mercedes-AMG C63 uit 2022 is voor het eerst gespot tijdens testritten en het gerucht gaat dat hij binnenkort zijn handelsmerk V8 kan verliezen. Lees verder om er meer over te weten te komen.

otbxdlio- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De aanstaande Mercedes-AMG C63 zou de 4,0-liter V8 van de oude auto kunnen verliezen en het allereerste hybride model van de 63-serie worden. De nieuwe Spyshot en onze exclusieve weergaven zijn de beste glimp tot nu toe van het aankomende BMW M3 en Audi RS4 alternatief.

droogte

Nu de nieuwste generatie van de Mercedes C-Klasse is onthuld, hebben we een heel goed beeld van hoe het krachtige vlaggenschip eruit zou kunnen zien. Zoals onze exclusieve renders laten zien, zal de nieuwe AMG C63 er nog agressiever uitzien dan de gewone auto, dankzij details zoals de grote grille met verticale strepen, uitlopende wielkasten en meerdere luchtinlaten op de voorbumper.

Ook in de standaard C63 zijn veel andere sportieve accenten te verwachten. Er komt vrijwel zeker een subtiele spoilerlip op de kofferklep. En wees niet verbaasd als de AMG-tuned C-Klasse een enorme diffuser aan de achterkant heeft, geflankeerd door een quad-uitlaatsysteem.

Nieuwe Mercedes-AMG C63 Stationwagen

Er komt ook een nieuwe Mercedes-AMG C63 Estate. We hebben ook een rendering laten doen voor de sportcombinatieversie. Dit en de spyshots laten zien dat de stationwagen veel sportieve details zal delen met de sedan, al zijn er ook enkele verschillen te zien. In tegenstelling tot de C63 sedan krijgt de stationwagen een achterspoiler op het dak.

Hoewel de sedan qua stijl waarschijnlijk als beste uit de bus komt, moet de Mercedes C63 Estate er nog steeds behoorlijk strak uitzien. De nieuwe C-Klasse Estate heeft al een prachtig gebogen daklijn, waardoor de strakke look vrijwel zeker wordt overgedragen naar de AMG-variant.

eqwzzyax- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Nieuwe Mercedes-AMG C63: motoren en handling

Het exterieurdesign van de nieuwe Mercedes-AMG C63 wijkt misschien niet drastisch af van wat eerder kwam, maar de auto zelf zal naar verwachting geheel nieuw zijn. AMG-baas Tobias Moers onthulde eerder dit jaar dat de volgende AMG C63 inderdaad een hybride aandrijflijn zal hebben, die naar verwachting in de voetsporen van de productieauto zal treden, en alleen een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met turbocompressor zal hebben.

Hoewel hij maar half zo groot is als de 4,0-liter twin-turbo V8 in het huidige voertuig, zou de viercilindermotor behoorlijk krachtig zijn. Mercedes heeft veel ervaring met het halen van veel vermogen uit 2,0-liter motoren en de combinatie met de 129 pk sterke elektromotor, die ook wordt gebruikt in de nieuwe C-Klasse plug-in hybride, zou de auto als geheel een boost kunnen geven. met 550 pk.

Een andere nieuwe toevoeging aan de AMG C-Klasse, de nieuwe C63 zal naar verwachting alleen vierwielaandrijving hebben, hoewel er waarschijnlijk ook achterwielaandrijving zal zijn, vergelijkbaar met de Mercedes-AMG E63. Wees niet verbaasd als de negentrapsautomaat die in andere AMG-modellen wordt gebruikt, ook in de nieuwe C63 te vinden is.

✓ U kunt ook controleren:

Nieuw interieur Mercedes-AMG C63

Het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG C63 blijft voorlopig nog even geheim, maar er zijn waarschijnlijk veel overeenkomsten met het reguliere interieur van de C-Klasse (zie afbeelding). Het gebogen ontwerp van het dashboard moet grotendeels worden overgenomen, evenals het enorme touchscreen-display op de middenconsole. Met de nieuwe C-Klasse is hij gebaseerd op iets groter dan de huidige auto, de nieuwe C63 zou ook iets ruimer van binnen moeten zijn.

Maar niet alles in het interieur van de C63 zal een kopie zijn van de normale C-Klasse. Een paar sportieve accenten, zoals glanzende AMG-sierdelen en sportievere stoelen, zijn ingebouwd in deze prestatieversie. Ook het stuur krijgt waarschijnlijk een nieuw ontwerp, met een paar extra knoppen voor rijmodi.

ieijxjdl- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Prijzen en start verkoop

Mercedes heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe AMG C63 in de verkoop gaat. Aangezien de standaard C-Klasse pas in de zomer van 2021 bij de dealers verkrijgbaar zal zijn, zal de AMG C-Klasse waarschijnlijk pas in 2022 aan het assortiment worden toegevoegd.

Met alle hybride technologie aan boord, zou het je niet moeten verbazen als de nieuwe C63 duurder uitpakt dan zijn voorganger – de sedan kost zo’n 93.000 euro, de stationwagen een paar duizend euro meer.