Mercedes A-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Voor het modeljaar 2022 geeft Mercedes de A-Klasse een facelift. De eerste licht gecamoufleerde prototypes zijn momenteel onderweg.

Mercedes geeft de A-Klasse een facelift in 2022 ! De huidige A-Klasse met de interne bouwcode W 177 is al lang niet meer op de markt, maar Mercedes maakt de compact al klaar voor de tweede modelcyclus. De fotografen vingen een prototype. Op het eerste gezicht niet veel veranderingen!

De vierde generatie van de A-Klasse kwam pas in het voorjaar van 2018 op de markt. Nadat de voorganger, de W 176, een flinke stap had gemaakt van het oude imago naar het sportieve compact, haalde de W 177 precies zijn achterstand in. Met het nieuw geïntroduceerde MBUX-multimediasysteem zorgde de A-Klasse niet alleen voor een revolutie in de compacte klasse.

Mercedes A-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Tot op de dag van vandaag wordt de regelmatig bijgewerkte MBUX op veel gebieden als een maatstaf beschouwd. Daarnaast is het motorengamma van de A-Klasse zeer uitgebreid en zijn er naast de viercilinder diesel- en benzinemotor drie AMG-uitvoeringen (A 35 met 306 pk, A 45 met 387 pk en A 45 S met 421 pk) en een plug-in hybride (A 250 e) omvat. Daarnaast werd de A-Klasse ook voor het eerst in Europa aangeboden als V 177 sedan.

Na bijna precies drie jaar bouwen, maakt Mercedes de A-Klasse klaar voor de tweede modelcyclus in 2022 . Dat bewijzen de prototypes die de fotografen tijdens een proefrit vingen. Aangezien de facelift, of Mopf zoals het bij Mercedes zo mooi wordt genoemd, pas in modeljaar 2022 wordt verwacht, verkeren de Spyshots nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Dienovereenkomstig zijn de visuele veranderingen op dit moment zeer beheersbaar. In het prototype is alleen het radiatorrooster gecamoufleerd. Als je goed kijkt, zie je de centraal geplaatste radarsensor

✓ U kunt ook controleren:

Dit zou een indicatie kunnen zijn dat Mercedes zijn toch al uitgebreide aanbod aan rijhulpsystemen uitbreidt. Het interieur blijft grotendeels ongewijzigd, de widescreen cockpit blijft behouden. Af en toe worden functies voor MBUX toegevoegd, maar zelfs na ongeveer drie jaar marktintroductie is de A-Klasse nog steeds perfect verbonden.

Mercedes A-Klasse 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Prijs Mercedes A-Klasse 2022

Ook al is de facelift bij Mercedes recentelijk nog redelijk beheersbaar geweest, tot de  marktintroductie van de A-Klasse facelift in 2022 zijn nog  een of twee veranderingen te verwachten. Afhankelijk van of en in hoeverre Mercedes standaarduitrusting toevoegt, zou de prijs iets moeten stijgen. De 109 pk sterke A 160 ligt momenteel   in de winkels voor 27 971 euro