McLaren P1 2022: specificaties, prijs, releasedatum

McLaren P1 2022 is een nieuwe hypercar van McLaren Automotive. Opgericht door de Nieuw-Zeelander Bruce McLaren als Bruce McLaren Motor Racing Limited, is het bedrijf nu een Britse sportwagenfabrikant die hoogwaardige voertuigen produceert, waaronder de MP4-12C, 12C Spider, 650S en de P1. 

Al hun auto’s zijn gebouwd om hard te rijden, zowel op het circuit als op straat. Je hebt de afgelopen jaren veel races gewonnen, waaronder Formule 1-wereldkampioenschappen voor coureurs als Lewis Hamilton en Fernando Alonso. In 2017 brachten ze de eerste teaser uit van wat de next-gen supercar zal worden, genaamd de P1. 

McLaren P1 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het nieuwe model is ontworpen om te profiteren van aerodynamische technologie waarmee het snelheden tot 250 mph (402 km/h) kan bereiken. Het bedrijf is gevestigd in Zandvoort bij Amsterdam, Nederland.

ontwerp

De McLaren P1 die te koop is, is een hybride supercar die is ontworpen en geproduceerd door het bedrijf McLaren Automotive. 

De auto deelt zijn ontwerp met andere McLaren-modellen, maar heeft een opvallend oranje ‘P1’-logo. Met een prijs van $ 1,5 miljoen is het een van de duurste auto’s op de markt. De McLaren P1 Images is een voertuig met vierwielaandrijving, aangedreven door een 3,8-liter twin-turbo V8-middenmotor en een elektromotor. 

Hij accelereert in 2,9 seconden van 0 naar 60 mph en bereikt topsnelheden van meer dan 200 mph.

McLaren P1 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De McLaren P1 2022 Top Speed ​​is een sportwagen ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. Hij is gemaakt van koolstofvezel en aluminium om het gewicht laag te houden en heeft een laag zwaartepunt voor betere prestaties in bochten. De auto is voorzien van een 3,8-liter twin-turbo V8-motor met 727 pk en 631 lb-ft koppel. 

Dankzij de aandrijflijn van de McLaren P1 Interior accelereert hij in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij topsnelheden van meer dan 322 km/u op weg naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 350 km/u.

McLaren P1 2022: specificaties, prijs, releasedatum

motor

De McLaren P1 Prize 2022 wordt aangekondigd als de technologisch meest geavanceerde auto ooit gebouwd. Het voertuig heeft een 3,8-liter V8-motor met dubbele turbo die 727 pk en 531 lb-ft koppel bij 4.000 tpm kan produceren. 

De aandrijflijn bestaat uit zowel elektrische als benzinemotoren die elektriciteit opwekken voor de elektromotor van het voertuig. McLaren P1 Specs geeft de bestuurder volledige controle over de acceleratie zonder benzine of diesel te gebruiken. 

McLaren P1 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het heeft ook een carrosserie van koolstofvezelcomposiet die 70% van het gewicht van het voertuig uitmaakt. Er is gekozen voor koolstofvezel omdat het extreem licht is maar sterk genoeg om hoge belastingen te weerstaan.

✓ U kunt ook controleren:

prestatie

Op de Autosalon van Genève 2015 introduceerde McLaren zijn nieuwste model, de McLaren P1 PS. De P1 is een benzine-elektrisch hybride voertuig met een ongelooflijke vermogen-gewichtsverhouding van 822 pk per ton en een topsnelheid van 350 km/u. 

De kracht van deze indrukwekkende auto komt van zijn 3,8 liter twin-turbo V8-motor en elektromotor, die samen 916 pk en 903 Nm koppel leveren. Met deze combinatie duurt het slechts 2,9 seconden om de 100 km/u (62 mph) te bereiken. 

De McLaren P1 Prize in India is niet alleen snel, maar biedt ook uitstekende handling dankzij het monocoque chassis van koolstofvezel met dubbele draagarmen op alle vier de hoeken en actieve ophangingstechnologie.

Conclusie

De McLaren P1 is een erg dure auto, maar als je genoeg geld hebt om er een te kopen, is het de investering waard. De McLaren P1 heeft een twin-turbo V8-motor met een gecombineerd vermogen van 903 pk voor een totaalgewicht van 3.285 pond. 

Bovendien is het voertuig gemaakt van koolstofvezel en aluminium. Dit materiaal zorgt voor een zeer licht frame dat tegelijkertijd sterk is en de berijder meer veiligheid biedt bij een ongeval.