McLaren GTX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

De beroemde sportwagenfabrikant McLaren heeft zijn belofte om het SUV-model te produceren, verbroken. Zoals u wellicht al weet, meldde deze fabrikant een jaar geleden dat SUV’s “niets cools” zijn. Volgens de onlangs uitgebrachte teaser werkt de fabrikant momenteel aan het nieuwe high-performance model genaamd de McLaren GTX 2021 .

Het idee om een ​​krachtige SUV te bouwen is er en we kunnen niet wachten om te zien hoe de definitieve versie eruit zal zien. Naast McLaren zette Lamborghini deze trend in door vandaag een van de grappigste modellen op de Urus-markt uit te brengen. Zelfs Aston Martin heeft onlangs zijn DBX gelanceerd, het belangrijkste model van het merk, dat de financiële positie van het bedrijf zeker zal verbeteren. Ferrari en Bugatti kondigden het volgende jaar ook de nieuwe SUV-modellen aan.

McLaren GTX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

McLaren GTX 2021 styling

De eerst gebouwde McLaren GTX 2021 SUV van het bedrijf zal tegenwoordig zeker een bedreiging vormen voor veel SUV’s. Qua design draagt ​​dit model de herkenbare ontwerptaal van het merk. Op de eerste teaserfoto zien we veel overeenkomsten met de supersportwagen GT. Tot dusver vertoont de zijkant van dit model karakteristieke koplampen in de vorm van het bedrijfslogo en de elegante wielen, die ook terug te zien zijn in het GT-model.

Dit model heeft een sportief design aan de achterkant. De fabrikant heeft LED-achterlichten en een beweegbare achterspoiler toegevoegd om een ​​betere luchtstroom te bereiken. Omdat het echter een teaser-afbeelding is, gaan we ervan uit dat het eindproduct unieker zal zijn.

Luxe hut

Momenteel is er geen afbeelding beschikbaar in de nieuwe McLaren GTX 2021 SUV . Volgens betrouwbare rapporten zal het aankomende model echter een sportieve en ruime cabine huisvesten. In ieder geval kunnen we nog meer sportiviteit verwachten dan bij het GT sportmodel. Zoals we op de foto kunnen zien, zal het aankomende GTX-model waarschijnlijk plaats bieden aan vijf passagiers in twee rijen.

✓ U kunt ook controleren:

Omdat dit model echter een SUV in coupéstijl is, kunnen we er niet te veel ruimte achter verwachten. Qua technologie zal het GTX-model meer hightech-functies gebruiken dan het GT-model. Hierdoor kan dit model een van de meest luxueuze worden in het middelgrote segment. Met sportstoelen kunt u van binnen uitzonderlijk comfort verwachten.

McLaren GTX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

McLaren GTX 2021 onder de motorkap

De nieuwe McLaren GTX 2021 biedt indrukwekkende prestaties en een geweldig design. De sleutel tot deze claim is dezelfde krachtbron als het Urus-model. Dit model zal verkrijgbaar zijn met een 4,0-liter V8-benzinemotor met dubbele turbocompressor die 600 pk en 565 lb-ft koppel produceert. Als we het vergelijken met het Urus-model, zijn dat 41 paarden minder en 58 pk dan het Aston Martin DBX-model.

Volgens de fabrikant zal de nieuwe McLaren GTX 2021 echter beter accelereren dan alle bovengenoemde modellen. Het zal in slechts 3,1 seconden van 0 naar 60 mph kunnen rennen, waardoor Urus 3,2 seconden achterblijft. De topsnelheid werd geschat op 203 mph. Daarnaast is de nieuwe GTX standaard uitgerust met vierwielaandrijving en aangesloten op de 7-traps automaat.

McLaren GTX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

McLaren GTX 2021 releasedatum en prijs

McLaren plaagde vorige week de geheel nieuwe GTX 2021 SUV. Naast het extreme exterieurontwerp kondigt de fabrikant aan dat het komende model zal worden aangedreven door een 4,0-liter V8-benzinemotor met twee turbocompressoren die 600 pk zullen produceren. Over het algemeen zal de verkoop ergens volgend jaar beginnen met een startprijs van ongeveer EUR 200 000 of iets daarboven.