McLaren 765LT Spider 2022: specificaties, prijs, releasedatum

McLaren gaat bij elke nieuwe lancering een stap verder en een duidelijk voorbeeld hiervan is het nieuwste longtailmodel , de   McLaren 765LT Spider 2022 . Ontworpen als een open-pit versie van de bekende McLaren 765LT, krijgt de auto een intensief koolstofvezel aerodynamicapakket, een intrekbare hardtop en een krachtige V8-motor.

De aerodynamische kit voor de McLaren 765LT Spider omvat de verlengde frontsplitter, aangepaste bumpers en herziene bumpers van zijn coupé-tegenhanger. Het heeft ook unieke deurlamellen, een grote diffusor en een actieve achterspoiler met lange staart die helpt de aandrijflijn te koelen door warme lucht uit het motorcompartiment aan te zuigen.

McLaren 765LT Spider 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Uiteraard heeft de spoiler ook een remfunctie en diverse instelmogelijkheden die de neerwaartse kracht optimaliseren of de luchtweerstand verminderen. Ultralichte gesmede lichtmetalen velgen met titanium schroeven maken het esthetische en aerodynamische pakket compleet. Ze zijn uitgerust met op maat gemaakte Pirelli P Zero Trofeo R-banden.

Achter de 10-spaaks wielen zit een carbo-keramisch remsysteem met remklauwen van de McLaren Senna, maar je kunt ook kiezen voor volledig remmen op het Radikal-model, dat meer dan 60% resistentere schijven heeft dan conventionele koolstof-keramische schijven en vier keer betere thermische geleidbaarheid om slijtage en verkleuring te verminderen.

McLaren 765LT Spider 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De elektrisch bediende eendelige intrekbare hardtop van koolstofvezel kan in slechts 11 seconden worden verlaagd of verhoogd bij snelheden tot 50 km / u om de rijervaring te verbeteren. Dankzij de elektrische achterruit kun je   volop genieten van de  LT-soundtrack van het vierpijps titanium uitlaatsysteem, zelfs met het dak erop.

Dit wordt aangevuld met meerdere luchtinlaten en is 40% lichter dan een vergelijkbare stalen configuratie. Naast de gewichtsbesparing biedt het systeem een ​​ongeëvenaarde soundtrack. Binnenin worden het wedstrijdconcept en de gewichtsbesparende strategie voortgezet. De verwijderde items kunnen optioneel worden toegevoegd.

Minimalistisch interieur voor de McLaren 765LT Spider 2022

McLaren 765LT Spider 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur wordt gedomineerd door koolstofvezel en alcantara, met als belangrijkste actoren de racestoelen met koolstofvezelschalen, die 18 kg lichter zijn dan de sportstoelen van de 720S. Om de schaal te verkleinen, zijn airconditioning en audiosystemen weggelaten, terwijl in de deuren netten zijn ingebouwd in plaats van opbergvakken.

Ja, een 8-inch touchscreen-infotainmentsysteem is behouden, evenals de talrijke aanpassingsmogelijkheden. Een van de interessantere extra’s is de dubbele beglazing, die de V8-motor van het voertuig onthult, die is geïntegreerd in het koolstofvezelframe van het model en is voorzien van een onderscheidende 765LT en een koolstofvezelring.

De voorruit is ook slanker, terwijl de achterruit is gemaakt van lichtgewicht polycarbonaat. In totaal weegt de 765LT Spider 1.388 kg, 49 kg meer dan de 765LT.

McLaren 765LT Spider 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dezelfde V8-mechanica onder de motorkap

De kers op de taart is het krachtige 4,0-liter twin-turbo V8-blok, dat was uitgerust met gesmede aluminium zuigers, een extra brandstofpomp, een gereviseerde oliepomp en een nieuw afgesteld motormanagementsysteem tot een vermogen van 765 pk (563 kW). ). en 800 Nm koppel, d.w.z. 45 pk (33 kW) en 31 Nm meer dan de 720S.

Het pakket is gekoppeld aan een zeventraps transmissie met dubbele koppeling en een geoptimaliseerde overbrengingsverhouding die 15% snellere acceleratie mogelijk maakt dan de 720S en een snellere rondetijd dan welk McLaren Super Series-model dan ook.

✓ U kunt ook controleren:

Dit systeem werkt wanneer de bestuurder wil terugschakelen, maar de verandering zou de motor te veel versnellen. In dit geval onthoudt de transmissie het verzoek van de bestuurder en voert het uit wanneer “motortoerental en rijsnelheid kunnen worden verzoend”.

McLaren 765LT Spider 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technisch gezien is het een nieuw type chassis met nieuwe veren en dempers, het bredere voorspoor, het Proactive Chassis Control II-systeem met een software-update die meer precisie en controle belooft, en een stuursysteem dat is geperfectioneerd met een snellere en meer stijve verhoudingsbalk voor nog zuiverdere feedback.