Mazzanti Evantra Pura 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Florence Biennale is een evenement waar de beste ontwerpers ter wereld verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van zeer aantrekkelijke ontwerpen voor verschillende markten. En onder hen wordt de auto niet verwaarloosd. 

Vaak gaat het over interieurdesign, bekleding en andere onderdelen van het interieur van de auto, maar deze keer hebben we een hele supercar te ontdekken. Het is de Mazzanti Evantra Pura, een supercar die veel te vertellen zal hebben in deze veeleisende markt.

Mazzanti Evantra Pura 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We wisten al van dit model, maar het Italiaanse bedrijf staat kopers toe om deze nieuwe versie aan te passen. Ze hebben aan alle kopers gedacht en hebben daarom een ​​groot aantal aanpasbare elementen naar uw wens ter beschikking gesteld. 

Maar wat het model van het Toscaanse bedrijf duidelijk wil maken, is de puurheid van het rijgedrag. Een onberispelijk ontwerp en goed doordachte functies om van te genieten aan het stuur van deze supercar.

Mazzanti Evantra Pura 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Minder gewicht, meer aanwezigheid

De Evantra Pura weegt met een totaalgewicht van 1.290 kg iets minder dan zijn voorganger, tegenover 1.390 kg in de vorige versie. Dit werd bereikt door enkele van zijn componenten te vervangen door andere gemaakt van hoogwaardig staal en chroom-mobdyleenstaal. 

Het is een auto met geweldige prestaties en aanzienlijke veiligheidsvoorzieningen.

✓ U kunt ook controleren:

Het is 4,32 meter lang, 1,95 meter breed en slechts 1,2 meter hoog. De wielbasis is 2,55 meter. Op de vooras worden 19 inch wielen gebruikt en op de achteras 20 inch wielen. De voorremmen bestaan ​​uit Bembro 360 mm koolstofkeramische schijven en remklauwen met zes zuigers, terwijl de achterremmen 340 mm schijven met vier zuigers gebruiken.

Mazzanti Evantra Pura 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De personalisatie varieert van het kleine centrale scherm tot de schakelflippers, die van koolstofvezel kunnen worden gemaakt. En er zijn nog veel meer opties waartoe de koper toegang heeft, waardoor elk van de verkochte eenheden anders is dan de andere.

motorisering

Voor het verplaatsen van deze supercar is gedacht aan een supercharged 6,2-liter V8 van Amerikaanse makelij, met 761 pk vermogen en een maximumkoppel van 910 Nm. Dat blijft achter bij de Millecavalli-versie, die, zoals de naam al doet vermoeden, 1.000 pk haalt. Dat vereist geen jota van aanwezigheid en impact.

Mazzanti Evantra Pura 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Er worden slechts vijf exemplaren van dit model per jaar gemaakt, waarvan de prijs niet bekend is. Dit zal alleen bekend zijn bij diegenen die geïnteresseerd zijn en zullen elk van de aanpassingen moeten evalueren waarnaar elke koper op zoek is. De prijs moet natuurlijk rond de 900.000 euro per stuk liggen, zodat we een idee kunnen krijgen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com