Mazda RX-9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Mazda RX-9 uit 2022 is naar verluidt in de maak. Na veel geruchten bevestigen officials de ontwikkeling van een opvolger van de legendarische sportmodellen RX-7 en RX-8. Het meest opwindende nieuws is dat er enkele renders beschikbaar zijn en dat de gloednieuwe RX-9 er geweldig uitziet. Eerst en vooral is hij aantrekkelijk en herkent hij de Mazda Kodo Soul of Motion-designtaal, waardoor hij zich onderscheidt van de massa van andere modellen.

Het nieuwe model heeft ook een eenvoudig, op de bestuurder gericht interieur. Het zal ook een turbomotor gebruiken, wat resulteert in ongeveer 300 paarden. We verwachten dat de nieuwe RX-9 met deze motor in minder dan zes seconden van 0 naar 100 km/u gaat.

Mazda RX-9 2022 ontwerp

Het design van de komende Mazda RX-9 2022 is aantrekkelijk en gebaseerd op de RX-Vision Concept. Zoals eerder vermeld, gebruikt de fabrikant een erkend designthema, Soul of the Motion, wat zorgt voor een opvallende look. Voor het geval je het nog niet wist, de RX-Vision is een conceptsportwagen die in 2015 werd geïntroduceerd.

De styling is modern en de RX-9 heeft een lage en brede carrosserie, korte overhangen en een unieke achterkant. Er zijn enkele overeenkomsten met de nieuwe Mazda 3, waaronder dezelfde geknikte grille en doordringende koplampen. Daarnaast is dit model gemaakt van lichtgewicht materialen en klaar voor de volgende generatie SKYACTIV-R rotatiemotor. Al met al heeft de fabrikant een van de aantrekkelijkste sportwagens gecreëerd.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine details

Binnen mag je enkel hoogwaardige materialen verwachten. Zoals de meeste Mazda’s zal het interieur van de nieuwe RX-9 2022 aantrekkelijk en praktisch zijn. Het is meer dan waarschijnlijk dat het uiteindelijke product een deel van de technologie zal gebruiken die zal worden geïntroduceerd in het komende Mazda MX-5-model.

Bovendien, aangezien de RX-9 het vlaggenschip van Mazda is, kunnen we veel van de voorzieningen van sportwagens verwachten. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, zal het nieuwe model automatische airconditioning, een gemonteerd infotainmentscherm en veel hoogwaardige materialen bevatten.

Mazda RX-9 2022 aandrijflijn geruchten

In plaats van conventionele cilinders te gebruiken, zal de fabrikant waarschijnlijk een SKYACTIV-R rotatiemotor onder de motorkap van de Mazda RX-9 2022 gebruiken . Deze motor draait en maakt een roterende beweging. Deze unit wordt door Mazda ook wel een rotatiemotor genoemd. Het heeft minder bewegende delen in vergelijking met conventionele motoren en is veel kleiner, lichter en soepeler.

Van wat we hebben gehoord, kun je verwachten dat je een turbocompressor hebt en ten minste ongeveer 300 paarden produceert. We hebben ook wat analyse gedaan en met deze motor zou de RX-9 in minder dan zes seconden van 0-100 km/u moeten gaan. Net als de Mazda MX-5 zal ook de komende RX-9 standaard worden uitgerust met achterwielaandrijving, die het vermogen via een sperdifferentieel overbrengt.

Releasedatum en prijs

De releasedatum van de Mazda RX-9 2022 zal naar verwachting volgend jaar zijn. Het zal hoogstwaarschijnlijk begin 2022 worden gelanceerd, terwijl de verkoop later in hetzelfde jaar zou kunnen beginnen. De RX-9 wordt Mazda’s vlaggenschip sportwagen, en je mag verwachten dat hij minimaal 60.000 euro gaat kosten. Dat betekent dat het een nek-aan-nekrace wordt met de nieuwe Toyota Supra en Porsche Cayman.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com