Mazda RX-7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De renders van de aankomende Mazda RX-7 2022 zijn eindelijk beschikbaar, en we moeten toegeven dat het nieuwe model er te mooi uitziet om waar te zijn. Het RX Vision-concept werd al in 2015 geïntroduceerd, maar de productieversie kwam er helaas niet. Bij het bekijken van de eerste renderings viel ons echter meteen op dat veel elementen uit de RX-Vision Concept komen.

Voor het geval je het nog niet wist: de Mazda RX-7 is een sportwagen met achterwielaandrijving en rotatiemotor die enorm populair was gedurende drie generaties van 1978 tot 2002. De laatste generatie van dit model werd meteen populair dankzij de 2+2 zits coupé styling. Maar bijna twee decennia later zijn de geruchten over zijn comeback helemaal niet verstomd.

Mazda RX-7 2022 weergaven

De renderings van de nieuwe Mazda RX-7 2022 laten veel elementen zien die zijn overgenomen uit de RX-Vision Concept. Interessant is dat hij dezelfde ovale look heeft, maar met veel meer rondingen aan de randen van de B-stijl.

Over het algemeen domineert de Mazda RX-7 vooral de voorkant en zijkanten. Daarnaast heeft hij horizontale led-koplampen die beduidend lager zijn opgesteld dan de huidige variant. Bovendien bootsen ze zeker een paar koplampen na die een trend werden in de jaren 80. ”Bovendien is de grille met het embleem erboven veel aantrekkelijker, wat doet denken aan de originele RX-7. Over het algemeen is het design fris zoals je kunt zien, en op de achterkant heeft de fabrikant aantrekkelijke achterlichten boven de achterklep geplaatst.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine geruchten

Binnenin verwachten we een sportievere styling van de nieuwe Mazda RX-7 2022 . Helaas zijn er op dit moment geen renders om de styling van de cabine te laten zien. We weten echter zeker dat dit model twee stoelen zal hebben met een behoorlijke hoeveelheid ruimte. We verwachten ook dat deze stoel opvouwbaar zal zijn, zodat bagage aan de achterkant is toegestaan.

Desalniettemin zullen er enkele aanpassingen worden gedaan en wachten een volledig nieuw infotainmentdisplay en vele voorzieningen. Zoals veel van de huidige Mazda-modellen, moet de RX-7 standaard worden geleverd met Apple CarPlay / Android Auto, een automatische noodoproep, een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en een dodehoekmonitor met waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan.

Mazda RX-7 2022 motorspecificaties

Onder de motorkap verwachten we dat de nieuwe Mazda RX-7 2022 enkele van de bestaande motoren zal gebruiken. In theorie zou een rotatiemotor prima werken, maar we konden ook iets nieuws verwachten. Velen denken dat de nieuwe RX-7 dezelfde machine kan lenen van het RX-8-model, maar wij denken daar anders over. Dit model wordt geleverd met een 1.3 liter motor die 232 pk ontwikkelt. Zoals u kunt zien, is deze motor zwak voor de auto’s van vandaag en er is geen kans dat hij het nieuwe model zal aandrijven.

De volgende optie is een mild hybrid-versie, die bestaat uit een 2,0-liter e-Skyactiv G-motor die wordt ondersteund door een automatische transmissie. Deze motor heeft een hulpmotor met 5,1 kWh en een 24 volt lithium-ion accu. Helaas zijn er op dit moment geen woorden over prestaties of brandstofverbruik.

Releasedatum, prijs

Er is nog steeds geen officiële verklaring over de comeback van de Mazda RX-7 in 2022 . Maar interessant genoeg suggereren veel geruchten dat dit model in de maak is, aangezien Mazda de rotatiemotor terugbrengt voor 2022. Dus houd ons in de gaten voor meer informatie over deze ongelooflijke sportwagen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com