Mazda MX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het bedrijf uit Hiroshima heeft zojuist in Japan zijn vernieuwde roadster onthuld, de Mazda MX-5 2022, die niet veel verandert, misschien vanwege “als het werkt, raak het dan niet aan”. 

De weinige innovaties zijn echter interessant, zoals chassisverbeteringen (Kinematic Posture Control) of nieuwe versies van de succesvolle cabriolet.

Mazda MX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Deze KPC of “kinematic position control” werkt in op de binnenste wielremmen tijdens snelle bochten, vermindert de carrosserierol en verhoogt de stabiliteit van het model. Het beste van alles is dat de obsessie van de ingenieurs met scheergewicht betekent dat dit nieuwe systeem geen enkele kilo toevoegt.

Afhankelijk van het merk kan deze KPC zijn interventie aanpassen aan de situatie, zodat de MX-5 zich hetzelfde gedraagt ​​als voorheen onder normale omstandigheden, maar stabieler is bij agressiever rijden.

Misschien wel de meest interessante nieuwigheid is een nieuwe speciale editie van de 990S, waar we het eerder over hadden, te beginnen met de lichtste variant in het assortiment met een handgeschakelde zesversnellingsbak en met 16-inch RAYS gesmede wielen die u ongeveer 800 besparen. gram per stuk, dus in totaal 3,2 kilogram.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Mazda MX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Zoals de naam al doet vermoeden, weegt deze uitvoering slechts 990 kilogram, slechts 30 kilogram meer dan de in 1989 geboren MX-5 NA. Deze omvatten geventileerde remschijven ondertekend door Brembo en zwart gelakte remklauwen met vier zuigers. evenals nieuwe instellingen voor schokdempers, veren, motor of elektrische stuurbekrachtiging.

✓ U kunt ook controleren:

In het passagierscompartiment is de 990S voorzien van pianoblauwe en zwarte accenten voor de ventilatieopeningen en exclusieve vloermatten. Wat de prijs betreft, heeft Mazda Japan een koers van 2,89 miljoen yen aangekondigd, wat ongeveer 22.400 euro is tegen de huidige wisselkoers.

De MX-5 debuteert ook op zijn thuismarkt als een Terracotta Selection-versie voor de RF-variant met een stijf dak, met een prijs van 3.798.300 yen.

Mazda MX-5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ten slotte zal vanaf medio januari 2022 de cabriolet te koop zijn, verkrijgbaar met de 1,5-liter motor van 132 pk in het geval van de conventionele MX-5 en met het 2,0-liter blok van 184 pk voor de RF. De eerste zal ook een marineblauwe kap uitbrengen, beschikbaar tot mei.