Mazda MX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda’s eerste elektrische SUV wordt gelanceerd. Naar verluidt bevindt de nieuwe Mazda MX-30 2022 zich in de eindfase en zal deze later dit jaar worden gepresenteerd. Naast de elektromotor zal de aankomende SUV ook worden aangeboden met een plug-in hybride variant. Net als de CX-3 en CX-30 crossovers zal de MX-30 dezelfde afmetingen hebben.

In feite zal het een aantrekkelijkere styling en een premium interieur hebben. Mazda maakte onlangs bekend dat de MX-30 wordt uitgerust met een 35,5 kWh lithium-ion accu en een 144 pk sterke elektromotor voor. Pre-orders voor Europese kopers zijn al begonnen, terwijl het voor de VS dit najaar zal beginnen.

Mazda MX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda MX-30 2022 eerste blik

Ondanks dat hij 173 inch lang is zoals de CX-30 van het bedrijf, splitst de nieuwe Mazda MX-30 2022 zich een beetje anders op. Terwijl de CX-30 een slanker ontwerp heeft, ziet de MX-30 eruit als een fastback, met een meer robuuste styling.

De aanstaande cross-over wordt ook geleverd met een schuin dak en een scharnierende achterkant, wat resulteert in een sportiever profiel. Interessant is dat de MX-30 bovenop het aangepaste CX-30-platform zit dat plaats biedt aan een batterij onder de vloer. Over het algemeen zijn het zijprofiel en de achterkant bijna hetzelfde als op de CX-30. De MX-30 heeft echter mooiere wielen en de graphics van de achterlichten zijn visueel veel beter.

Mazda MX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine details

Hoewel er nog veel details moeten worden aangekondigd, heeft de nieuwe Mazda MX-30 2022 een vergelijkbaar interieur als het CX-30-model. Deze kleine crossover oogt modern en praktisch tegelijk en biedt veel nieuwe technologie. In feite wordt de nieuwe crossover geleverd met dezelfde stoelopstelling als de CX-30. Hij biedt twee rijen stoelen en voldoende ruimte voor vijf passagiers.

✓ U kunt ook controleren:

Er is een onderscheidende styling van binnen en het RX-8-model inspireert voornamelijk deze cross-over. De nieuwe MX-30 wordt geleverd met scharnierende achterdeuren en spannende materialen zoals kurk op het dashboard. In navolging van enkele andere Mazda-modellen heeft de MX-30 een aantrekkelijk 7,0-inch scherm dat alleen wordt gebruikt als touchscreen voor klimaatregeling, terwijl er nog een touchscreen op het dashboard zit. Mazda zegt dat veel functies standaard zullen zijn, maar functionarissen hebben nog geen volledige lijst van de uitrusting vrijgegeven.

Mazda MX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda MX-30 2022 motorspecificaties

De gloednieuwe Mazda MX-30 uit 2022 wordt geleverd met een elektromotor die naar verluidt 144 pk aan de voorwielen levert. We weten echter nog niet zeker of de fabrikant vierwielaandrijving als optie gaat aanbieden. De MX-30 wordt ook geleverd met een 35,5 kWh-batterij die naar schatting ongeveer 100 mijl per lading levert. Volgens het laatste nieuws zou de veel sterkere batterijcapaciteit echter beschikbaar moeten zijn in de Amerikaanse versie.

Dat is minder dan de helft in vergelijking met de Chevrolet Bolt EV- en Kona Electric-modellen. De batterij kan worden opgeladen met standaard AC- en snellere DC-laders. Naast deze motor zal Mazda ook een plug-in model aanbieden dat een elektromotor combineert met een roterende benzine-eenheid.

Mazda MX-30 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda MX-30 2022 releasedatum, prijs

Zoals vermeld, zijn de pre-orders voor de Mazda MX-30 in 2022 begonnen voor Europese kopers, terwijl dit voor de VS dit najaar zou kunnen beginnen. Volgens Mazda zal deze SUV een van de goedkoopste zijn, aangezien hij volledig elektrisch is.

Naast een aantrekkelijk en compact design moet het aankomende model ook een zeer comfortabele cabine bieden met veel techniek. De gloednieuwe MX-30 gaat rond de 30.000 euro kosten, wat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is.