Mazda CX-9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Mazda CX-9 2022 zou meer belangrijke upgrades moeten introduceren dan het uitgaande model. Hoewel er geen officiële details zijn, zal Mazda zeker enkele serieuze veranderingen doorvoeren. Iedereen verwacht natuurlijk een soort elektrificatie. De laatste rapporten schrijven over het volledig elektrische model, terwijl de hybride aandrijflijn helemaal niet beschikbaar zal zijn.

Daarnaast zal de Japanse fabrikant zorgen voor meer ingrijpende uiterlijke updates. Zelfs het interieur zal een aantal belangrijke versnaperingen ondergaan. Met de vooruitgang van SkyActiv-technologie zal de Mazda CX-9 zeker verdere verbeteringen aanbrengen. De prijs zal iets stijgen terwijl de exacte startdatum momenteel niet beschikbaar is.

Mazda CX-9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-9 herontwerp

De aanstaande Mazda CX-9 2022 komt met een opgefrist uiterlijk. Het nieuwe model zal er zeker aantrekkelijker en onderscheidend uitzien. Deze cross-over SUV werd vier jaar geleden aanzienlijk verbeterd. De Japanse autofabrikant gelooft dat 2022 het juiste moment is om drastischer veranderingen door te voeren. Het is te vroeg voor de bespioneerde prototypes, maar veel betrouwbare rapporten voorspellen al een nieuwe ontwerptaal.

Dankzij dit wordt de nieuwe Mazda CX-9 geleverd met een nieuwe krachtigere grille, bijgewerkte koplampen en nieuwe wielen. De 18 inch wielen blijven bestaan, maar het design gaat zeker veranderen. Hervormde achterlichten zijn ook waarschijnlijk, en we wachten op nieuws over het nieuwe platform.

Mazda CX-9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenwerk

Ook het interieur krijgt een nieuwe look met moderner design en een hoger comfortniveau. De Mazda CX-9 2022 wordt geleverd met een nieuw en groter standaard touchscreen. Het bijgewerkte infotainment zorgt voor een betere gebruikerservaring. Uiteraard worden zaken als Apple CarPlay en Android Auto weer aangeboden.

✓ U kunt ook controleren:

Mazda zal proberen de spraakopdrachten te verbeteren en we mogen meer intuïtieve functies verwachten dan voorheen. Dat betekent dat Mazda ook nieuwe rijhulpsystemen zal aanbieden. We weten niet dat dit zal gebeuren met het geruchtenplatform dat geschikt is voor de elektrische aandrijflijn. Als dat echt gebeurt, wordt de nieuwe CX-9 waarschijnlijk groter, wat resulteert in meer binnenruimte.

Mazda CX-9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

CX-9 volledig elektrisch

De naderende Mazda CX-9 in 2022 zal waarschijnlijk de bestaande 2,5-liter turbo-viermotor gebruiken. Deze motor heeft een vermogen van 250 pk, wat ruim voldoende is voor de middelgrote cross-over SUV. Een potentiële V6-motor is niet in zicht en Mazda zal een volledig elektrische aandrijflijn introduceren. Deze versie zal sterk lijken op het CX-50-model en de elektrische versie.

Aan de andere kant is de CX-9 een groter model, dus een grotere batterij is volkomen logisch. Toch is het te vroeg om over de CX-9 EV te speculeren. Het meest logische resultaat is een volledig elektrische aandrijflijn die ongeveer 300 paarden kan produceren en een indrukwekkend volledig elektrisch bereik biedt.

Mazda CX-9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-9 2022 releasedatum en prijs

De prijs van de nieuwe Mazda CX-9 2022 gaat omhoog. Het nieuwe model kost nu ongeveer 35.000 euro voor de basisuitrusting. We wachten op meer details van Mazda. We zijn vooral geïnteresseerd in een zogenaamd volledig elektrisch model. De verkoop van de nieuwe CX-9 begint volgend jaar.