Mazda CX-9 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Mazda CX-9 2021 zal later volgend jaar in het Duits verschijnen. Deze cross-over zal binnenkort in productie gaan in de gedeelde faciliteit van Toyota. Het is een model met zeven passagiers en drie rijen stoelen. In tegenstelling tot het huidige model introduceert de nieuwe CX-9 minder veranderingen en upgrades.

Mazda CX-9 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Er zullen echter zowel binnen als buiten enkele verbeteringen worden behaald. Mazda zal nieuwe koetswerkkleuren en kleine aanpassingen leveren. Binnenin ontvangt CX-9 veel high-tech updates. Qua prestaties houdt Mazda de zaken intact.

Mazda CX-9 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-9 2021 herontwerp

De gloednieuwe Mazda CX-9 2021 blijft er uitzien als het CX-5-model. Dit is echter een elegante crossover-SUV met een langere motorkap en smallere koplampen. Het model ziet er erg aantrekkelijk en modern uit. Voor de CX-9 2021 wordt een iets grotere grille geleverd. Het achterste deel wordt gemarkeerd door het paar relatief verse uitlaatpijpen.

✓ U kunt ook controleren:

Horizontale achterlichten zorgen voor een sportieve uitstraling. Mazda zal kleine wijzigingen aanbrengen in de inkomende crossover. De lichten zullen een nieuwe vorm krijgen en de fabrikant zal nieuwe koetswerkkleuren introduceren. 18 inch wielen zijn standaard, terwijl u kunt kiezen voor de optionele 20 inch velgen. Een elektrische achterklep is een andere optionele functie die standaard is in de uitrustingsvarianten van de topklasse.

Mazda CX-9 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-9 2021 ontwerp en laadvermogen

Mazda’s nieuwste crossover wordt van binnenuit voortgezet met dezelfde zitgroep. Dat gezegd hebbende, blijft de Mazda CX-9 2021 een drie-rijig model met zeven stoelen. Dimensionaal is deze crossover SUV grotendeels bewaard gebleven. Om deze reden is het interieur hetzelfde als het huidige model. Comfort is gegarandeerd, maar de derde rij wordt alleen aanbevolen voor kinderen. De middenconsole oogt breed en wordt standaard geleverd met een 7,0 inch touchscreen. Mazda biedt optioneel een groter scherm en vele andere premium voorzieningen.

De laadruimte is 38,2 kubieke voet, met de stoelen op de derde rij plat neergeklapt. De nieuwe crossover is uitgerust met doekkussens en een achteruitkijkcamera. De Touring uitrustingsvariant is leverbaar met een 8,0 inch touchscreen. Grand Touring Trim is premiumer. Het wordt geleverd met veel standaardfuncties en extra beveiligingshulpmiddelen. Deze omvatten adaptieve cruisecontrol, dodehoekbewaking en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook.

Mazda CX-9 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-9 2021 aandrijflijn

De komende Mazda CX-9 2021 zal blijven rijden met dezelfde reeks motoren. Deze crossover biedt standaard een 2,5 liter viercilinder. Deze benzinemotor is uitgerust met een turbolader en levert 277 pk en 310 lb-ft koppel. Een automatische zesversnellingsbak is standaard. Ook de voorwielaandrijving behoort tot de standaarduitrusting. Een vierwielaandrijving is optioneel.

Met de FWD levert deze motor 22 mpg in de stad en 28 mpg op de snelweg. AWD-setup verlaagt het brandstofverbruik, maar niet drastisch. CX-9 crossover kan tot 3.500 pond trekken.

Mazda CX-9 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De prijs van de gloednieuwe Mazda CX-9 2021 kost 31.000 euro. Het is dezelfde prijs als de prijs van het huidige model. Het aantal upgrades is te klein, waardoor de prijs grotendeels behouden blijft.

De CX-9 zou echter in 2022 aanzienlijke updates kunnen ontvangen. Deze crossover is verkrijgbaar in tal van configuraties. Het zal dealers in de tweede helft van 2020 raken.