Mazda CX-8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het Japanse bedrijf Mazda staat bekend om zijn vermogen om grote gezinsauto’s te produceren. Nog niet zo lang geleden de Mazda CX-8 2022 getoond aan het autopubliek en beweerde de vlaggenschip-crossover van het merk te zijn. Na de restyling kreeg de nieuwigheid een helder huisstijlontwerp, een comfortabel interieur en enigszins herziene kenmerken van het motorcompartiment. Ondanks dat er niet zoveel verschillen zijn met zijn voorganger, wordt de auto dankzij moderne technische “broodjes” comfortabeler voor zowel de bestuurder als de passagiers.

lzcnthyj- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

Zelfs op de foto van de nieuwigheid kun je zien dat uiterlijk zijn sterke punt is. Het nieuwe model combineert perfect de beste prestaties op het gebied van design, waaronder een lichter reliëf, een overvloed aan chroom, grote luchtinlaatsystemen en een licht herziene verlichtingstechnologie.

De meest interessante ziet de voorkant van de Mazda CX-8 2022 van: De snuit, hoewel hij indrukwekkende afmetingen heeft, heeft een stevige ronding naar de weg toe, wat een uitstekend zicht voor de auto biedt. Voor een grote, aflopende voorruit bevindt zich een motorkap met een massieve middenrand en licht verzonken zijpanelen. De veelhoek van de radiatorgrille, die iets diep in het koetswerk doordringt, is iets lager versierd. Het frame is chroom, binnenin zijn er horizontale lamellen en een groot chroommerk. Rechts en links ervan is een kopoptiek versierd, lang maar dun. Afhankelijk van de configuratie is deze gevuld met xenon of led.

vxirsiru- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De bodykit van de nieuwigheid ziet er nogal ongebruikelijk uit, omdat het grootste deel verzonken in het lichaam is en enigszins schuin staat. In de reliëfovergangen van dit element zit een extra luchtinlaatsysteem, stijlvolle mistlampen als extra uitrusting, een kentekenplaat in reliëf en een zwart metalen spatbord.

Het profieluitsteeksel van de nieuwe carrosserie ziet er stijlvol en solide uit. Het gestroomlijnde dak wordt aangevuld met strakke, niet al te grote ramen, gescheiden door zwarte glanzende kolommen. Al deze structuur wordt omlijst door een elegante chromen strip. Andere elementen hier zijn grote ronde spiegels met richtingaanwijzers, een overwegend gegolfd reliëf, evenals een zwarte stalen beschermlaag helemaal onderaan, die door gespierde dorpels en wielkasten loopt met grote, mooie ramen aan de binnenkant.

qpgsbzsz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De achterkant van de Mazda oogt agressiever en sportiever. Het bovenste deel bevat een licht verhoogd halfrond vizier met remlichten aan de rand. Het bedekt een groot, licht afgerond raam met een lichte helling. Het grootste deel van de vijfde deur bevat grote, interessant gevormde markeringslichten, die visueel tot één geheel zijn verbonden door een chromen balk, een groot aantal naamplaten met informatie over het model, evenals vloeiende reliëfovergangen. De bumper is ondanks zijn niet de grootste afmetingen voorzien van parkeersensoren, mistlampen, twee ronde sleuven voor uitlaatpijpen en dezelfde beschermlaag.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het interieur van de nieuwe Mazda CX-8 2022 Modeljaar is in de huisstijl gehouden, maar met verbeterde afwerkingsmaterialen. Hier wordt, weliswaar in topuitvoeringen, gebruik gemaakt van hoogwaardig echt leer, aluminium inzetstukken, kunststof en zelfs hout. De multimedia-uitrusting van de cabine zal ook op hetzelfde niveau zijn en een groot aantal extra functies zullen beschikbaar zijn voor de bestuurder. Dankzij dit alles wordt elke rit met de auto aangenaam en comfortabel.

hlvevhjg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Frontend-styling

De middenconsole is niet groot te noemen. In het midden, in het bovenste gedeelte, bevindt zich een redelijk groot scherm dat door aanraking wordt bediend. De overgrote meerderheid van de opties worden vanaf hier geactiveerd. Iets lager zit een strook ventilatieschotten in een chromen frame. Daartussen zit een knop om de “noodbende” te activeren. De volgende verdieping van de torpedo wordt vertegenwoordigd door een klimaatbeheersingseenheid.

ahnqtrzw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De functionaliteit van de tunnel, die iets boven de voorstoelen uitsteekt, is behoorlijk uitgebreid. Het begint met een helder technologiepaneel met een versnellingskeuzeschakelaar, daarna zijn er twee grote bekerhouders met een koelfunctie en een grote armsteun waarvan de inhoud van het dashboardkastje ook kan worden gekoeld.

stoelen en kofferbak

De cross-over omvat zeven full-size stoelen, bekleed met slijtvast leer, met zeer zachte vulling en uitstekende lendensteun aan de zijkant. Ook de voorste rij stoelen heeft verstelbare hoofdsteunen, elektrische aandrijvingen voor fijnafstelling van de zit- en rugleuning, verwarming en ventilatie. De functionaliteit van de tweede rij is eenvoudiger, maar er zijn veel interessante kleine “broodjes” in de vorm van armleuningen, tafels en organisatoren. De laatste twee stoelen hebben nog minder comfortmogelijkheden en bieden slechts plaats aan twee kleine volwassenen of kinderen.

unwdngkn- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Met alle beschikbare ruimte is het koffervolume erg klein: niet meer dan 240 liter. Haal je echter de derde rij weg, dan loopt dat cijfer op tot in totaal 637 liter.

Technische eigenschappen

Voor de Mazda CX-8 2022 een niet-alternatieve 2,2-liter dieselmotor werd voorbereid. Zijn terugkeer bereikt 190 “paarden”. Het wordt aangevuld met een volwaardige zestrapsautomaat, hoewel de aandrijving door de koper kan worden gekozen: op alle wielen of alleen voorin.

Tijdens een proefrit bleek de auto behoorlijk zuinig te zijn en de meeste rijsituaties aan te kunnen.

coprbpvl- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

opties en prijzen

De vanafprijs voor nieuwe artikelen is 37.700 euro. Voor alle extra opties moet u 2.500 extra Amerikaanse valuta betalen.

qpxiyexo- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

wedstrijdmodellen

De rivalen van de Japanners krijgen de Hyundai Grand kerstman , Kia Sorento Prime en zelfs de Toyota Land Cruiser prado