Mazda CX-7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Mazda CX-7 2022 gaat dit jaar in de verkoop. Naar verluidt zal deze nieuwe crossover later dit jaar worden geïntroduceerd. De CX-7-variant is modieuzer dan de meeste modellen van het bedrijf en heeft een meer rechtopstaand interieur. Op het eerste gezicht is de Kodo-vormtaal zichtbaar, dit model zal er zeker meer onderscheidend uitzien.

Mazda heeft echter een paar kleine wijzigingen aan het exterieur aangebracht. Nadat de CX-7 in 2012 werd stopgezet, keert hij in 2022 terug als middelgrote crossover-SUV. De terugkeer zou ongetwijfeld enkele interessante items opleveren en de prijs zal beginnen bij ongeveer 30.000 euro. Hier is alles wat je moet weten over deze aanstaande crossover.

Mazda CX-7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-7 2022 exterieur design en afmetingen design

Zoals eerder vermeld, zal de Mazda CX-7 in 2022 de bekende Kodo-designtaal van het merk gebruiken. Mazda, aan de andere kant, zal enkele veranderingen doorvoeren. Hierdoor ziet de nieuwste CX-7 er moderner en strakker uit. De styling is bijna identiek aan die van de kleinere CX-5 en grotere CX-9-serie. De nieuwe Mazda crossover SUV leent zwaar van deze twee modellen. Dit omvat dezelfde herkenbare grille als voorheen, maar met een hogere voorschort.

Op het eerste gezicht hebben ook de LED-koplampen dezelfde contour. Volgens het laatste nieuws zal de CX-7 een wielbasis van 110 inch en een lengte van 190 inch hebben. Ten slotte zijn nieuwe koetswerkkleuren, unieke wielen en een paar andere gloednieuwe exterieurkenmerken een must-have voor deze crossover.

Mazda CX-7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Binneninrichting

Ook het interieur van de Mazda CX-7 2022 zal er modern en hoogwaardig uitzien. De cabine bevat bekende knoppen en bedieningselementen die te vinden zijn op Mazda cross-overs en SUV’s. Dit is echter positief te beoordelen, want Mazda heeft een zeer oprechte interieurstijl. Net als de CX-5 zou de CX-7 een compact model zijn met veel beenruimte voor alle passagiers. De basisuitrusting omvat een verscheidenheid aan standaarduitrusting, waaronder Apple CarPlay en Android Auto.

✓ U kunt ook controleren:

Bluetooth en SiriusXM-radio zijn beide standaard. Aan de andere kant zijn draadloos opladen en andere hightech-functies optioneel. Hogere uitrustingsniveaus zullen nog meer luxe toevoegen. Deze omvatten grotere displays, lederen stoelen en de nieuwste rijhulpmiddelen voor meer veiligheid.

Mazda CX-7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motor geruchten motor

De aanstaande Mazda CX-7 2022 krijgt twee motorvarianten. Een 2,5 liter motor van 175 pk is de standaard aandrijfoptie. Bovendien produceert deze eenheid een koppel van 310 lb-ft. De motor zou worden gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak en voorwielaandrijving.

Een SkyActive-D-motor is optioneel en een veel betere keuze. Die 2.2 liter motor met 225 pk en 310 lb-ft koppel is meer dan genoeg voor deze crossover. Aangezien dit nog niet officieel is, wees niet verbaasd als Mazda één of twee verrassingen in petto heeft.

Mazda CX-7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-7 2022 releasedatum, prijs

De nieuwe middelgrote crossover-SUV wordt gebruikt boven de CX-5 en onder het CX-9-model. We hebben het over de afmetingen van het voertuig en ook over de prijs. De Mazda CX-7 2022 zou 30.000 euro of iets minder moeten zijn. De Mazda CX-7 zal later in 2021 in de verkoop gaan en we wachten de komende weken op meer details.