Mazda CX-7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na een spectaculair verkoopjaar onthult de Japanse autofabrikant een gloednieuwe versie van de Mazda CX-7 2021 . Talrijke speculaties suggereren dat de aankomende CX-7 2021 een meer stijlvolle uitstraling en een geweldige cabine zal bieden. Vooral dankzij de Kodo-ontwerptaal die tegenwoordig door de meeste Mazda’s wordt gebruikt, kunnen we een geweldige look verwachten.

Als je het niet wist, werd deze beroemde middelgrote SUV eind 2012 stopgezet en speculatie over zijn comeback daarna. Dit gebeurt echter en de fabrikant heeft deze beweringen officieel bevestigd.

Mazda CX-7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-7 2021 Nieuw ontwerp

Ten eerste is het ontwerp van de Mazda CX-7 2021 veranderd dankzij de nieuwe Kodo-ontwerptaal. We kunnen dus een ontwerp verwachten dat lijkt op dat van de kleinere CX-5 en grotere CX-9. In principe zal de nieuwe CX-7 de meeste aanwijzingen van deze twee modellen overnemen.

Dat gezegd hebbende, kunnen we de bekende traditionele grille en het sterk ontworpen voorpaneel met dezelfde LED-koplamp als de CX-5 verwachten. Volgens de laatste rapporten zal de nieuwe Mazda CX-7 2021 190 inch lang zijn en een wielbasis van 110 inch hebben.

Verandering van hutten

Het interieur van de 2021 Mazda CX-7 wordt aantrekkelijker dan voorheen. Bovendien behoudt het nieuwe model hetzelfde trendy en moderne design. Zoals u misschien al wist, staat Mazda in de wereld bekend als een van de weinige bedrijven die een uitstekende ontwerptaal biedt. Net als de Mazda CX-5 zal het nieuwe model van binnen stijlvol en ruim zijn. Het is duidelijk dat veel functies en aantekeningen definitief worden overgenomen door het kleinere CX-5-model.

✓ U kunt ook controleren:

Zelfs het basismodel zal worden uitgerust met veel standaardfuncties. Functies die definitief zijn overgenomen door CX-5 zijn onder meer Apple CarPlay, Android Auto, SiriusXM-radio, Bluetooth, draadloos opladen, navigatie en meer. Het Grand Touring-model is de duurste uitrusting, waaronder een Bose-audiosysteem met 10 luidsprekers met Centerpoint 2 en AudioPilot 2, een spraakopdracht voor het infotainmentsysteem, een 7-inch kleurenaanraakscherm, een keyless remote access-systeem, een lederen stuur en het volgende biedt meer premium voorzieningen.

Mazda CX-7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-7 2021 Onder de motorkap

De herziene Mazda CX-7 2021 zal zeker beschikbaar zijn met de twee motoropties. Op deze afdeling kunnen we eigenlijk maar kleine veranderingen verwachten. De basisaandrijving zal een aandrijflijn van 2,5 liter gebruiken die 225 pk en 310 lb-ft levert. Deze motor maakt gebruik van dezelfde automatische zesversnellingsbak als zijn voorganger en maakt gebruik van een voorwielsysteem.

Een ander alternatief is een SkyActive-D-eenheid, die wordt aangeboden als een optionele aandrijflijn. Dit model wordt aangedreven door een aandrijflijn van 2,2 liter die 175 pk en een koppel van 310 pond kan produceren.

Mazda CX-7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De nieuwe Mazda CX-7 2021 is een middelgrote SUV die wat verfrissingen krijgt. Na veel speculatie kost de aankomende Mazda CX-7 tussen de modellen CX-5 en CX-9.

Bovendien begint de huidige Mazda CX-5, die vorig jaar werd bijgewerkt, bij $ 26.500, terwijl de grotere CX-9 $ 31.000 kost. Volgens geruchten kost de nieuwe Mazda CX-7 28.000 euro of meer. Mazda’s nieuwe middelgrote SUV CX-7 kan ergens dit jaar concurreren met de meeste SUV’s in hetzelfde segment.