Mazda CX-60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een paar weken geleden ontbeten we met het nieuws dat Hiroshima een grootschalige aanval op het establishment voorbereidde. Nieuwe SUV’s, zescilindermotoren en technologieën voor elke smaak. En dat is waar de komende Mazda CX-60 2022 binnenkomt.

Het is een breuk in de gelederen van de premium ‘lifetime’ SUV’s van Duitse merken, maar het is ook bedoeld om de Volvo XC60 en nieuwe spelers op het bord, zoals Genesis, die met de GV60 landen, pijn te doen.

Mazda CX-60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Dankzij enkele lekken die “ontsnapt” zijn aan het Japanse octrooibureau, zijn onze collega’s en vrienden bij Motor.es in staat geweest om een ​​zeer getrouwe reproductie te maken van wat de volgende evolutie van het KODO-ontwerp zal zijn dat hen zulke goede resultaten heeft opgeleverd.

En dus zal het nieuwe model, in de gebruikelijke lijn waaraan Mazda ons gewend is, een strak en mooi ontwerp bieden zonder dat er vuurwerk nodig is: een lange motorkap met een scherpe uitstraling (waarschijnlijk met een zijde vergelijkbaar met die van de MX-30 , die u hierboven hebt), een grille van het huismerk en moderne motoren.

zescilindermotoren

Een van de dingen die ik het leukst vind aan deze merkpersoonlijkheid, is de keuze van motoren. Toen de Mazda3 in 2019 werd gepresenteerd, ontdekte ik de term “rightsizing” (zoiets als “de juiste maat”) om het gebruik van atmosferische tweeliter benzinemotoren te verdedigen (lees hier de Mazda3 Skyactiv-X review.

Mazda CX-60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Sindsdien zijn ze ermee doorgegaan. En hoe kan het ook anders, als de CX-60 voorbestemd is om in zo’n conservatief segment te vechten, moet hij alles geven. Dus ja: je wacht erop vanaf het begin van de tekst. De zescilindermotoren komen in de langspositie.

Ze doen het met 48 volt-technologie, een ECO-sticker en de bijnaam Skyactiv-X en zijn innovatieve technologie, die niet de vonk van de bougies gebruikt, maar de compressie van de brandstof zoals diesel. Logischerwijs zijn er geen prestatiecijfers, al kunnen we rekenen op prestaties van meer dan 200 lange cv’s.

✓ U kunt ook controleren:

Meer motoren: de CX-60 zal dieselversies kunnen gebruiken (een zescilinder wordt verwacht in Japan, die Europa waarschijnlijk niet zal bereiken) en ook andere die overeenkomen met de nieuwe tijd: we verwachten een plug-in hybride CX- 60 en een Hybrid waarin een elektromotor stroom krijgt van een rotatiemotor.

Mazda CX-60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​of het modellen met voorwielaandrijving of voorwielaandrijving zullen zijn. De waarheid is dat ik dat ook ben: wat zeker is, is dat er modellen met vierwielaandrijving zullen komen.

De nieuwe SUV-familie zal wereldwijd zijn

De CX-60 maakt deel uit van een relatief grote familie. De nieuwe Mazda SUV’s zullen twee soorten breedtes en twee andere soorten interieurs hebben: de laatste met twee of drie rijen stoelen (vijf of zeven stoelen). Ook smalle en brede lichamen.

En hoe eet je dat? Heel eenvoudig: de “Narrows” komen naar Europa omdat ze beter passen bij de wegen van ons continent. Het zullen de CX-60 en de CX-80 zijn, de versie met zeven zitplaatsen van de hoofdpersoon van dit artikel. Aan de andere kant gaan de wide bodies naar de Verenigde Staten: dat worden de CX-70 en CX-90.

Mazda CX-60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomstdatum van de Mazda CX-60 wordt ergens in de tweede helft van 2022 verwacht, dus er is nog tijd om meer details te leren. Zoals altijd, als je ons een beetje van je tijd geeft en ons op sociale media laat weten hoe je dit model wilt behouden, ben je meer dan welkom…

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos