Mazda CX-50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Mazda CX-50 2022 komt eraan en zal een vervanging zijn voor het bestaande Mazda CX-5 model. Als je het nog niet wist, de CX-5 is de populairste en meest betrouwbare SUV op de markt. De eerste generatie werd eind 2012 geïntroduceerd en duurt tot 2017 wanneer de fabrikant de tweede generatie introduceert.

Over het algemeen hebben beide generaties tot nu toe veel verkooprecords gebroken. Interessant is dat het Japanse bedrijf bevestigde dat de nieuwe generatie hetzelfde platform zou gebruiken als de laatste generatie Mazda6. Dat zou de nieuwe CX-50 geschikt maken om grotere motoren te huisvesten en deuren voor hybrides te openen.

Mazda CX-50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-50 2022 weergaven

De gloednieuwe Mazda CX-50 van 2022 moet moderne en betrouwbare SUV’s zoals de CX-5 blijven. Net als de CX-30 die de CX-3 verving, zal de nieuwe CX-50 dezelfde Kodo-ontwerptaal dragen. Over het algemeen is dit een van de mooiste en scherpste SUV’s in het middensegment. Zoals eerder vermeld, bevestigde het Japanse bedrijf dat de nieuwste CX hetzelfde platform zou gebruiken als Mazda6.

Volgens sommige vroege rapporten, zoals de CX-5, zal de CX-50 met veel pakketten beschikbaar zijn. Carbon Edition is het populairst en maakt dit model nog schattiger. Deze sierlijst is voorzien van een zwarte grille, zwarte 19-inch lichtmetalen velgen en een Polymetal Grey exterieur. Over het algemeen kunnen we niet wachten om dit model in de populaire kleur Soul Red Crystal te zien.

✓ U kunt ook controleren:

Het interieur wordt modern

Het interieur van de Mazda CX-50 2022 zal moderner zijn dan dat van zijn broer of zus. De indeling blijft echter waarschijnlijk hetzelfde en verwacht een zeer degelijke cabine voor vijf passagiers. De huidige CX-5 is goed uitgerust en komt met een 10,25-inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto, stoffen bekleding en een lederen stuur. Ook vindt u meer luxe in de Touring Preferred SV uitrusting.

Dit model heeft alles wat je nodig hebt, te beginnen met een elektrisch zonnedak, een groter scherm, een eersteklas Bose-geluidssysteem en nog veel meer. De carbon-editie moet ook beschikbaar zijn en een sportiever interieur bieden met veel zwarte accenten.

Mazda CX-50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-50 2022 aandrijflijn geruchten

Volgens de eerste informatie zal de gloednieuwe Mazda CX-50 in 2022 dezelfde fundamenten hebben als de nieuwste Mazda6. Dankzij deze informatie kunnen we er in principe vanuit gaan dat de CX-50 wordt aangeboden met vier of zes cilinders en in ieder geval één hybride systeem. Het instapmodel zal hoogstwaarschijnlijk een 2,5 liter SkyActiv-G viercilinder benzinemotor met 184 pk gebruiken. De volgende kandidaten zijn een 2,2 liter SkyActiv-D viercilinder turbodiesel met maximaal 223 pk en een 3,3 liter zescilinder diesel.

Ook zal de top van het assortiment waarschijnlijk een 3,0-liter in-line zescilinder SkyActiv-X zijn, aangedreven door een lichtgewicht hybride systeem. Volgens sommige vroege rapporten zou deze eenheid samen minstens 250 paarden moeten produceren. In tegenstelling tot de eerste twee zal de hybride echter veel efficiënter zijn.

Mazda CX-50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Mazda CX-50 2022 releasedatum en prijs

De nieuwe Mazda CX-50 2022 komt eraan en we kunnen veel verbeteringen verwachten ten opzichte van het CX-5V model. Volgens rapporten zou de uitrol van het nieuwe model ergens in 2021 kunnen beginnen, terwijl de verkoop kort daarna zou kunnen beginnen. Omdat dit model nog niet is getoond, kunnen we niet onderzoeken hoeveel het gaat kosten.